Πύλη

Ιάσωνος

Πλοήγηση: Αρχική ΠΝΥΞ Forum
 Συζητήσεις
Καλώς ήρθες Επισκέπτης   [Εγγραφή]  [Είσοδος]
 Θέμα:Θα συνεισφέρω με όλες μου τις... .. 31-08-2010 23:57:53 
Πολύδωρος Πολυδωρόπουλος
Μέλος λίγων Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 31-08-2010 21:52:40
Καταχωρήσεις: 1
Περιοχή
Συζήτηση: Πολιτική
Θέμα: Θα συνεισφέρω με όλες μου τις...

Ένας πολιτικός νάνος μικρούτσικες δυνάμεις διαθέτει, κι αυτές μόνον όταν είναι ειλικρινής.

Ο Κοινοβουλευτισμός (αφού το ψάρι βρωμά από το κεφάλι) αποτελεί το ιδανικό σύστημα που διαθέτει τις άριστες ευκαιρίες σε εχθρικούς ξένους και σε προδότες να εγκυστώνονται μέσα στο πολιτικό σώμα, κι από εκεί εν κρυπτώ ως πυόρροια να σαπίζουν το Λαό και να δουλεύουν για την καταστροφή της Χώρας και του Έθνους.

Εν έτι 2010 όλο και αποκαλύπτεται πως οι περισσότερες προσπάθειες αναχαίτησης των προδοσιών των πράγματι μεγαλο-προδοτών δείχνουν προς τις Μεγάλες Πόρτες της Διεθνούς Οικονομικής Υπερεξουσίας. Έτσι, εμείς οι κοινοί πολίτες συμπεραίνουμε ότι ο ύπατος εχθρός των Λαών είναι η Διεθνής Τοκογλυφία, κι επιπλέον ότι ο Κοινοβουλευτισμός λόγω πλήρους διαφθοράς στερείται θέλησης και σθένους για να σταματήσει την διεθνή χρηματική καταλήστευση του Λαού και την αρπαγή των Εθνικών πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Αυτά τα συμπεράσματα θα οδηγήσουν σε μια τεράστια λαϊκή οργή που θα διαμορφώσει την ανωτάτη και αποφασιστική καθαίρεση του Κοινοβουλευτισμού ως διωκτέου για κλοπή. Αλήθεια, τι άδοξο τέλος «αγωνιστών» και Θεσμού μετά από τόσες δάφνες κι αρπαχτές εκ του ασφαλούς! Κι αυτό διότι η πολιτική δύναμη χωρίς υπευθυνότητα ζημιώνει τους πάντες, μέχρι κι αυτούς που μεθούν κατέχουντάς την ως ναρκομανείς, και συμπαρασύρει ακόμα και τον Κοινοβουλευτικό Θεσμό που ταυτίζεται με την κλεπτοκρατία αφού δυσλειτούργησε και προσέφερε άσυλο και αίγλη σε αγιογδύτες για 36 χρόνια.

Η Νέα Ελληνική Επανάσταση έρχεται ακάθεκτη και θα αναδείξει ΑΝΔΡΕΣ σοφούς, ικανούς, και ενάρετους - ναι, τους παραγκωνισμένους, τους λασπολογημένους, και περιθωριοποιημένους - οι οποίοι ΑΝΔΡΕΣ θα βγάλουν την Ελλάδα από την οικονομική και εθνική κρίση, και ως πραγματικοί Έλληνες θα λειτουργήσουν καταλυτικά για μια παγκόσια αλλαγή συστήματος σε όλους τους ανθρώπινους τομείς.

Με εκτίμηση,
Πολύδωρος

Οι καιροί ού μενετοί
IP Κατεγράφη
 Θέμα:Απ:ΚΗΡΥΓΜΑ ΜΙΣΟΥΣ ΑΠΟ ΡΑΒΒΙΝΟ .. 31-08-2010 17:04:27 
Αντίοχος Αχαρνεύς
Μέλος 10 Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 20-02-2010 17:07:57
Καταχωρήσεις: 13
Περιοχή
Συζήτηση: Βήμα
Θέμα: ΚΗΡΥΓΜΑ ΜΙΣΟΥΣ ΑΠΟ ΡΑΒΒΙΝΟ

Φίλτατε, το θέμα είναι απλό. Το Ισραήλ σε λίγα έτη, θα παύσει να υπάρχει ως κράτος. Πιθανόν στα επόμενα δέκα έως
δέκα-πέντε(10-15) έτη. Άρα, εφόσον υπάρχει αυτό το δεδομένο, είναι κατανοητός ο λόγος των υστεριών των ραββίνων.
Καί οι λόγοι για την επικειμένη κατάρρευση του Ισραήλ, είναι έτοιμοι να αναλυθούν, αν καί εφ' όσον μου ζητηθούν.
IP Κατεγράφη
 Θέμα:ΚΗΡΥΓΜΑ ΜΙΣΟΥΣ ΑΠΟ ΡΑΒΒΙΝΟ .. 30-08-2010 22:33:05 
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Μέλος λίγων Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 17-05-2010 07:52:16
Καταχωρήσεις: 1
Περιοχή
Συζήτηση: Βήμα
Θέμα: ΚΗΡΥΓΜΑ ΜΙΣΟΥΣ ΑΠΟ ΡΑΒΒΙΝΟ

Ο ραβίνος Οβάντια Γιόζεφ κατά την προσευχή του Σαββάτου 28 Αυγούστου2 010 είπε

«Μακάρι όλοι αυτοί που μισούν το Ισραήλ, όπως ο Αμπού Μάζεν (ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Αμπάς)
και όλοι οι Παλαιστίνιοι να εξαφανιστούν από τον κόσμο μας, να τους χτυπήσει πανούκλα».
IP Κατεγράφη
 Θέμα:Απ:Κβαντικη μηχανικη και Πλατων .. 28-08-2010 21:18:36 
Αντίοχος Αχαρνεύς
Μέλος 10 Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 20-02-2010 17:07:57
Καταχωρήσεις: 13
Περιοχή
Συζήτηση: Γενικά
Θέμα: Κβαντικη μηχανικη και Πλατων

Κάποια σχετική πηγή για το πλήρες κείμενο υπάρχει;
IP Κατεγράφη
 Θέμα:Περί Φιλοσοφίας .. 26-08-2010 13:02:30 
Αντίοχος Αχαρνεύς
Μέλος 10 Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 20-02-2010 17:07:57
Καταχωρήσεις: 13
Περιοχή
Συζήτηση: Γενικά
Θέμα: Περί Φιλοσοφίας

Με αυτό το κείμενό μου, ανοίγω ένα ενδιαφέρον θέμα για συζήτηση, το οποίο ποτέ μέχρι τώρα δεν συζητήσαμε, όλοι όσοι ομιλούμε για Φιλοσοφία καί κάποια στιγμή θα πρέπει να το συζητήσουμε επί τέλους στην ουσία του. Αυτό το θέμα, είναι η συνεχής εμμονή, η οποία θα έλεγα ότι είναι εμμανής, στην ταύτιση της Φιλοσοφίας με τις ηθικολογίες καί με τη μεταφυσική.
Ωστόσο, αυτό το εκφυλιστικό καί παρακμιακό φαινόμενο θα πρέπει επί τέλους να "σπάσει" με κάθε νόμιμο τρόπο.
Καταγράφω, ήδη από την Αρχαία Ελλάδα, μερικούς άγνωστους κλάδους της Φιλοσοφίας.
α) Φυσική Φιλοσοφία(π.χ. Θαλής ο Μιλήσιος)
β) Ατομική Φιλοσοφία(π.χ. Λεύκιππος-Δημόκριτος)
γ) Οικονομική Φιλοσοφία(π.χ. Ξενοφώνας με τα έργα του "Οικονομικός" καί "Πόροι ή περί Προσόδων", Αριστοτέλης με το
έργο του "Οικονομικός").
δ) Πολιτική Φιλοσοφία(π.χ. Ξενοφώντα "Αθηναίων Πολιτεία" καί "Λακεδαιμονίων Πολιτεία", Αριστοτέλη "Πολιτικά" καί "Αθηναίων Πολιτεία", Πλάτωνα "Πολιτεία" καί "Νόμοι" καί "Πολιτικός" καί άλλα).
ε) Παιδαγωγική(π.χ. Πλουτάρχου "Περί παίδων αγωγής")

Αυτοί είναι μερικοί κλάδοι, οι οποίοι υπάρχουν ήδη από την Αρχαία Ελλάδα στην Φιλοσοφία. Μήπως λοιπόν, θα πρέπει να αρχίσει η αποκόλληση όσων προσκολλώνται ακόμα στην παρωχημένη ταύτιση "Φιλοσοφία=Ηθική+Μεταφυσική"; Επί αυτού υπάρχει κάποια σχετική απάντηση;:? :? :? :? :? :? :? :? :? :?
IP Κατεγράφη
 Θέμα:Απ:Το τεστ της "τριπλής διύλισης" .. 26-08-2010 12:22:20 
Αντίοχος Αχαρνεύς
Μέλος 10 Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 20-02-2010 17:07:57
Καταχωρήσεις: 13
Περιοχή
Συζήτηση: Γενικά
Θέμα: Το τεστ της "τριπλής διύλισης"

Μπορείς να παραθέσεις σχετική πηγή, στην οποίαν αναφέρεται το συγκεκριμένο λεχθέν από τον Σωκράτη, διότι με ενδιαφέρει να το επαληθεύσω; Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.
IP Κατεγράφη
 Θέμα:Απ:Πως πρέπει να μετράμε τον χρόνο της Ζωής μας!!!!!!! .. 26-08-2010 10:47:58 
Αντίοχος Αχαρνεύς
Μέλος 10 Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 20-02-2010 17:07:57
Καταχωρήσεις: 13
Περιοχή
Συζήτηση: Γενικά
Θέμα: Πως πρέπει να μετράμε τον χρόνο της Ζωής μας!!!!!!!

Θέμα:Απ:Πως πρέπει να μετράμε τον χρόνο της Ζωής μας!!!!!!!

Αυτό είναι περιοδολόγηση, αλλά δεν είναι ο πραγματικός χρόνος.
Ο πραγματικός χρόνος, είναι ο συνολικός.
Λόγου χάριν, ο Θεόδωρος Κολοτρώνης γεννήθηκε στις 3/16 Απριλίου 1.770μ.α.χ.χ. καί πέθανε στις
3/16 Φεβρουαρίου 1.843μ.α.χ.χ.
'Αρα, ο χρόνος ζωής του είναι 72 έτη καί 10 μήνες.
Αν τώρα, ακολουθούσαμε αυτήν την αντίληψη του Κασμίρ, τότε δεν θα ομιλούσαμε για καταμέτρηση του συνολικού χρόνου
ηλικίας, αλλά για την αποτίμηση του μερικότέρου ευχαρίστου χρόνου στη ζωή μας.
Αλλά, είναι γνωστόν, ότι η λέξη "ηλικία" σχετίζεται με τον "ήλιο". Δηλαδή "ηλικία" είναι το πόσες φορές μετέσχε ο άνθρωπος στην περιστροφή της Γης γύρω από τον Ήλιο.Άρα, όχι στις παρετυμολογήσεις.
IP Κατεγράφη
 Θέμα:Απ:Ελληνικό Δίκαιο που ίσχυε κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα .. 26-08-2010 10:25:34 
Αντίοχος Αχαρνεύς
Μέλος 10 Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 20-02-2010 17:07:57
Καταχωρήσεις: 13
Περιοχή
Συζήτηση: Γενικά
Θέμα: Ελληνικό Δίκαιο που ίσχυε κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα

Θέμα:Απ:Ελληνικό Δίκαιο που ίσχυε κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα

Κατά την απάντηση των Αθηναίων στους Λακεδαιμονίους, τον χειμώνα του 480π.α.χ.χ. προς το 479π.α.χ.χ., οι Αθηναίοι απήντησαν ότι μεταξύ των άλλων δεν θα ειρήνευαν με τους Πέρσες, εκτός των άλλων καί διότι υπήρχε το "Ελληνικόν"(=έθνος),
του οποίου τα χαρακτηριστικά του κατά τους Αθηναίους, είναι τα εξής(Ηροδότου Ιστορία Η' 144,2)
1) "όμαιμον"
2) "ομότροπον"
3) "ομόγλωσσον"
4) "ομόθρησκον"

"των προδότας Αθηναίους γενέσθαι ουκ αν ευ έχοι"(=των οποίων να γίνουν προδότες, δεν φαίνεται καλό στους Αθηναίους).

Καί ενώ στην Αθήνα, μέχρι καί την εποχή του Περικλή, αρκούσε να έχει κάποιος πατέρα Αθηναίο, για να πολιτογραφηθεί Αθηναίος, με νόμο του Περικλή, το 451-450π.α.χ.χ., θεσπίστηκε ότι η πολιτογράφηση κάποιου ως Αθηναίου, απαιτούσε να έχει καί τους δύο γονείς του ως Αθηναίους(Πλουτάρχου "Περικλής" 37,2-6).
IP Κατεγράφη
 Θέμα:Απ:ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ: Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ .. 16-08-2010 18:02:08 
Αντίοχος Αχαρνεύς
Μέλος 10 Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 20-02-2010 17:07:57
Καταχωρήσεις: 13
Περιοχή
Συζήτηση: Μονογραφία
Θέμα: ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ: Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Θέμα:Απ:ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ: Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Μόνον που το θέμα φίλτατε Ιάσονα, είναι το γεγονός ότι εφόσον εδώ καί χιλιετίες διεχωρίσθησαν οι επιστήμες καί ως εκ τούτου υπάρχει εξειδίκευση, δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε ασχέτους, επί παντός επιστητού. Εξ άλλου καί οι διάφορες επιστήμες έχουν κλάδους. Δίνω ένα απλό παράδειγμα, για να δουν ορισμένοι κάποια πράγματα.
Οι περισσότεροι, όταν ομιλούν για την Φιλοσοφία, θεωρούν ότι τάχα "Φιλοσοφία=Μεταφυσική+Ηθική".
Όμως, η Φιλοσοφία έχει πλείστους κλάδους, ήδη από τους αρχαιοτάτους χρόνους. Καί σημειώνω μερικούς.
α) Πολιτική Φιλοσοφία(Π.χ. "Αθηναίων Πολιτεία"-"Λακειδαιμονίων Πολιτεία" του Ξενοφώντα, "Πολιτικά" του Αριστοτέλη κ.λ.π.).
β) Οικονομική Φιλοσοφία("οικονομικός" καί "Πόροι ή Περί προσόδων" του Ξενοφώντα κ.λ.π.).
γ) Ηθική Φιλοσοφία(π.χ. "Ηθικά Νικομάχεια" του Αριστοτέλη κ.λ.π.).
δ) Παιδαγωγική(π.χ. "Περί παίδων αγωγής" του Πλουτάρχου)
ε) Λοιποί άλλοι κλάδοι.
Άρρα, ο όρος "φιλοσοφία" είναι γενικόλογος φίλτατε Ιάσονα, ήδη από την Αρχαιότητα καί ασαφής.
Άρα, για αυτόν ακριβώς τον λόγο ομιλώ για εξειδίκευση καί απορρίπτω τους ασχέτους, προτιμώντας τους ειδικούς. Εξ άλλου, σημειώνω ότι λόγω της διάσπασης των διαφόρων επιστημών, δεν υπάρχουν ούτε κοινές απόψεις καί θέσεις των διαφόρων επιστημόνων, ενώ διαρκώς τα διάφορα δεδομένα ανανεώνονται καί εμπλουτίζονται με νέα στοιχεία, ενώ επίσης τίθενται καί νέα ερωτήματα. Ακριβώς για αυτόν λοιπόν τον λόγο, προτιμώ την εξειδίκευση, όπως ακριβώς ισχύει στη Δύση.
Είναι θεμελιώδης ιδεολογική θέση μου.
IP Κατεγράφη
 Θέμα:Απ:ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ: Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ .. 15-08-2010 15:31:49 
Ιάσων Γιάννης Σχίζας
Διαχειριστής Ιστοχώρου
Συμμετοχή από: 07-07-2009 01:30:50
Καταχωρήσεις: 85
Περιοχή: Αθήνα
  
  • 4294967295
Συζήτηση: Μονογραφία
Θέμα: ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ: Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Θέμα:Απ:ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ: Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Θα αναφέρω κάτι άλλο που είχε πει ένας καθηγητής μου φιλόλογος, στο γυμνάσιο: "Να μάθετε να σκέφτεστε έτσι, ώστε να απορρίπτετε τις αυθεντίες". Αυτό για μένα δίνει πολλές δυνατότητες στον καθένα και όχι μόνο στους ειδήμονες, για να προσθέσουν το λιθαράκι της δικής τους σκέψης που θα φέρει μια καλή αλλαγή. Στο κάτω-κάτω οι ειδήμονες μπορούν να αξιολογήσουν αυτή την προσφορά του καθενός.
IP Κατεγράφη
 Θέμα:Απ:Η λέξη πολιτισμός δεν υπήρχε στην αρχαιότητα αλλά η παιδεία .. 15-08-2010 07:21:55 
Αντίοχος Αχαρνεύς
Μέλος 10 Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 20-02-2010 17:07:57
Καταχωρήσεις: 13
Περιοχή
Συζήτηση: Βήμα
Θέμα: Η λέξη πολιτισμός δεν υπήρχε στην αρχαιότητα αλλά η παιδεία

Θέμα:Απ:Η λέξη πολιτισμός δεν υπήρχε στην αρχαιότητα αλλά η παιδεία

Επιτρέψατέ μου να διαφωνήσω στον απόλυτο βαθμό με την συγκεκριμένη θέση. Καί εξηγούμαι για ποιόν λόγο, διαφωνώ.
Πρώτα-πρώτα, η θέση την οποίαν εξέφρασε ο ανώνυμος χρήστης στον "Ινφογνώμονα", δεν παραθέτει συγκεκριμένη βιβλιογραφική πηγή, ώστε να τεκμηριώσει την θέση του.
Δεύτερον, οφείλω να πω, ότι στην Ελληνική γλώσσα, ήδη από χιλιετιών, υπάρχουν συγγενικές λέξεις με την λέξη "πολιτισμός", τις οποίες καί σημειώνω.
α) "πόλις"
β) "πολίτης"-"πολίτις"("πολίτιδα"(στην νεοελληνική)
γ) "πολιτικός"-"πολιτική"-"πολιτικό"
δ) "πολιτεία"
ε) "πολίτευμα"
στ) "πολιτειολογία"
ζ) "πολιτειολόγος"
η) το ρήμα "πολίζω"(=ιδρύω πόλη, κτίζω πόλη, το οποίο αναφέρει ο Όμηρος στην Ιλιάδα στο Η' 453).
θ) το ρήμα "πολιτεύω-πολιτεύομαι"(=είμαι πολίτης, ασχολούμαι με την πολιτική, το οποίο αναφέρει ο Θουκυδίδης στο Β' 46).
ι) ο "πόλεμος"
ια) το ρήμα "πολεμέω-πολεμώ"(το οποίο με δοτικη "πολεμώ τινα" σημαίνει μάχομαι εναντίον κάποιου, ενώ "πολεμείται" ως απρόσωπο σημαίνει "διεξάγεται πόλεμος" καί απαντά στον Θουκυδίδη Α' 124 καί Α' 140).
ιβ) επίσης επίθετα όπως "πολεμικός", "φιλοπόλεμος", "αντιπολεμικός" κ.λ.π.
ιγ) ουσιαστικά όπως "συμπολίτευση" καί αντιπολίτευση", "αντιπολιτευτικός", "πολιτευτής" κ.λ.π.
ιδ) το ουσιαστικό "συμπολιτεία"(π.χ. "Αχαϊκή Συμπολιτεία" καί "Αιτωλική Συμπολιτεία").
Άρα, αν τώρα με βάση όλα αυτά θεωρούν ορισμένοι ότι τάχα η λέξη "πολιτισμός" είναι απλή μετάφραση ενός ξένου όρου, αυτό είναι πρόβλημά τους καί οφείλουν πλέον να επαναφοιτήσουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση για την εκμάθηση των Αρχαίων Ελληνικών.
Έτσι για να μην ξεχνιώμστε. Τα συμπεράσματα είναι δικά σας.
IP Κατεγράφη
 Θέμα:Απ:ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ: Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ .. 14-08-2010 05:49:18 
Αντίοχος Αχαρνεύς
Μέλος 10 Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 20-02-2010 17:07:57
Καταχωρήσεις: 13
Περιοχή
Συζήτηση: Μονογραφία
Θέμα: ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ: Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Θέμα:Απ:ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ: Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Διαβάζοντας αυτό φίλτατε Ιάσονα, οφείλω να απαντήσω, ότι ένας θεμελιώδης λόγος για τον οποίον απέφυγα από ένα σημείο καί ύστερα να αγοράσω πλείστα βιβλία, είναι το γεγονός ότι υπάρχει το απαράδεκτο φαινόμενο όσον αφορά την επιστήμη, των ασχέτων με διάφορες επιστήμες, των ομιλούντων επί παντός επιστητού.
Είναι μία θεμελιώδης θέση μου, ότι εν προκειμένω πρέπει στα διάφορα επιστημονικά θέματα να ισχύει η θέση του Σωκράτη για την υπεροχή των επαϊόντων, των ειδημόνων. Την ίδιαν ακριβώς θέση για την ανάγκη της εξειδίκευσης, υπεστήριξαν καί άλλοι Έλληνες διανοητές.
Επομένως, θεωρώ χρήσιμη την συζήτηση για αυτό το θέμα στο παρόν ανταλλακτήριο ιδεών.
IP Κατεγράφη
 Θέμα:Σύγχρονη λατρευτική πρακτική .. 12-08-2010 07:51:26 
Αντίοχος Αχαρνεύς
Μέλος 10 Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 20-02-2010 17:07:57
Καταχωρήσεις: 13
Περιοχή
Συζήτηση: Περί Ιεροπραξιών
Θέμα: Σύγχρονη λατρευτική πρακτική

Με αυτό το κείμενό μου, θέτω κάποιους χρήσιμους προβληματισμούς, σε όσους Έλληνες καί σε όσες Ελληνίδες υποστηρίζουν την ανάγκη επιστροφής στην Ελληνική Εθνική Θρησκεία του Δωδεκαθέου. Οι συγκεκριμένοι προβληματισμοί είναι άμεσοι καί πρακτικοί καί όχι θεωρητικοί καί άρα άχρηστοι. Αυτοί οι προβληματισμοί είναι οι εξής:
α) Ποιά θα πρέπει να είναι η γλώσσα απαγγελίας των διαφόρων ύμνων καί θρησκευτικών κειμένων, κατά τις διάφορες θρησκευτικές τελευτές; Θα πρέπει να απαγγέλλονται οι διάφοροι ύμνοι καί τα διάφορα θρησκευτικά κείμενα στην Αρχαία Ελληνική ή στη Νέα Ελληνική;
β) Κατά πόσον θα πρέπει να γίνει αποδεκτή ως πρακτική η συμμετοχή αλλοεθνών καί αλλοφύλων στις Ελληνικές θρησκευτικές τελετές, δεδομένου ότι το Δωδεκάθεο είναι εθνική θρησκεία καί όχι οικουμενική, όπως λόγου χάριν ο χριστιανισμός ή ο ισλαμισμός;
γ) Ποιά θα πρέπει να θεωρούνται από τους Έλληνες θρησκευτές ως ιερά κείμενά τους, όταν αναφέρονται στο Δωδεκάθεο;
Θα πρέπει να περιοριζόμαστε στην Θεογονία του Ησιόδου καί στους Ομηρικούς καί Ορφικούς Ύμνους ή αντιθέτως θα πρέπει να αποδεχθούμε καί τα εισαχθέντα από την Ανατολή στοιχεία, όπως τα εισαχθέντα από τον Πυθαγόρα, τον Πλάτωνα
κ.λ.π.;
δ) Κατά πόσον θα πρέπει να θεωρηθεί το σύνολο των Ορφικών Ύμνων ως αυθεντικοί καί άρα μέρος της Ελληνικής Θρησκείας;
Ήδη υπάρχουν αμφιβολίες για κάποιους από αυτούς(π.χ. Σαβαζίου).
ε) Κατά πόσον ο Ορφισμός θα πρέπει να θεωρηθεί ως μέρος της Ελληνικής Θρησκευτικής Παράδοσης, όταν συγκρούεται με την Ελληνική Θρησκεία, την καθοριζομένη από τον Όμηρο καί τον Ησίοδο;
στ) Ποιά είναι η θέση των Ελλήνων θρησκευτών για το θέμα της σχέσης Κράτους-Θρησκείας;
Αυτά είναι μερικά θεμελιώδη ερωτήματα, χρήζοντα σαφεστάτων απαντήσεων.
IP Κατεγράφη
 Θέμα:Απ:ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ .. 10-08-2010 06:06:26 
Αντίοχος Αχαρνεύς
Μέλος 10 Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 20-02-2010 17:07:57
Καταχωρήσεις: 13
Περιοχή
Συζήτηση: Πολιτική
Θέμα: ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Φίλτατε Ιάσονα, λύσε μου μίαν απορία.
Έκατσε κάποιος να διαβάσει έστω καί μία φορά στη ζωή του το ισχύον σύνταγμα της Ελάδας, ώστε να ενημερωθεί τί ισχύει ή απλώς όλοι οι βλαμμένοι γράφουν ό,τι τους κατέβει στον εγκέφαλό τους; Αυτή είναι θεμελιώδης ερώτηση.
Καί για όποιον ερωτήσει πώς προέκυψε αυτή η ερώτησή μου, είναι απλή η σχετική απάντηση. Διότι κάτι τέτοιο, δεν προβλέπεται από το ισχύον Ελληνικό σύνταγμα.
Παραθέτω το σχετικό άρθρο του ισχύοντος Ελληνικού συντάγματος του 1.975/1.986/2.001μ.α.χ.χ., ώστε να μάθουν ορισμένοι κάποια πράγματα.
Quote:
Άρθρο 44

2. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα καί για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου καί όπως ορίζουν ο Κανονισμός της Βουλής καί νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Βουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο.
Αν νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, η προθεσμία του άρθρου 42 παράγραφος 1 αρχίζει από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Επεξήγηση: Κατά το άρθρο 42.1Σ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οφείλει μέσα σε ένα μήνα ή να υπογράψει το όποιο ψηφισθέν νομοσχέδιο ή να το αναπέμψει με γραπτές καί σαφείς ενστάσεις.

Ανάλυση

1) Εδώ λοιπόν, έχουμε δύο τύπους δημοψηφισμάτων.
α) Κατά τον πρώτο, το Υπουργικό Συμβούλιο, δηλαδή ο πρωθυπουργός καί οι υπουργοί προτείνουν δημοψήφισμα για ένα συγκεκριμένο καί κρίσιμο εθνικό θέμα, ενώ η απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών(151/'300) εγκρίνει το σχετικό δημοψήφισμα. Τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράφει το διάταγμα καί διεξάγεται το δημοψήφισμα.
Σε αυτήν την περίπτωση, η απόφαση δεν είναι δεσμευτική, δηλαδή δεν γίνεται νόμος του Κράτους, αλλά οι πολιτικές συνέπειές της είναι καταλυτικές.
β) Κατά τον δεύτερο, τα δύο πέμπτα της Βουλής(120/300) προτείνουν δημοψήφισμα για ένα ψηφισθέν ή για περισσότερα ψηφισθέντα νομοσχέδια, τα οποία αφορούν κρίσιμα κοινωνικά θέματα(π.χ. αμβλώσεις, τροποποιήσεις στο οικογενειακό δίκαιο κ.λ.π.), ενώ η πρόταση εγκρίνεται από τα τρία πέμπτα της Βουλής(180/300). Σε αυτήν την περίπτωση, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θεσπίζεται ως νόμος του Κράτους.
Ωστόσο, όπως ορίζεται στο συγκεκριμένο άρθρο, απαγορεύεται η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τα δημοσιονομικά(π.χ. φόροι, δασμοί, τέλη κ.λ.π.).

Άρα, εφόσον δεν μπορεί να διεξαχθεί δημοψήφισμα για κάποιαν άλλη περίπτωση εκτός των προβλεπομένων, θεωρώ ότι μάλλον αστοιχείωτοι είναι όσοι έγραψαν το συγκεκριμένο κείμενο.
IP Κατεγράφη
 Θέμα:Απ:ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ; .. 10-08-2010 05:34:23 
Αντίοχος Αχαρνεύς
Μέλος 10 Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 20-02-2010 17:07:57
Καταχωρήσεις: 13
Περιοχή
Συζήτηση: Αρχαιολογία & Ιστορία
Θέμα: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ;

Θέμα:Απ:ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ;

Το θέμα είναι απλό. Εφόσον με βάση τις ισχύουσες διεθνείς συνθήκες, οι οποίες υπεγράφησαν προ ετών μεταξύ της Ελλάδας καί διαφόρων κρατών, απαγορεύεται η κατεδάφιση υπαρχόντων μνημείων πάσης φύσεως, τολμά κάποια οργάνωση
να βγει ευθέως καί να πει ως εκπρόσωπος των Ευρωπαίων πολυθεϊστών ενώπιον των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων "Κύριοι κυβερνώντες, απαιτούμε ως μέλη της τάδε ή δείνα οργάνωσης τροποποίηση των ισχυουσών συνθηκών, κατά την οποίαν, οι χριστιανικοί ή ισλαμικοί ή άλλοι ναοί οι οποίοι θεμελιώθησαν με υλικά προερχόμενα από την καταστροφή προγενεστέρων πολυθεϊστικών οφείλουν να κατεδαφιστούν αυτά τα μνημεία καί να επανέλθουν τα προγενέστερα πολυθεϊστικά"; Τολμάτε;
Έχετε την παρρησία να πείτε ευθαρσώς κάτι τέτοιο; Ότι δηλαδή, όλα ανεξαιρέτως τα χριστιανικά ή ισλαμικά ή άλλα μνημεία
τα θεμελιωθέντα στην Ευρώπη μετά το 300μ.α.χ.χ. οφείλουν να κατεδαφιστούν καί να ανοικοδομηθούν τα προγενέστερα πολυθεϊστικά; Έχετε αντιστοίχως το θάρρος καί την δυνατότητα αντιμετώπισης των μελλοντικών εννόμων συνεπειών από τις αντιδράσεις των ιδεολογικών αντιπάλων, οι οποίοι εν προκειμένω έχουν καί την εξουσία σε διάφορα κράτη;
Έχετε το θάρρος να πείτε ότι έπίσης τα διάφορα μνημεία των διαφόρων κατακτητών είναι κατεδαφιστέα, ασχέτως της εποχής οικοδόμησής τους καί όχι διατηρητέα; Ότι δηλαδή, ο Πύργος των Ιπποτών στην Ρόδο ή ο Λευκός Πύργος στην Θεσσαλονίκη ή η Αψίδα του Γαλερίου στην Θεσσαλονίκη, ή όποιο άλλο μνημείο παρόμοιο, είναι κατεδαφιστέα, διότι τα έκτισαν κατακτητές των Ελλήνων καί ότι ως εκ τούτου, δεν πρέπει οι Έλληνες να διαιωνίζουν τους κατακτητές τους, ασχέτως θρησκείας; Ταυτοχρόνως έχετε το θάρρος να αντιμετωπίσετε τις έννομες συνέπειες από τις αντιδράσεις των διαφόρων κρατών;
Εδώ τονίζω ότι δεν θέλω ηθικολογίες του τύπου "αυτά είναι φασιστικά/ρατσιστικά/αναχρονιστικά/ξεπερασμένα/είμαστε πολίτες του κόσμου/τα μνημεία είναι έργα τέχνης καί πολιτισμού" κ.λ.π.
Εδώ όποιος επιθυμεί να μου απαντήσει, θα ομιλήσει με βάση την αρχή του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου, κατά την οποίαν
"Οι διεθνείς συνθήκες τηρούνται στην Αρχή της Αμοιβαιότητας καί οι υποχρεώσεις καί τα δικαιώματα των συμβαλλομένων κρατών είναι ίσης θέσης. Κάθε συμβαλλόμενο κράτος, μπορεί εφόσον το επιθυμεί να καταγγείλει όποια συνθήκη το επιθυμεί,
όμως όσο καιρό την τηρεί, οφείλει να σέβεται τις υποχρεώσεις του έναντι των συμβαλλομένων κρατών. Ενδεχόμενες τροποποιήσεις γίνονται μόνον αν καί εφόσον προταθούν καί συζητηθούν από τα συμβαλλόμενα κράτη, ενώ οι μονομερείς παραβάσεις των συνθηκών, απαγορεύονται καί είναι αιτία αποβολής του όποιου κράτους από τα υπόλοιπα".
Άρα, μόνον επί αυτής της αρχής θα δεχθώ απαντήσεις. Τυχόν άλλες απαντήσεις, οι οποίες θα είναι ηθικολογικές, απορρίπτονται ασυζητητί.
IP Κατεγράφη
 Θέμα:Απ:ΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ .. 10-08-2010 04:52:43 
Αντίοχος Αχαρνεύς
Μέλος 10 Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 20-02-2010 17:07:57
Καταχωρήσεις: 13
Περιοχή
Συζήτηση: Ποίηση & Εικαστικά
Θέμα: ΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ

Φίλτατε Στέφανε, καλά είναι τα ποιήματα, αλλά καλόν είναι καί άριστον, όταν αποφεύγουν οι άνθρωποι τα κρίσιμα ατοπήματα.
Καί εν προκειμένω, εδώ υπάρχει ένα τέτοιο κρίσιμο ατόπημα.
Πρόσεξε ποιό είναι αυτό, το οποίο οφείλω να σημειώσω τώρα, ώστε να ενημερωθούν καί οι υπόλοιποι, ώστε να υπάρχει μία κρίσιμη συζήτηση επί κάποιων πραγμάτων.
Κατ' αρχάς, το πρώτο ερώτημα, είναι πότε γράφτηκε το συγκεκριμένο ποίημα, με δεδομένο ότι ο Κωνσταντίνος Παλαμάς γεννήθηκε το 1.857μ.α.χ.χ. καί πέθανε το 1.943μ.α.χ.χ., δηλαδή περίπου μετά από 86 έτη.
Καί ερωτώ για το έτος γραφής του συγκεκριμένου ποιήματος, με δεδομένο ότι το 1.901μ.α.χ.χ., ο λαογράφος Νικόλαος Γ. Πολίτης καί ο Κωνσταντίνος Παλαμάς, ενεπλάκησαν σε μία μείζονα ιδεολογική διαμάχη, η οποία σήμερα είναι εν πολλοίς άγνωστη. Το ερώτημα αυτής της διαμάχης ήταν ποιό θα έπρεπε να ήταν το εθνικό όνομά μας, ενώ τα σχετικά άρθρα υπάρχουν καί σε αρχείο PDF ώστε να τα αποστείλω σε κάθε ενδιαφερόμενο/ενδιαφερόμενη.
Το αρχείο ονομάζεται " Έλληνες ή Ρωμιοί;" καί στο συνεργαζόμενο τυπογραφείο με την εφημερίδα "Αγών", το 1.901μ.α.χ.χ.,
ο ιδρυτής της Λαογραφίας στην Ελλάδα Νικόλαος Γ. Πολίτης, παραθέτει εκτεταμένη ανάλυση καί απάντηση στις θέσεις του Κωνσταντίνου Παλαμά. Προφανώς, μετά από αυτήν την ανάλυση, χρειάστηκε σταδιακώς ο Κωνσταντίνος Παλαμάς να αναθεωρήσει πολλές από τις θέσεις του, σε βάθος ετών.
Άρα, για αυτό είναι μείζονος σημασίας το θέμα του έτους γραφής των διαφόρων ποιημάτων του Κωνσταντίνου Παλαμά.
IP Κατεγράφη
Τελευταία Διόρθωση στις: 10-08-2010 04:52:43 Από Αντίοχος Αχαρνεύς για τον Λόγο:
 Θέμα:ΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ .. 07-08-2010 16:21:52 
Stefanos Vavouras
Μέλος λίγων Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 29-05-2010 13:49:26
Καταχωρήσεις: 4
Περιοχή
Συζήτηση: Ποίηση & Εικαστικά
Θέμα: ΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ

ΔΥΟ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΕΔΩΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΩΝ ΚΑΛΟΓΕΡΩΝ

---

ΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ
Κωστής Παλαμάς



Είμαστ' οι άνεργοι και οι άχαροι,
και της ζωής είμαστ' εμείς οι καταλαλητάδες,
για να πατάμε και να σβήνουμε είμαστε
...τα ωραία και τ' αληθινά, τ' άνθια και τις λαμπάδες.

Τον ήλιο και τα ηλιόχαρα οχτρευόμαστε,
και τις αγάπες της καρδιάς και του παιδιού τα γέλια,
με νεκροσάβανο σκεπάζουμε
το Λόγο τον τετράψυχο στα γαληνά Βαγγέλια.

Είμαστ' ο κούφιος ήχος ο παράταιρος
στων κεραυνών το ταίριασμα και στων κελαϊδημάτων,
χαλάσματα και σκιάχτρα κάνουμε
τους θείους ναούς και τα λευκά κορμιά των αγαλμάτων.

Μα να ο ραγιάς τα σύντριψε τα σίδερα,
«Ζωή!» ο Τεχνίτης έκραξε, Σοφέ, αλαλάζεις «Νίκη!»
φύγαμε τότε και τρυπώσαμε
μέσ' στων ερήμων τις μονιές και γίναμεν οι λύκοι.

Και τώρα κάθε που απαντήσουμε
την Υπατία την άτρομην Ιδέα την αστρομάτα,
τη σφάζουμε, τη χιλιοκομματιάζουμε,
και - ω λύσσα! - τα κομμάτια της τα ρίχνουμε στη στράτα.
IP Κατεγράφη
 Θέμα:ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙ ΑΥΤΟ; .. 06-08-2010 13:47:41 
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ
Μέλος λίγων Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 08-05-2010 20:17:03
Καταχωρήσεις: 8
Περιοχή
Συζήτηση: Βήμα
Θέμα: ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙ ΑΥΤΟ;

http://www.facebook.com/photo.php?pid=84145&id=100001250420547&ref=fbx_album#!/pages/THELOUME-TOURKIKO-KOMMA-STEN-ELLENIKE-BOULE/130332483673907
IP Κατεγράφη
 Θέμα:Απ:Ελληνικά αντισεισμικά συστήματα δικά μου Γνώμη Άποψη .. 20-07-2010 15:11:18 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ
Μέλος 10 Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 06-02-2010 20:44:16
Καταχωρήσεις: 13
Περιοχή
 
Συζήτηση: Εφευρέσεις
Θέμα: Ελληνικά αντισεισμικά συστήματα δικά μου Γνώμη Άποψη

Θέμα:Απ:Ελληνικά αντισεισμικά συστήματα δικά μου Γνώμη Άποψη

ΜΙΚΡΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΊΑΣ

http://www.youtube.com/watch?v=HyAxO1lH5YE

http://www.postimage.org/image.php?v=PqdjPGi

Ακόμα με αυτή την μέθοδο, λόγο προέντασης, και μεγάλης διατομής κάτοψης της εσωτερικής τοιχοποιίας από Ο.Σ,
έχουμε μεγάλες αντοχές στις διατμητικές τάσεις.
Αποτρέπουμε και τα λοξά τόξα ή λοξά κρακ, στους κόμβους, που δημιουργούνται από την ταλάντωση, λόγο αδυναμίας των κόμβων να παραλάβουν τα στατικά φορτία του φέροντος.
__________________
Έρευνα είναι η επεξεργασία του σωστού και του λάθους.
IP Κατεγράφη
http://www.youtube.com/watch?v=23RMfo2wD7s






 Θέμα:Απ:Mια Μεγάλη Ταλαιπωρία - Σε κανονική λειτουργία .. 16-07-2010 21:00:57 
Ιάσων Γιάννης Σχίζας
Διαχειριστής Ιστοχώρου
Συμμετοχή από: 07-07-2009 01:30:50
Καταχωρήσεις: 85
Περιοχή: Αθήνα
  
  • 4294967295
Συζήτηση: Βήμα
Θέμα: Mια Μεγάλη Ταλαιπωρία

Θέμα:Απ:Mια Μεγάλη Ταλαιπωρία - Σε κανονική λειτουργία

Είμαστε πάλι σε κανονική λειτουργία. Ο Ιστοχώρος έχει πάνω από 40 υποσυστήματα λειτουργίας. Εάν κάτι μας διαφεύγει και το παρατηρήσετε να μας εντοπίσετε το σφάλμα στο iason@schizas.com για να το αποκαταστήσουμε.

Ευχαριστούμε,
Ιάσων Γιάννης Σχίζας
IP Κατεγράφη
 Θέμα:ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ,ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ .. 16-07-2010 17:37:47 
ΜΑΡΙΟΣ ΖΑΜΠΙΚΟΣ
Μέλος 50 Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 03-02-2010 12:14:22
Καταχωρήσεις: 99
Περιοχή
Συζήτηση: Ποίηση & Εικαστικά
Θέμα: ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ,ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ

89491601.jpg
IP Κατεγράφη
 Θέμα:το αίνιγμα .. 15-07-2010 16:31:34 
ΜΑΡΙΟΣ ΖΑΜΠΙΚΟΣ
Μέλος 50 Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 03-02-2010 12:14:22
Καταχωρήσεις: 99
Περιοχή
Συζήτηση: Ποίηση & Εικαστικά
Θέμα: το αίνιγμα

36425495.jpg
IP Κατεγράφη
 Θέμα:Παλτό .. 15-07-2010 01:47:35 
ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Μέλος λίγων Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 27-12-2009 22:06:36
Καταχωρήσεις: 4
Περιοχή
Συζήτηση: Ποίηση & Εικαστικά
Θέμα: Παλτό

Ο Έλληνας πολεμιστής
της δικιάς μας εποχής,
μοιάζει αρχαίος πελταστής
που ακονίζει το παλτό του
να το ρίξει στον εχθρό του.

Βάρβαρος εχθρός,
και ύπουλος ληστής
ο δανειοκαλλιεργητής,
με ενοχή το όνομα του κρύβει,
μα εμείς του δίνουμε άλλο ευθύς:
Είναι ο χάζαρος, ο τραπεζιωνιστής.
Δεν είναι πια αόρατος, τον βλέπετε κι εσείς
να παίζει με τις κούκλες του στις άκρες της κλωστής.

Οι νέοι Έλληνες πολεμιστές,
άνισης μάχης πελταστές
δε κυνηγάνε εχθρούς παραμυθένιους
στην άκρη της κλωστής δεμένους.
Την πατρίδα υπερασπίζουν
παραταγμένοι φανερά,
και όχι από στρατόπεδα
φτιαγμένα δολερά
τάχα απέναντι στημένα,
δεξιά και αριστερά.
Του Έλληνα η πορεία
είναι σταθερή και μία,
πάντα ευθεία και μπροστά !
Μαριονέτες του χαζάρου
έφθασε η στιγμή του χάρου.
Σοσιαληστές και καπιταληστές
οι μάσκες σας είναι πλαστές
και οι κλωστές που σας κρατάνε
όλο κόβονται και πάνε.
Οι ώρες σας μετρημένες,
άχαρες και λιγοστές
γιατί τα δέντρα καρτεράνε
να στολιστούνε
με ληστές.


Κ.Σ.
IP Κατεγράφη
 Θέμα:Θέλω να κλέψω ένα λουλούδι .. 14-07-2010 14:11:57 
ΜΑΡΙΟΣ ΖΑΜΠΙΚΟΣ
Μέλος 50 Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 03-02-2010 12:14:22
Καταχωρήσεις: 99
Περιοχή
Συζήτηση: Ποίηση & Εικαστικά
Θέμα: Θέλω να κλέψω ένα λουλούδι

Θέλω να κλέψω ένα λουλούδι απ τον παράδεισο
μες της καρδιάς σου τον μπαξέ να το φυτέψεις,
γιατι στο λέω ειλικρινά να το πιστέψεις
πως κάθε μέρα σ αγαπώ και πιο πολύ.

Θέλω να σβήσω κάθε δάκρυ κι απ τα μάτια σου
μαζί με θάλασσα γαλάζια να το σμίξω
για να γλυκάνει το νερό το αλατίσιο
για κάθε πόνο που σε λύγισε πολύ

Μαράκος
IP Κατεγράφη
 Θέμα:Θεέ μου, θέλω να με κάνεις τηλεόραση!... .. 12-07-2010 20:31:23 
Ιάσων Γιάννης Σχίζας
Διαχειριστής Ιστοχώρου
Συμμετοχή από: 07-07-2009 01:30:50
Καταχωρήσεις: 85
Περιοχή: Αθήνα
  
  • 4294967295
Συζήτηση: Κοινωνία
Θέμα: Θεέ μου, θέλω να με κάνεις τηλεόραση!...

Έκθεση από μαθητή του δημοτικού με θέμα: «Τι να ζητήσω από το Θεό».

«Θεέ μου, απόψε σου ζητάω κάτι που το θέλω πάρα πολύ. Θέλω να με κάνεις τηλεόραση! Θέλω να πάρω τη θέση της τηλεόρασης που είναι στο σπίτι μου. Να έχω το δικό μου χώρο. Να έχω την οικογένειά μου γύρω από μένα. Να με παίρνουν στα σοβαρά όταν μιλάω. Θέλω να είμαι το κέντρο της προσοχής και να με ακούνε οι άλλοι χωρίς διακοπές ή ερωτήσεις. Θέλω να έχω την ίδια φροντίδα που έχει ἡ τηλεόραση όταν δεν λειτουργεί. Όταν είμαι τηλεόραση, θα’χω την παρέα του πατέρα μου όταν έρχεται σπίτι από τη δουλειά, ακόμα κι αν είναι κουρασμένος. Και θέλω τη μαμά μου να με θέλει όταν είναι λυπημένη και στενοχωρημένη, αντί να με αγνοεί … Θέλω τ’ αδέλφια μου να μαλώνουν για το ποιος θα περνάει ώρες μαζί μου. Θέλω να νοιώθω ότι ἡ οικογένειά μου αφήνει τα πάντα στην άκρη, πότε – πότε, μόνο για να περάσει λίγο χρόνο με μένα. Και το τελευταίο, κάνε με έτσι ώστε να τους κάνω όλους ευτυχισμένους και χαρούμενους.

Θεέ μου, δε ζητάω πολλά. Θέλω μόνο να γίνω σαν μια τηλεόραση!»

Τη δασκάλα που τη διάβασε (καθώς βαθμολογούσε) την έκανε να κλάψει. Ο σύζυγός της που μόλις είχε μπει στο σπίτι, τη ρώτησε: «τι συμβαίνει;» Αυτή απάντησε: «Διάβασε αυτή την έκθεση, την έχει γράψει ένας μαθητής μου» Ο σύζυγος είπε: «Το καημένο το παιδί. Τι αδιάφοροι γονείς είναι αυτοί!»

Τότε αυτή τον κοίταξε και είπε: «Αυτή η έκθεση είναι του γιού μας!..»
IP Κατεγράφη
 Θέμα:για να σωθεί η πατρίδα .. 09-07-2010 08:40:24 
ΜΑΡΙΟΣ ΖΑΜΠΙΚΟΣ
Μέλος 50 Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 03-02-2010 12:14:22
Καταχωρήσεις: 99
Περιοχή
Συζήτηση: Ποίηση & Εικαστικά
Θέμα: για να σωθεί η πατρίδα

-πολύ καλά τα καταφέραμε και πάλι σύντροφε Λοβέρδε !

-μα σας το είχα πεί,ότι μπορεί να διαμαρτύρονται ,αλλά τελικά θα ψηφίσουνε ΝΑΙ !

-πέρασε πολύ το σύνθημα μας, «για να σωθεί η πατρίδα»,έτσι δεν είναι?

-απόλυτα,αφού «Πατρίδα» είναι η έδρα τους στη Βουλή !

-αλλά κι ο λαός, έκανε και πάλι την πάπια !

-μερικές εκατοντάδες νοματαίοι ήτανε,περιμένατε πιο πολλούς?

-επομένως,οι άλλοι δουλέψανε όπως πάντα κι ας μας βλαστημούν από πίσω!

-έτσι είναι αυτός ο λαός,ευκολοχειραγωγούμενος και υποταγμένος !

-μετά όμως που θα τους λείψουνε τα δώρα και το επίδομα άδειας τι θα κάνουμε?

-θα τους απειλήσουμε με εκλογές και θα κάτσουν στ αυγά τους

-έχεις δίκιο,μόνο με απειλές πειθαρχούνε οι ραγιάδες

-και με πολύ παραμύθιασμα σύντροφε Πρόεδρε !

-για πες μου τώρα σύντροφε Λοβέρδε εντελώς μεταξύ μας..

-σας ακούω τρισμέγιστε !

-λες στο μέλλον να μας καταψηφίσουνε?

-αποκλείεται !

-μα πως είσαι τόσο σίγουρος?

-μα αφου ακόμα και το μέλλον, το περικόψαμε!

Μαράκος
IP Κατεγράφη
 Θέμα:Απ:Mια Μεγάλη Ταλαιπωρία - Αποκατάσταση σε λίγες μέρες .. 16-07-2010 20:20:29 
Ιάσων Γιάννης Σχίζας
Διαχειριστής Ιστοχώρου
Συμμετοχή από: 07-07-2009 01:30:50
Καταχωρήσεις: 85
Περιοχή: Αθήνα
  
  • 4294967295
Συζήτηση: Βήμα
Θέμα: Mια Μεγάλη Ταλαιπωρία

Θέμα:Απ:Mια Μεγάλη Ταλαιπωρία - Αποκατάσταση σε λίγες μέρες

Σήμερα ανακοινώθηκε η απόρριψη του αιτήματος μου για επαναφορά σε παραγωγική λειτουργία. Σημειώνω ότι είχα απεριόριστη χρήση δεδομένων σε δίσκους και χρήση εύρους μετάδοσης δεδομένων (bandwidth) μια και συνεργάζομαι σε 50+ πελάτες μου μαζί τους στην Αγγλία. Τα συστήματα που είχα ήταν μοιραζόμενα διπλά συστήματα (load balancing sharable servers) εκτός της περιοχής πελατών μου.

Τα προβλήματα που ξεκίνησαν στις 26/6/2010 έκαναν περιοχές και άρθρα μεγάλα του Ιστοχώρου να μην εμφανίζονται γιατί μοιραζόμενοι πόροι λειτουργίας (μνήμη, επεξεργαστές) δεν έφταναν για να γίνει η θέαση των άρθρων. Το αποτέλεσμα ήταν να τρέχουν οι διαδικασίες υποστήριξης με την ακρίβεια των ψυχρών βημάτων που πρέπει να εκτελούν άνθρωποι ρομποτάκια και να καταλήξει ο Ιστοχώρος στο σημερινό κουβαδάκι server της "δοκιμαστικής" λειτουργίας, γιατί έτσι λένε οι διαδικασίες. Τα λεγόμενα των τεχνικών υποστήριξης και οι αμφιβολίες για το τι τελικά φταίει, αποκρυσταλλώθηκε στο "μεγάλωσες" και "έχεις πολλούς χρήστες", άρα δεν μπορείς να συνεχίζεις να μοιράζεσαι υπολογιστική ισχύ εάν δεν μεταβείς σε δικό σου server. Η τεκμηρίωση της χρήσης υπερβολικών πόρων όμως δεν ήρθε ποτέ στα χέρια μου γιατί υπάρχει το απόρρητο της χρήσης των μοιραζόμενων συστημάτων. Άρα πρέπει να βασιστώ στην ορθότητα των λεγομένων της υποστήριξης.

Ώς εδώ οι άνθρωποι ρομποτικά έχουν δίκιο. Όμως μας διαφεύγει κάτι. Οι πόροι λίγους μήνες πριν με πολιτική της εταιρίας ήταν περισσότεροι. Σήμερα οι διαθέσιμοι πόροι, πάλι με πολιτική της εταιρίας είναι λιγότεροι - οικονομική κρίση βλέπεις - οπότε κάποιοι δεν χωρούν στο παιχνίδι. Τώρα βέβαια δεν φταίνε τα παιδιά της υποστήριξης, που είναι και συνάδελφοι στο επάγγελμα. Τι φταίει; Οι νέες πολιτικές. Ποιοί τις βγάζουν; Η διοίκηση. Τι ακούν; Τα περί κρίσης. Ποιος είναι ο στόχος; Να έρθει ένας έλεγχος της παγκοσμιοποίησης στο διαδίκτυο!

Με απλά λόγια. Πας να μπεις στο σπίτι σου και το ταβάνι από τα 2.5 μέτρα έχει κατέβει στα 2.3 μέτρα, μετά στα 2.0 μετά στο 1.70. Χωράς; Δεν χωράς κάποια στιγμή. Φύγε λοιπόν και πάρε άλλο σπίτι, για να δούμε θα τα καταφέρεις; Κανείς δεν φταίει ... οι συνθήκες (ποιός τις φτιάχνει;).

Για να δούμε λοιπόν; τι και εάν κάποιοι παγκοσμιοποιητές "πείσουν" τα θηρία blogspot.com και wordpress.com και κάνουν κάποιες "αλλαγές" στους πόρους εκατοντάδων χιλιάδων blogs; Τι θα συμβεί; Ας προσέχουμε!!!

Όσο για το schizas.com. Σαν συνεργάτης της εταιρίας που με φιλοξενεί έκανα μια συμφωνία να πάω σε δικό μου server με καλύτερους όρους από τους αρχικούς. Κάποιο κόστος παραπάνω αλλά δεν θα σταματήσει το schizas.com. Υπομονή λοιπόν, αντέξτε τις σελίδες που δεν ανοίγουν, τις λειτουργίες που δεν ανταποκρίνονται και τα τυχόν προβλήματα μετάβασης στον νέο χώρο φιλοξενίας. Σε λίγες μέρες θα είναι σε νέο "σπίτι" το schizas.com, ελπίζω πιό μεγάλο. Κόστος δεν θα μπεί σε κανέναν. Όποιος θέλει βέβαια κάνει δωρεά ή ζητάει να του βάλουμε και μια διαφήμιση (εκτός google). Θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε!

Οφείλω να ευχαριστήσω όλους όσους έτρεξαν να βοηθήσουν. Τον Βαγγέλη, την Όλγα, το ΙΧΩΡ, τον Δήμο, την Εύη, το InNomine, το 12Θεο, τον Μιχάλη, τον Αντίοχο, τον Καλλικράτη, την Ηρωφίλη, τον Μάριο, τον Στέφανο, τον Γιάννη, τον Σπύρο, τον Ευρύμαχο, τον Πρωτέα, τον Μπάμπη, τον Τοξόλυρο, τον Μαχάωνα, τον Επανελληνισμό και όσους κάτι υποστηρικτικό είπανε στο Διαδίκτυο και δεν έχω ακόμη δει.

Ιάσων
IP Κατεγράφη
Τελευταία Διόρθωση στις: 16-07-2010 20:20:29 Από Ιάσων Γιάννης Σχίζας για τον Λόγο: Ευχαριστίες
 Θέμα:Απ:Mια Μεγάλη Ταλαιπωρία .. 07-07-2010 12:32:23 
Ιάσων Γιάννης Σχίζας
Διαχειριστής Ιστοχώρου
Συμμετοχή από: 07-07-2009 01:30:50
Καταχωρήσεις: 85
Περιοχή: Αθήνα
  
  • 4294967295
Συζήτηση: Βήμα
Θέμα: Mια Μεγάλη Ταλαιπωρία

Μέσα στις επόμενες 24 ώρες με τις αλλαγές που έκανα στον κώδικα του Ιστοχώρου, περιμένω να με μεταφέρουν πάλι σε παραγωγικό περιβάλλον. Οι ισχυρισμοί τους τεχνικά δεν αποδεικνύονται και δεν μου προσκόμισαν κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι το λογισμικό του Ιστοχώρου μου προσβάλει τα συστήματα τους επί της ουσίας. Περιμένουμε...
IP Κατεγράφη
 Θέμα:Απ:Mια Μεγάλη Ταλαιπωρία - Τελεσίγραφο .. 06-07-2010 12:42:02 
Ιάσων Γιάννης Σχίζας
Διαχειριστής Ιστοχώρου
Συμμετοχή από: 07-07-2009 01:30:50
Καταχωρήσεις: 85
Περιοχή: Αθήνα
  
  • 4294967295
Συζήτηση: Βήμα
Θέμα: Mια Μεγάλη Ταλαιπωρία

6/7: Σήμερα μου ανακοίνωσαν από Αγγλία την μετάβαση του Ιστοχώρου μου σε "δοκιμαστικό" μικρό server, γιατί απασχολώ πολύ τα κύρια μηχανήματα τους... Εάν δεν καταφέρω να κάνω το schizas.com να μικρύνει σε απαιτήσεις σε 7 ημέρες με τελεσίγραφο τους με διαγράφουν.

Μεγαλώνεις και σε διώχνουν εκτός εάν πληρώσεις.

Ο Ιστοχώρος δεν βγάζει χρήματα. Οι δωρεές δεν έχουν αποδώσει. 5-6 φορές όλες και όλες τα τελευταία 2 χρόνια κάποιοι φίλοι δώσανε μικρά διψήφια ποσά και τους ευχαριστώ, ή κίνηση τους ήταν μεγαλύτερη σε αξία στο συναίσθημα και αυτό δεν μετριέται σε Ευρώ. Οι περιβόητες διαφημίσεις Google κάνουν "τζίρο" κάτω του 1 Ευρώ ημερησίως έτσι για να δει και η εφορία τι φοβερά έσοδα θα αποκομίσει φορολογώντας τα sites που έχουν διαφημίσεις. Δε λέω κάποια βγάζουν λίγο παραπάνω.

Έτσι είμαι ανοικτός σε προτάσεις, ενώ παράλληλα προσπαθώ να "μικρύνω" ότι ενοχλεί τους Εγγλέζους. Όποιος φίλος blogger προσφέρει χώρο φιλοξενίας μαζί με τον δικό του Ιστοχώρο ας στείλει email στο iason@schizas.com
IP Κατεγράφη
 Θέμα:Mια Μεγάλη Ταλαιπωρία .. 06-07-2010 02:17:24 
Ιάσων Γιάννης Σχίζας
Διαχειριστής Ιστοχώρου
Συμμετοχή από: 07-07-2009 01:30:50
Καταχωρήσεις: 85
Περιοχή: Αθήνα
  
  • 4294967295
Συζήτηση: Βήμα
Θέμα: Mια Μεγάλη Ταλαιπωρία

Από τις 27/6/2010 και μέχρι σήμερα το schizas.com περνάει δύσκολες ώρες που δεν έχουν τελειωμό. Τα προβλήματα εμφανίζονται να είναι τεχνικής φύσης, γιατί μεγάλωσε ο Ιστοχώρος και ο αριθμός επισκεπτών. Σαν τεχνικός όμως διαπιστώνω με υπομονή, τόσες μέρες τώρα, ότι κάπου το "σύστημα" μας δουλεύει ψιλό γαζί. Αφενός μειώνουν τις παροχές στους πόρους των Ιστοχώρων, κάνοντας δύσκολη την λειτουργικότητα τους με πάγιες "διατάξεις". Αφετέρου, πως είναι δυνατόν να μεγαλώνουν οι απαιτήσεις του Ιστοχώρου και οι φίλοι μας στην Αγγλία, που με φιλοξενούν, να μου έχουν αλλάξει 4 (τέσσερα!!!) μηχανήματα και να καταλήγω να έχω όλο και λιγότερους πόρους (αυτό διαπιστωμένο!); Ή στην Αγγλία κάτι πάει στραβά ή κάτι άλλο συμβαίνει...

Τώρα για να αυτονομηθώ και να έρθω Ελλάδα αντί 300 Ευρώ τον χρόνο, που τα χρηματοδοτώ ο ίδιος σήμερα, θα χρειαστώ δικό μου πια server με περίπου 2300 Ευρώ τον χρόνο στην Ελλάδα ή να παραμείνω με δικό μου server στην Αγγλία και περίπου 1200 Ευρώ τον χρόνο. Εάν λοιπόν δεν λυθούν τα τεχνικά προβλήματα από τους νέους "τεχνικούς περιορισμούς" τις επόμενες ημέρες ή θα κλείσω τον Ιστοχώρο ή θα ζητήσω κάποιοι να μοιραστούμε το κόστος. Ας δούμε πως θα πάει τις επόμενες ημέρες και ξαναμιλάμε... - Ιάσων.
IP Κατεγράφη
 Θέμα:μάθημα Ιστορίας .. 05-07-2010 22:40:13 
ΜΑΡΙΟΣ ΖΑΜΠΙΚΟΣ
Μέλος 50 Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 03-02-2010 12:14:22
Καταχωρήσεις: 99
Περιοχή
Συζήτηση: Ποίηση & Εικαστικά
Θέμα: μάθημα Ιστορίας

Τον θυμάμαι πάνω στο μαύρο μεταλλικό του ποδήλατο με τη σχάρα,ίσα που να φτάνουνε τα πόδια του στα πετάλια.
Ήταν ο φιλόλογος μας ,ένας κοντόσωμος και παχουλός ανθρωπάκος ,με ύφος καρδιναλίου και με πολύ τουπέ, που με υποχρέωνε να τον γελοιογραφώ κατά κόρον στη διάρκεια του μαθήματος του.
Εκείνη την ημέρα είχαμε το μάθημα της Ιστορίας, αλλά λόγω σκασιαρχείου δεν ήμουνα διαβασμένος, αλλά ούτε και γνώριζα ότι εκείνη την ημέρα θα μας εξέταζε.
Αφού σκαρφάλωσε στην έδρα του μ ένα επικίνδυνο σάλτο όπως πάντα, άνοιξε το παρουσιολόγιο του κοιτάζοντας μας όλους βλοσυρά, μέσα από τα μυωπικά του γυαλιά.
Ήμασταν γύρω στα 55 άτομα μέσα στην τάξη, σε τρεις σειρές και σε βάθος δέκα θρανίων ανα σειρά.
Η θέση μου όπως πάντα με την πλάτη στον τοίχο, χωρίς άλλον δίπλα μου.
Το τελευταίο θρανίο, μου εδινε την δυνατότητα κρυμμένος πίσω από δυο πανύψηλους συμμαθητές μου, να κάνω ότι μου άρεσε.

Έτσι κι εκείνη την ημέρα ,άνοιξα με την ησυχία μου το μπλόκ , δίπλα στο ανοιγμένο βιβλίο της Ιστορίας (για τα μάτια) και άρχισα την γνωστή μου ασχολία, ..το σκιτσάρισμα.
«Ζαμπίκος στο μάθημα !» ακούστηκε από το βάθος της αίθουσας, αιφνιδιάζοντας με για τα καλά.
Προσπαθούσε να με εντοπίσει, αλλά δεν τα κατάφερε ,με αποτέλεσμα να γυρίζει το κεφάλι του περισκοπικά προς όλες τις κατευθύνσεις.
«Είπα, Ζαμπίκος στο μάθημα!», επανέλαβε πιο δυνατά.
«Πααααρών !» ψέλλισα και έβαλα πλώρη προς τον πίνακα, που βρισκόταν ακριβώς δίπλα του.
«Σήμερα με σκιτσάρισες καλά σκιτσογράφε ?»είπε μ ένα σαρδόνιο χαμόγελο, ενώ η τάξη τρανταζότανε στα γέλια.
«Δεν πρόλαβα κύριε καθηγητά,με διακόψατε» του απάντησα, παίρνοντας το πιο ταλαιπωρημένο ύφος της ζωής μου.
Του άρεσε η ειλικρίνεια μου και αυτό πολλές φορές με είχε σώσει, καθώς δεν προσπαθούσα ποτέ να γαντζωθώ από το ψέμα και να αποποιηθώ τις ευθύνες μου.
Λέγε λοιπόν, γιατί δεν ήσουν στο προηγούμενο μάθημα, μπορώ να μάθω, με ρώτησε βάζοντας τα χέρια του στη μέση, αλλά Ντούτσε.
Του άρεσε πολύ αυτή η στάση, γιατί νόμιζε πως του έδινε κύρος.
«Μήπως ήσουνα άρρωστος?» επανέλαβε κοιτάζοντας με βαθιά στα μάτια.
«όχι φυσικά, απλά έκανα σκασιαρχείο στο μάθημα σας».
Το γέλιο που έπεσε μέσα στην τάξη δεν περιγράφεται. Θα περίμενε κανείς να με έστελνε κατ ευθείαν στον Δ/ντη για αποβολή ,όμως κάτι πάλευε μέσα του και δεν το έπραξε.
Ίσως επειδή γελοιογραφούσα στο περιοδικό «Πρώτο» του Γιάννη Μαρή και είχα γίνει ο φάν της τάξης μου, ίσως επειδή εκτιμούσε την παλικαριά...

Αφού κατασίγασε την οχλοβοή των συμμαθητών μου, μου ζήτησε να του πω αυτολεξεί το μάθημα(παπαγαλία),ανοίγοντας συγχρόνως το βιβλίο της ιστορίας που είχε μπροστά του.«Για λέγε λοιπόν σκασιάρχη μας, τι ξέρεις για την μάχη της Πίνδου το 40»?
Κατάλαβα τότε πως είχαν τελειώσει τα ψέματα και πως στα σίγουρα με περίμενε ένα μεγάλο μηδενικό.
«Τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου του 1940…για συνέχισε εσύ τώρα».
Τα έπαιξα όλα για όλα εκείνη την στιγμή, δεν είχα άλλη διέξοδο.«Μπορώ να το πω με το δικό μου τρόπο και όχι παπαγαλίζοντας ?»,τον ρώτησα.
«Τέλος πάντων, πέστα μας με τον δικό σου τρόπο κι έμενα δεν μ αρέσει η παπαγαλία»,συμφώνησε κουνώντας καταφατικά το κεφάλι του.
Τότε δεν έχασα την ευκαιρία και γυρίζοντας προς τον πίνακα , άρχισα με την κιμωλία να σκιτσάρω,στρατιωτάκια,αεροπλάνα,ιταλούς,Ελληνες,κατσίκες,μουλάρια,πυροβόλα,όλα στοιβαγμένα φύρδην μύγδην πάνω σε χιονισμένα βουνά.
«Λάθος !» φώναξε κάποιοα στιγμή και άρχισε να διορθώνει τις φιγούρες μου, ενώ παράλληλα μας υπενθύμιζε την δική του συμμετοχή σ εκείνο το έπος.
Ήταν παλικάρι στ αλήθεια και είχε πολεμήσει με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού σ εκείνα τα αφιλόξενα μέρη.

Στο κατόπιν, μου γύρισε την πλάτη ,απευθυνόμενος στο ακροατήριο του.
Άρχιζε να αφηγείται τα όσα έζησε εκείνη την εποχή, ενώ εγώ διόρθωνα τις καρικατούρες μου ,ώστε να συμφωνούν με τα λεγόμενα του.
Τα μάτια όλων μας ήταν βουρκωμένα, καθώς ξέσπαγε συχνά σε λυγμούς ,θυμίζοντας μας τα παλικάρια της διμοιρίας του ,που είχαν δώσει τη ζωή τους για την πατρίδα.
Το κουδούνι χτύπησε, αλλά κανένας δεν ήθελε να βγει για διάλειμμα..
Στο τέλος χτυπώντας με φιλικά στον ώμο μου ψιθύρισε στ αυτί.. «καλά δεν τα καταφέραμε σκιτσογράφε»?
Χαμογέλασα με πίκρα, καθώς αυτό τον ήρωα το είχα γελοιοποιήσει με τα σκίτσα μου στην τάξη.
Μάζεψα τα πράγματα μου και ξεκίνησα για την επιστροφή στο σπίτι. Ήμουν καταβεβλημένος ψυχικά και ένοιωθα τόσο βρώμικος μέσα μου..
Εκτοτε δεν έκανα ξανά σκασιαρχείο στο μάθημα του ,αλλά ούτε και ξαναγελοιογράφησα καθηγητή μου.
Εκείνο το μάθημα της Ιστορίας, έγινε δικό μου μάθημα ζωής
Μαράκος
IP Κατεγράφη
 Θέμα:Καθημερινό ορθογραφικό λάθος συγκαλύπτει μια παραπλάνηση .. 03-07-2010 14:52:53 
ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Μέλος λίγων Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 27-12-2009 22:06:36
Καταχωρήσεις: 4
Περιοχή
Συζήτηση: Πολιτική
Θέμα: Καθημερινό ορθογραφικό λάθος συγκαλύπτει μια παραπλάνηση

Θέμα:Καθημερινό ορθογραφικό λάθος συγκαλύπτει μια παραπλάνηση

Πότε επί τέλους θα καταλάβουμε την αξία της ορθογραφίας σ’ αυτόν τον τόπο ;

Ο ορθογραφία είναι απαραίτητη για να προσλάβουμε σωστά τις έννοιες και να διαχωρίσουμε με σαφήνεια το νόημα των λέξεων.

Λόγω της οικονομικής κρίσης από το πρωί μέχρι το βράδυ βλέπουμε παντού γραμμένο το τι κάνει η ‘τρόικα’ :
Η ‘τρόικα’ επέβαλε το τάδε μέτρο, η ‘τρόικα’ αποφάσισε την περικοπή των τάδε δαπανών, ικανοποιημένη η ‘τρόικα’ για την
αποδόμηση του τάδε κλάδου κλπ κλπ..

Αν ξέραμε πως γράφεται σωστά η λέξη θα καταλαβαίναμε πολύ καλύτερα και το τι σημαίνει !

Το σωστό είναι : τρώεικα !!

Χρήσιμο λοιπόν είναι να το γράφουμε σωστά από δω και πέρα...

Πως αλλιώς θα κατανοήσουμε πραγματικά τι μας κάνει νύχτα και μέρα !!

Κώστας Σκανδάλης
IP Κατεγράφη
 Θέμα:ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ .. 03-07-2010 14:35:25 
Νικόλαος Μαγαλιός
Μέλος λίγων Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 31-05-2010 13:25:55
Καταχωρήσεις: 3
Περιοχή
Συζήτηση: Ανακοινώσεις φορέων
Θέμα: ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ

Καλύβια Αττικής – Αθήνα: 4 & 5 Ιουλίου 2010


ΑΝΙΜΑ

Η ΑΝΙΜΑ, o Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της προστασίας της φύσης και της άγριας ζωής από το 2005 και ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια των πιο σοβαρών πρωτοβουλιών στον τομέα της περίθαλψης στην Ελλάδα. Η βασική ιδρυτική ομάδα στελεχώνεται από άτομα με πολυετή εμπειρία στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της περίθαλψης άγριων ζώων, καθώς έχουν θητεύσει για πολλά χρόνια σε αντίστοιχες δραστηριότητες. Η κεντρική ομάδα πλαισιώνεται από κτηνιάτρους, περιβαλλοντολόγους, δασολόγους, νομικούς, τεχνικούς διαφόρων αντικειμένων και ειδικευμένα στελέχη σε διαχείριση ΜΚΟ. Η ΑΝΙΜΑ ασχολείται με την υλοποίηση δράσεων έρευνας και διαχείρισης οικοσυστημάτων, περίθαλψης άγριων ζώων και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ

Με αφορμή το Παγκόσμιο Έτος Βιοποικιλότητας 2010, η ΑΝΙΜΑ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νεολαίας και το Δήμο Καλυβίων Θορικού, πραγματοποιεί εθνική συνάντηση με τη συμμετοχή νέων από όλη την Ελλάδα καθώς και εμπειρογνωμόνων στους τομείς της κλιματικής αλλαγής, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της βιοποικιλότητας. Η θεματική της συνάντησης εργασίας εστιάζεται στη διερεύνηση της δυνατότητας συνύπαρξης των δράσεων κατά της κλιματικής αλλαγής με τις δράσεις για την προστασία της βιοποικιλότητας. Κεντρικός στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των νέων καθώς και η ανάδειξη της σημασίας της συμμετοχής τους στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων που αφορούν τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την προστασία της άγριας ζωής, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.



Πρόγραμμα Διημερίδας


Κυριακή 4 Ιουλίου 2010 – Δημαρχείο Καλυβίων Θορικού

8:15 – 8:30 Συγκέντρωση Συμμετεχόντων – Αναχώρηση.
9:30 – 10:00 Άνοιγμα Διημερίδας – Εγγραφές. Καλωσόρισμα από τη Μαρία Γανωτή Αντιπρόεδρο και Υπεύθυνη Δράσεων της ΑΝΙΜΑ.
10:00 – 11:00 Επίσκεψη σε περιοχή οικολογικού ενδιαφέροντος του Δήμου Καλυβίων, ξενάγηση από τον Πέτρο Φιλίππου, Δήμαρχο Καλυβίων. Αναφορά στις προσπάθειες του Δήμου για εμπλοκή των πολιτών σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος.
11:00 – 11:30 Ερωτήσεις – Παρεμβάσεις.
11:30 – 12:30 ΑΝΙΜΑ - Εκπαιδευτικό εργαστήριο στην παροχή πρώτων βοηθειών σε άγρια ζώα που χρήζουν βοήθειας από τη Μαρία Γανωτή, Αντιπρόεδρο και Υπεύθυνη Δράσεων της ΑΝΙΜΑ. Απελευθέρωση άγριων πουλιών.
12:30 – 13:30 Βιοποικιλότητα και Περίθαλψη Άγριων Ζώων. Γνωριμία με το χώρο που πρόκειται να κατασκευαστεί το νέο Κέντρο Περίθαλψης της ΑΝΙΜΑ. Παρουσίαση του νέου Κέντρου από το Θάνο Μπελαλίδη, Σύμβουλο Επιχειρήσεων, μέλος Δ.Σ. της ΑΝΙΜΑ.
13:30 – 14:00 Ερωτήσεις – Παρεμβάσεις.
14:00 – 15:00 Ελαφρύ Γεύμα.
15:00 – 15:30 Συγκέντρωση Συμμετεχόντων – Αναχώρηση.

16:00 – 20:00 Παραδοσιακή Γιορτή με φαγητό, μουσική, χορό και τραγούδι. Θεματική μουσικής βραδιάς: «Τα πουλιά στα παραδοσιακά τραγούδια».


Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010 - Αμφιθέατρο Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθήνας

8:30 – 9:00 Άνοιγμα δεύτερης μέρας Διημερίδας - Εγγραφές.
9:00 – 9:30 Εναρκτήριος χαιρετισμός από τον Πέτρο Φιλίππου, Δήμαρχο Καλυβίων.
9:30 – 10:00 Λάζαρος Γεωργιάδης, Βιολόγος, Γενικός Διευθυντής ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ - «Αναπτυξιακά έργα και βιοποικιλότητα: η περίπτωση της Εγνατίας και οι μεγάλοι οδικοί άξονες».
10:00 – 10:30 Κώστας Παπακωνσταντίνου, Εκπαιδευτικός - «Η αναγκαιότητα ικανού ζωτικού χώρου για την επιβίωση της άγριας ζωής».
10:30 – 11:00 Νίκος Χαραλαμπίδης, Γενικός Διευθυντής Ελληνικού Γραφείου Greenpeace - «Η αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών».
11:00 – 11:30 Σταύρος Ξηρουχάκης, Βιολόγος-Ερευνητής, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης - «Οι επιπτώσεις των αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα μεγάλα αρπακτικά: η εμπειρία από την Κρήτη».
11:30 – 13:30 Στρογγυλό Τραπέζι - Παρεμβάσεις προσκαλεσμένων εμπειρογνωμόνων σε θέματα βιοποικιλότητας, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς και ενεργοποίησης σε τοπικό επίπεδο για θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος.
Γιάννης Αρνέλλος, Δασολόγος – Ορνιθολόγος, Ελένη Γαζή, Πρόεδρος, ΕΛΙΞ - Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας, Ξενοφών Κάππας, Διευθυντής Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, Νίκη Καρδακάρη, Εμπειρογνώμων Διατήρησης, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της ΑΝΙΜΑ, Παναγιώτης Παπασταματίου, Αντιπρόεδρος ΕΛΕΤΑΕΝ- Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας, Αχιλλέας Πληθάρας Υπεύθυνος Εκστρατειών Πολιτικής WWF Ελλάς , Κίμων Χατζημπίρος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
13:30 – 14:30 Ελαφρύ Γεύμα.
14:30 – 15:00 Αλέξανδρος Δεληγιάννης, Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα Περιβάλλοντος, Ομάδα Σύμπραξις - Σύνοψη βασικών σημείων Διημερίδας. Εξαγωγή συμπερασμάτων για τους τρόπους συνύπαρξης των δράσεων που αφορούν τη βιοποικιλότητα και τις κλιματικές αλλαγές .
15:00 – 16:00 Ερωτήσεις – Παρεμβάσεις – Ανοιχτή Συζήτηση. Διερεύνηση τρόπων συμμετοχής των νέων σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος σε τοπικό επίπεδο.
16:00 – 16:30 Λήξη Διημερίδας – Αναχώρηση.
IP Κατεγράφη
 Θέμα:Απ:Ελληνικά αντισεισμικά συστήματα δικά μου Γνώμη Άποψη .. 30-06-2010 23:18:11 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ
Μέλος 10 Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 06-02-2010 20:44:16
Καταχωρήσεις: 13
Περιοχή
 
Συζήτηση: Εφευρέσεις
Θέμα: Ελληνικά αντισεισμικά συστήματα δικά μου Γνώμη Άποψη

Θέμα:Απ:Ελληνικά αντισεισμικά συστήματα δικά μου Γνώμη Άποψη

Γίνετε η προσομοίωση στο Μετσόβιο Πανεπιστήμιο, αλλά δεν έχω ακόμα αποτελέσματα.
Θα εξεταστούν έξι κτήρια με φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα και
συγκεκριμένα δύο τριώροφα, δύο πενταώροφο και δύο επταώροφα κτήρια. Τα κτήρια
θα είναι είτε κανονικά, είτε θα παρουσιάζουν ακανονικότητα σε κάτοψη ή/και σε τομή,
ενώ το σύστημα προέντασης θα εφαρμοστεί με τρεις δυνατότητες: (α) Στον πυρήνα στο
κέντρο της κατασκευής. (β) Στον πυρήνα σε έκκεντρη θέση σε κάτοψη του κτηρίου, και
(γ) Σε τέσσερα σημεία (υποστυλώματα) στις γωνίες περιμετρικά του κτηρίου.
Θα γίνει μη γραμμική ανάλυση με τη μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων,
λαμβάνοντας υπόψη φαινόμενα μη γραμμικότητας του υλικού καθώς και της
γεωμετρίας. Θα πραγματοποιηθούν μη γραμμικές στατικές και δυναμικές αναλύσεις με
σεισμικές καταγραφές που θα σχετίζονται με τη σεισμικότητα του ελληνικού χώρου.
Πέρα από τις απλές σεισμικές καταγραφές που προέρχονται από σεισμούς που έπληξαν
στο παρελθόν τον ελληνικό χώρο.
Θα εξεταστεί η επιρροή της εφαρμογής του συστήματος τόσο όσον αφορά τη
συμπεριφορά των κτηρίων όσο και όσον αφορά το κόστος κατασκευής τους.

Χρήσιμες φωτογραφίες τού υδραυλικού ελκυστήρα.

Πρώτη μέθοδος τοποθέτησης του υδραυλικού ελκυστήρα, ώστε να προσφέρουμε σεισμική μόνωση στον οριζόντιο και κάθετο άξονα του κτηρίου.
http://www.postimage.org/image.php?v=PqdfyhS

ΔΏΜΑ
http://www.postimage.org/image.php?v=gxKi2JJ
ΒΆΣΗ ΦΡΕΑΤΊΟΥ ΚΆΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΈΔΑΦΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΌ ΤΗΣ ΆΓΚΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΩΤΡΊΣΗ
http://www.postimage.org/image.php?v=PqdfPKS
ΜΗΧΑΝΙΣΜΌΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ ΕΛΚΥΣΤΉΡΑ
http://www.postimage.org/image.php?v=Pqdg6cS
http://www.postimage.org/image.php?v=PqdgiGA

ΔΕΎΤΕΡΗ ΜΈΘΟΔΟΣ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥ ΕΛΚΥΣΤΉΡΑ
http://www.postimage.org/image.php?v=PqdjPGi

Και αυτό το αντισεισμικό σύστημα στον πύργο της Ταιβάν

http://www.youtube.com/watch?v=xF7foZ-oiSo&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=NYSgd1XSZXc&feature=related

προσπαθεί να κάνει το ίδιο ακριβώς με ότι κάνει ο υδραυλικός ελκυστήρας
( σχεδόν με την ίδια μέθοδο. Την κάθετη προένταση )

http://www.youtube.com/watch?v=KPaNZcHBKRI&feature=player_embedded

Δηλαδή την ελεγχόμενη ταλάντωση, του κατακόρυφου άξονα του πύργου.
IP Κατεγράφη
Τελευταία Διόρθωση στις: 30-06-2010 23:18:11 Από ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ για τον Λόγο:
http://www.youtube.com/watch?v=23RMfo2wD7s






 Θέμα:Απ:Ελληνικά αντισεισμικά συστήματα δικά μου Γνώμη Άποψη .. 30-06-2010 23:10:26 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ
Μέλος 10 Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 06-02-2010 20:44:16
Καταχωρήσεις: 13
Περιοχή
 
Συζήτηση: Εφευρέσεις
Θέμα: Ελληνικά αντισεισμικά συστήματα δικά μου Γνώμη Άποψη

Θέμα:Απ:Ελληνικά αντισεισμικά συστήματα δικά μου Γνώμη Άποψη

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΔΟΜΟΣΤΑΤΙΚΉΣ
ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΕΛΚΥΣΤΗΡΑΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Ο υδραυλικός ελκυστήρας δομικών έργων της εφεύρεσής μας καθώς και η μέθοδος εφαρμογής του στην κατασκευή δομικών έργων έχουν ως κύριο σκοπό την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια των δομικών κατασκευών στην περίπτωση αντιμετώπισης φυσικών φαινομένων όπως είναι ο σεισμός, οι ανεμοστρόβιλοι και οι πολύ ισχυροί άνεμοι. Σύμφωνα με την εφεύρεση, αυτό επιτυγχάνεται με μια συνεχή προένταση, (έλξη) του δώματος ενός μεγάλου ανεξάρτητου από τον φέροντα γεωμετρικού τμήματος της δομικής κατασκευής, προς το έδαφος, και του εδάφους προς την κατασκευή, κάνοντας αυτά τα δύο μέρη ένα σώμα «σάντουιτς».
Αυτή τη δύναμη προέντασης την εφαρμόζει ο μηχανισμός του υδραυλικού ελκυστήρα δομικών έργων, ο οποίος κατά κύριο λόγο αποτελείται από ένα συρματόσχοινο που διαπερνά ελεύθερο στο κέντρο τα κάθετα στοιχεία στήριξης της δομικής κατασκευής, καθώς και το μήκος μιας γεώτρησης, κάτω απ’ αυτά. Στο κάτω άκρο του το συρματόσχοινο είναι πακτωμένο με ένα μηχανισμό τύπου άγκυρας που με τη σειρά του πακτώνεται στα πρανή της γεώτρησης και δεν μπορεί να ανέλθει. Αυτή η πάκτωση γίνεται γιατί η οπή της γεώτρησης είναι κατά κάτι μικρότερη από την πλήρως ανοιγμένη εξωτερική διάμετρο του μηχανισμού της άγκυρας. Στο επάνω μέρος του, το συρματόσχοινο, είναι πάλι πακτωμένο με ένα υδραυλικό μηχανισμό έλξης ο οποίος το έλκει με μία συνεχή δύναμη ανόδου. Αυτός ο μηχανισμός έλξης αποτελείται από ένα έμβολο, το οποίο ολισθαίνει σε ένα χιτώνιο, που έχει από κάτω του, ένα θάλαμο πιέσεως. Η ασκούμενη στο συρματόσχοινο έλξη στο επάνω άκρο του από τον υδραυλικό μηχανισμό λόγω της υδραυλικής πιέσεως ανόδου του θαλάμου προς το έμβολο, και η αντίδραση σ’ αυτήν την έλξη που προέρχεται από την πακτωμένη άγκυρα στο άλλο άκρο του γεννά την επιθυμητή θλίψη στο δομικό έργο, το οποίο πακτώνεται στο έδαφος, ώστε να έχει αντοχή στις οριζόντιες δυνάμεις του σεισμού.

ΠΡΩΤΗ ΜΈΘΟΔΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ
Βίντεο ευρεσιτεχνίας που δείχνει τον τρόπο και την μέθοδο συνεργασίας του συστήματος, με εφέδρανα, για την αποτελεσματική σεισμική μόνωση του κάθετου, αλλά και του οριζόντιου άξονα της κατασκευής, ώστε να αποφεύγονται στο μέγιστο η επισκευές μετά τον σεισμό.
http://www.youtube.com/watch?v=KPaNZcHBKRI&feature=player_embedded







ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ
Υπάρχει και μία άλλη μέθοδος τοποθέτησης του υδραυλικού ελκυστήρα στις δομικές κατασκευές.
Αυτή η μέθοδος δεν περιλαμβάνει οριζόντια σεισμική μόνωση.
http://www.postimage.org/image.php?v=PqdjPGi
Ούτε εφέδρανα.
Ούτε διάκενα.
Απλώς μετατρέπουμε μέρος της εσωτερικής οπτοπλινθοδομής ενός κτηρίου σε τοιχία ΟΣ ( Οπλισμένου Σκυροδέματος ) τα οποία έχουν την ίδια συνέχεια σε όλους τους ορόφους, και τους εφαρμόζουμε σε καίρια σημεία μικρή προένταση μεταξύ γεώτρησης και δώματος.

Τι πετυχαίνουμε με αυτή την μέθοδο.
α) Αν ένας σκελετός οικοδομής πάρει μια κλίση μερικών μοιρών, λόγο ταλάντωσης που θα του προκαλέσει ο σεισμός, οι γωνίες των κόμβων του σκελετού έχουν την δυνατότητα να παραμείνουν σε γωνία 90 μοιρών?
Φυσικά και όχι
Γιατί όχι?
Γιατί απλά ο σκελετός έχει στατικά φορτία, τα οποία κατά την ταλάντωση καλούνται να τα παραλάβουν οι κόμβοι. Αυτοί δεν μπορούν να τα παραλάβουν, οπότε η γωνίες αλλάζουν σχήμα, και από ορθές γίνονται άλλες μικρότερες και άλλες μεγαλύτερες.
Αποτέλεσμα είναι να γίνονται στους κόμβους λοξές ρωγμές, ή αλλιώς λοξά τόξα.
Αν οι κόμβοι άντεχαν τα στατικά φορτία, οπότε παρέμεναν ορθές γωνίες 90 μοιρών,η λογική λέει ότι οι μπροστινές κολώνες έπρεπε να σηκώνουν στον αέρα τις πίσω κολώνες, και ούτω καθ εξής εναλλάξ, κατά την ταλάντωση.
Αυτό όμως είναι αδύνατο, γιατί ο φέρον είναι γεμάτος από κόμβους, και στατικά φορτία

β) Αν η ταλάντωση δημιουργεί τα άνω προβλήματα στους κόμβους, δεν θα ήταν καλό να την σταματήσουμε?
Αν ναι,.... πως μπορούμε να το κάνουμε αυτό?

γ) Η να δέσουμε την οικοδομή τριγύρω με συρματόσχοινα υπό κλίση 45 μοιρών και αγκυρώσεις, (πράγμα αδύνατον ) ή να πάρουμε τμήματα της οικοδομής, Π.Χ εσωτερική τοιχοποιία, να τους αλλάξουμε δομή σε τοιχοποιία Ο.Σ, να τα ακρυρώσουμε με το έδαφος σε κατάλληλα σημεία, ώστε αυτά να σταματούν την ταλάντωση φέρνοντας αντίσταση στην κορυφή, και στο Π της κάτοψις, και της βάσης.

Γιατί προτείνω να μετατρέπουμε (την εσωτερική οπτοπλινθοδομή σε τοιχία ΟΣ) και να αγκυρώνουμε τα εσωτερικά τοιχία Ο.Σ με το έδαφος?
Για τους εξής λόγους.
α)Για να αφήνουμε στα εξωτερικά πόρτες και παράθυρα, ή τζαμαρίες.

β)Διότι τα εσωτερικά τοιχώματα έχουν εκ αρχιτεκτονικής φύσις, σταυροειδή μορφή, και αυτή η μορφή διαστασιολόγισης φέρνει μεγαλύτερη αντίσταση στον σεισμό, από όποια κατεύθυνση και αν έλθει.

γ)Διότι καλουπώνονται και ξεκαλουπώνονται εύκολα.

δ) Διότι διαστασιολογικά είναι ικανά να παραλάβουν τις καμπτηκές τάσεις

ε) Διότι έχουν μεγάλη διαστασιολόγιση κάτοψης, και είναι ικανά να φέρνουν μεγάλη αντίσταση στο δώμα, και στο Π της κάτοψης.


Στα παρακάτω σχήματα κάτοψης, δείχνω την μετατροπή της οπτοπλινθοδομής σε ΟΣ, καθώς και τα σημεία αγκύρωσης, ώστε να σταματήσουμε την ταλάντωση του φέροντα, η οποία καταπονεί τους κόμβους της κατασκευής, δημιουργώντας τις λοξές ρογμές.
http://www.postimage.org/image.php?v=PqdjPGi


Τοποθέτηση σε υποβρύχιους δρόμους http://www.postimage.org/image.php?v=Pqdi7q9


Τοποθέτηση σε συνεχή δόμηση οπτοπλινθοδομής. http://www.postimage.org/image.php?v=PqdhLYS


Τοποθέτηση σε υφιστάμενα, και ξύλινες οικίες για προστασία από τον σεισμό και τους ανεμοστρόβιλους.

http://www.postimage.org/image.php?v=PqdgP6r



Μπορεί να τοποθετηθεί και σε πυλώνες γεφυρών, κάτω από τα εφέδρανα, και σε φράγματα κ.λ.π

Πως σταματάμε την ταλάντωση του φέροντα.
Εφαρμόζοντας προένταση με τον μηχανισμό του υδραυλικού ελκυστήρα,μεταξύ γεώτρησης, και κορυφής δώματος, μέσα από τα κάθετα στοιχεία στήριξης.
Αυτή η προένταση, συν του ότι βελτιώνει τις αντοχές του στοιχείου στην διάτμηση,,έχει ένα άλλο πρόσθετο καλό.
Κατά τις αδρανειακές εντάσεις του φέροντα στον σεισμό, επέρχετε ταλάντωση.
Τότε στο κάθετο προτεταμένο στοιχείο στήριξης, εμφανίζονται δύο αντίθετες δυνάμοις αντίδρασης . Η μία στο δώμα, και η άλλη στο Π της διατομής της κάτοψης, και της βάσης του, ως αντίδραση στην ταλάντωση. Τότε μέσα στο σώμα του κάθετου στοιχείου στήριξης, υφίσταται κατακόρυφες διατμητικές αντιδράσεις, ως αντίσταση κατά του σεισμού.
Αυτή η αντίσταση του στοιχείου είναι ένα + στην υπάρχουσα αντίσταση των κόμβων, έναντι των καταστροφικών δυνάμεων του σεισμού.
Μπορούμε να εξασκήσουμε με δύο τρόπους προένταση στα κάθετα στοιχεία.
α) Την κανονική προένταση ή β)την ελεγχόμενη μικρή προένταση.
Αν αντέχουν τα προτεταμένα στοιχεία τις τάσεις, εφαρμόζουμε την κανονική προένταση.

Αν δεν αντέχουν τις τάσεις εφαρμόζουμε την ελεγχόμενη προένταση.



Δηλαδή να εφαρμοστεί μεγάλη προένταση αρχικά,
την στιγμή που έχουμε βυθίσει τον ελκυστήρα στην γεώτρηση, πριν την κατασκευή του φέροντα.

Και μετά.

Αφού πακτώσουμε το συρματόσχοινο με μία σφήνα στο επίπεδο του χώματος της βάσης, γεμίζουμε με σκυρόδεμα την γεώτρηση, κατασκευάζοντας ένα πάσσαλο

Κατόπι συνεχίζουμε την κατασκευή, και όταν τελειώσει ο φέροντας, κάνουμε μία απλή προένταση δώματος, και βάσης.

Δηλαδή το ίδιο συρματόσχοινο θα δέχεται δύο προεντάσεις.

Μία αρχικός μεταξύ εδάφους επιφανείας και άγκυρας, και μία μεταξύ βάσης και δώματος, με διαφορετικές τιμές τάσης.

Κατ αυτόν τον τρόπο θα έχουμε και άλλα καλά, όπως,
την συμπύκνωση του εδάφους,( Πριν την κατασκευή του πασσάλου,) την προστασία του μηχανισμού από την σκουριά, την αποφυγή της εξαγωγής του νερού που πιθανόν να βρεθεί κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Καθώς και την ελεγχόμενη πάκτωση του φέροντα, με όση προένταση ή αγκύρωση χρειαστεί, αφού η προένταση κάτω από την βάση, θα έχει μεγαλύτερη τάση προέντασης, από την μετέπειτα προένταση βάσης δώματος.

Η ευρεσιτεχνία συνεργάζετε με την οριζόντια σεισμική μόνωση που προσφέρουν τα εφέδρανα, λύνοντας το πρόβλημα της ευστάθειας.

Το κύριο μέλημα όμως του μηχανισμού της ευρεσιτεχνίας, είναι
α) να κάνει ένα σώμα την κατασκευή με το έδαφος, ώστε να πακτώσει και τον τελευταίο ( ασύνδετο ) μέχρι σήμερα κόμβο, ο οποίος υφίσταται μεταξύ εδάφους και βάσεως, και είναι ο κύριος υπεύθυνος για την καταπόνηση των άλλων κόμβων, λόγο του ότι ασύνδετος όπως είναι, επιτρέπει την ταλάντωση του φέροντος, που υφίσταται από τις αδρανειακές εντάσεις, και την αδυναμία των κόμβων αυτού, να παραλάβουν τα στατικά φορτία του.

β) Να μεγαλώσει τις διατμητικές αντοχές των κάθετων στοιχείων, μέσω προέντασης, ώστε αυτά να παραλαμβάνουν τις επιταχύνσεις του σεισμού
γ) Να φέρει αντίσταση στο δώμα και στο Π της βάσεις, ώστε να βοηθήσει τους κόμβους, σταματώντας την ταλάντωση
ε) Να αποτρέψει την κάθετη αστοχία του εδάφους.

Η οριζόντια διαφορά φάσης μεταξύ της βάσης και εδάφους δεν υφίσταται, λόγο του ότι υπάρχει η αντίσταση των πρανών της βάσεως, προς την βάση
IP Κατεγράφη
http://www.youtube.com/watch?v=23RMfo2wD7s






 Θέμα:ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ .. 29-06-2010 23:25:39 
ΜΑΡΙΟΣ ΖΑΜΠΙΚΟΣ
Μέλος 50 Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 03-02-2010 12:14:22
Καταχωρήσεις: 99
Περιοχή
Συζήτηση: Ποίηση & Εικαστικά
Θέμα: ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

-ώστε εδώ είναι το πολεμικό μουσείο κοντοπίθαρε μου ?

-εμ που ήθελες νάτανε αλανιαρονταρντάνα μου?

-αχ όλο μακρυτσούτσουνα έχει απ όξω,την βρίσκω !

-εμείς πάντως τα λέμε πυροβόλα

-αχ για δες αυτόν με το χασαπομάχαιρο,με φτιάχνει !

-τον λέγανε Καραϊσκάκη κάποτε

-για το γήπεδο λες?

-γήπεδο τον κάναμε αργότερα, όταν τα ισοπεδώσαμε όλα

-αυτός με τη μίνι φούστα ποιός είναι?

-ο Παύλος ο Μελάς,τα είχε με τις Βουλγάρες,που ξεμυαλίζανε τους γέρους μας !

-και ο πιο κάτω μ εκείνο το καπάκι στο χέρι και το καμάκι?

-α λές για τον Λεωνίδα?

-είναι αυτός με την ταβέρνα στη βαρυμπόμπη?

-όχι ο άλλος,που προσέχειι τα καμένα βούρλα μη κρυώσουνε

-αχ τρελαίνομαι για αεροπόρους !

-είναι ο Μητραλέξης, που έπεσε πάνω σ ένα ιταλικό μπομπαρδιστικό

-ας κράταγε αποστάσεις ο ηλίθιος !

-ξέρεις κάτι θεογκόμενα,σε γουστάρω,θές να το κάνουμε εδώ μέσα?

-γιατί όχι,φτιάχνομαι με τουτη τη γριά με το τσεμπέρι να μας κάνει μάτι !

-Μπουμπουνίνα ήτανε μη το ψάχνεις

- τελικά τα περνάτε φίνα εδώ μέσα,έτσι?

-ε δεν είμαστε ότι κι ότι, είμαστε οι επίλεκτοι στο στρατό !

-κάτι σαν τις ειδικές δυνάμεις?

-κάτι σαν τις ειδικές ..αδυναμίες !

-αχ και με την «ξιφολόγχη» έτοιμη !

-ας τους μοιάσουμε λοιπόν !

-ναι ,έλα Δαβάκη μου !

-αέρααααααααααααααααααααααααααα

-αχχχχχχχχχχχχχχχχχ


Μαράκος
IP Κατεγράφη
 Θέμα:Πως πρέπει να μετράμε τον χρόνο της Ζωής μας!!!!!!! .. 28-06-2010 21:02:41 
Γιώργος Βράιλας
Μέλος 10 Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 24-05-2010 11:40:23
Καταχωρήσεις: 10
Περιοχή: Πετράλωνα
Συζήτηση: Γενικά
Θέμα: Πως πρέπει να μετράμε τον χρόνο της Ζωής μας!!!!!!!

Θέμα:Πως πρέπει να μετράμε τον χρόνο της Ζωής μας!!!!!!!

ΚΑΘΑΡΑ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΖΟΥΜΕ.

Ή ΠΟΣΟ ΛΑΘΟΣ ΤΩΡΑ ΖΟΥΜΕ.ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΧΑΙΡΌΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ...

ΕΡΡΩςΣΘΕ

Προωθημένο μήνυμα


> Αυτή είναι η ιστορία ενός ανθρώπου τον οποίο εγώ θα χαρακτήριζα ερευνητή.
>
> Ερευνητής είναι κάποιος που ψάχνει , όχι απαραίτητα κάποιος που βρίσκει.
>
> Ούτε είναι κάποιος που ξέρει στα σίγουρα τι είναι αυτό που ψάχνει. Είναι ,
> απλώς , κάποιος για τον οποίο η ζωή αποτελεί μια αναζήτηση.
>
> Μια μέρα , ο ερευνητής διαισθάνθηκε ότι έπρεπε να πάει προς την πόλη του
> Καμίρ. Είχε μάθει να δίνει μεγάλη σημασία στα προαισθήματά του , που
> πήγαζαν από ένα μέρος δικό του μεν , άγνωστο δε.
>
> Μετά από δύο μέρες πορείας στους σκονισμένους δρόμους , διέκρινε από
> μακριά το Καμίρ. Λίγο πριν φτάσει στο χωριό , του τράβηξε την προσοχή ένας
> λόφος , δεξιά από το μονοπάτι. Ήταν σκεπασμένος από υπέροχη πρασινάδα και
> γεμάτος με δέντρα , πουλιά και μαγευτικά λουλούδια. Τον περιτριγύριζε κάτι
> σαν μικρός φράχτης φτιαγμένος από βαμμένο ξύλο.
>
> Μια μπρούτζινη πορτούλα τον προσκαλούσε να μπει.
>
> Ξαφνικά , αισθάνθηκε να ξεχνά το χωριό και υπέκυψε στην επιθυμία του να
> ξαποστάσει για λίγο σ' εκείνο το μέρος. Ο ερευνητής πέρασε στην είσοδο κι
> άρχιζε να βαδίζει αργά δίπλα στις λευκές πέτρες που ήταν τοποθετημένες
> ανάκατα ανάμεσα στα δέντρα.
>
> Άφησε το βλέμμα του να ξαποστάσει σαν την πεταλούδα , σε κάθε λεπτομέρεια
> του πολύχρωμου αυτού παραδείσου.
>
> Τα μάτια του , όμως , ήταν μάτια ερευνητή , κι ίσως γι' αυτό ανακάλυψε
> εκείνη την επιγραφή πάνω σε μια από τις πέτρες :
>
> Αμπντούλ Ταρέγκ : έζησε 8 χρόνια , 6 μήνες , δύο εβδομάδες και 3 μέρες.
>
>
> Τρόμαξε λίγο συνειδητοποιώντας ότι εκείνη η πέτρα δεν ήταν απλώς μια πέτρα
> : ήταν μια ταφόπλακα.
>
> Λυπήθηκε όταν σκέφτηκε ότι ένα παιδί τόσο μικρής ηλικίας ήταν θαμμένο σ'
> εκείνο το μέρος.
>
> Κοιτάζοντας γύρω του , ο άνθρωπος συνειδητοποίησε ότι και η διπλανή πέτρα
> είχε μια επιγραφή . έλεγε :
>
> Γιαμίρ Καλίμπ : έζησε 5 χρόνια , 8 μήνες και 3 εβδομάδες.
>
> Ο ερευνητής αισθάνθηκε τρομερή συγκίνηση.
>
> Αυτό το πανέμορφο μέρος ήταν νεκροταφείο και κάθε πέτρα ήταν ένα τάφος.
>
> Μία μία , άρχισε να διαβάζει τις πλάκες.
>
> Όλες είχαν παρόμοιες επιγραφές : ένα όνομα και τον ακριβή χρόνο ζωής του
> νεκρού.
>
> Αλλά αυτό που τον τάραξε περισσότερο ήταν η διαπίστωση ότι ο άνθρωπος που
> είχε ζήσει τον πιο πολύ καιρό , μόλις που ξεπερνούσε τα έντεκα χρόνια.
>
> Νικημένος από μια αβάσταχτη θλίψη , έκατσε κι άρχισε να κλαίει.
>
> Ο φύλακας του νεκροταφείου που περνούσε από κει τον πλησίασε.
>
> Τον κοίταξε να κλαίει για λίγο σιωπηλός , και μετά τον ρώτησε αν έκλαιγε
> για κάποιον συγγενή.
>
> «Όχι , για κανένα συγγενή» είπε ο ερευνητής. «Τι συμβαίνει σ' αυτό το
> χωριό ; Τι πράγμα φοβερό έχει αυτός ο τόπος ; Γιατί έχει τόσα πολλά μικρά
> παιδιά θαμμένα σ' αυτό το μέρος ; Ποια είναι η τρομερή κατάρα που βαραίνει
> αυτούς τους ανθρώπους και τους έχει υποχρεώσει να φτιάξουν ένα νεκροταφείο
> για παιδιά ;»
>
> Ο ηλικιωμένος χαμογέλασε και είπε :
>
> «Μπορείτε να ηρεμήσετε. Δεν υπάρχει τέτοια κατάρα . Αυτό που συμβαίνει
> είναι ότι εδώ έχουμε ένα παλιό έθιμο. Θα σας εξηγήσω.
>
> Όταν ένας νέος συμπληρώνει τα δεκαπέντε του χρόνια , οι γονείς του του
> χαρίζουν ένα τετράδιο , όπως αυτό που έχω εδώ , για να το κρεμάει στο λαιμό.
> Είναι παράδοση στον τόπο μας. Από τη στιγμή εκείνη κι έπειτα, κάθε φορά που
> κάποιος απολαμβάνει έντονα κάτι , ανοίγει το τετράδιο και σημειώνει :
>
> Στα δεξιά , αυτό που απόλαυσε. Στ' αριστερά , πόσο κράτησε η απόλαυση.
>
> Έστω ότι γνώρισε μια κοπέλα και την ερωτεύτηκε. Πόσο κράτησε το μεγάλο
> αυτό πάθος και η χαρά της γνωριμίας τους ; Μια εβδομάδα ; Δύο ; Τρεις και
> μισή ;
>
> Και μετά η συγκίνηση του πρώτου φιλιού ; Δύο μέρες ; Μια εβδομάδα ;
>
> Και η εγκυμοσύνη και η γέννηση του πρώτου τους παιδιού ;
>
> Και ο γάμος των φίλων ;
>
> Και το ταξίδι που πάντα ήθελε ;
>
> Και η συνάντηση με τον αδελφό που γυρίζει από μια μακρινή χώρα ;
>
> Πόσο κράτησε στ' αλήθεια η απόλαυση αυτών των αισθήσεων ;
>
> Ώρες ; Μέρες ;
>
> Έτσι , συνεχίζουμε να σημειώνουμε στο τετράδιο κάθε λεπτό που
> απολαμβάνουμε. Κάθε λεπτό.
>
> Όταν κάποιος πεθαίνει έχουμε τη συνήθεια να ανοίγουμε το τετράδιό του και
> να αθροίζουμε το χρόνο της απόλαυσης για να τον γράψουμε πάνω στον τάφο του.
> Γιατί αυτός είναι για εμάς ο μοναδικός και πραγματικός χρόνος ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ
> ΖΗΣΕΙ.»
>
>
> Φανταστικο!!!!!
IP Κατεγράφη
 Θέμα:Το τεστ της "τριπλής διύλισης" .. 28-06-2010 20:57:17 
Γιώργος Βράιλας
Μέλος 10 Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 24-05-2010 11:40:23
Καταχωρήσεις: 10
Περιοχή: Πετράλωνα
Συζήτηση: Γενικά
Θέμα: Το τεστ της "τριπλής διύλισης"

ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ,,,

ΣΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΡΚΟΣ ΜΑΣ ΔΙΧΑΖΟΥΝΕ.

ΜΑΣ ΔΙΑΣΥΡΟΥΝ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ,ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ..

ΕΝΩΣΗ ,Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ.

ΕΡΡΩςΣΘΕ..

Προωθημένο μήνυμα

Μια μέρα εκεί που ο Σωκράτης έκανε τη βόλτα του στην Ακρόπολη, συνάντησε κάποιον γνωστό του, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι έχει να του πει κάτι πολύ σημαντικό που άκουσε για κάποιον από τους μαθητές του.
Ο Σωκράτης του είπε ότι θα ήθελε, πριν του πει τι είχε ακούσει, να του κάνει το τεστ της "τριπλής διύλισης".
- "Τριπλή διύλιση;" ρώτησε με απορία.
- "Ναι, πριν μου πεις τι άκουσες για το μαθητή μου θα ήθελα να κάτσουμε για ένα λεπτό να φιλτράρουμε αυτό που θέλεις να μου πεις. Το πρώτο φίλτρο είναι αυτό της αλήθειας. Είσαι λοιπόν εντελώς σίγουρος ότι αυτό που πρόκειται να μου πεις είναι αλήθεια;"
- "Ε... όχι ακριβώς, απλά το άκουσα όμως και..."
- "Μάλιστα άρα δεν έχεις ιδέα αν αυτό που θέλεις να μου πεις είναι αλήθεια ή ψέματα. Ας δοκιμάσουμε τώρα το δεύτερο φίλτρο αυτό της καλοσύνης. Αυτό που πρόκειται να μου πεις για τον μαθητή μου είναι κάτι καλό;"
- "Καλό; Όχι το αντίθετο μάλλον...."
- "Αρα", συνέχισε ο Σωκράτης, "θέλεις να πεις κάτι κακό για τον μαθητή μου αν και δεν είσαι καθόλου σίγουρος ότι είναι αλήθεια".
Ο τύπος έσκυψε το κεφάλι από ντροπή και αμηχανία.
- "Παρόλα αυτά", συνέχισε ο Σωκράτης, "μπορεί ακόμα να περάσεις το τεστ γιατί υπάρχει και το τρίτο φίλτρο. Το φίλτρο της χρησιμότητας. Είναι αυτό που θέλεις να μου πεις για τον μαθητή μου κάτι που μπορεί να μου φανεί χρήσιμο σε κάτι;"
- "Όχι δεν νομίζω..."
- "Αρα λοιπόν, αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω;"
Ο τύπος έφυγε ντροπιασμένος, έχοντας πάρει ένα καλό μάθημα...
Το παραπάνω περιστατικό δείχνει γιατί ο Σωκράτης ήταν τόσο σπουδαίος φιλόσοφος και έχαιρε τόσο μεγάλης εκτίμησης.
IP Κατεγράφη
 Θέμα:ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΉ ή ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΉ.κριτική σκέψη.;;;;;; .. 28-06-2010 20:50:21 
Γιώργος Βράιλας
Μέλος 10 Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 24-05-2010 11:40:23
Καταχωρήσεις: 10
Περιοχή: Πετράλωνα
Συζήτηση: Σχολές
Θέμα: ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΉ ή ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΉ.κριτική σκέψη.;;;;;;

Θέμα:ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΉ ή ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΉ.κριτική σκέψη.;;;;;;

Υπήρχαν πάντα δύο κοσμοαντιλήψεις.
α)Η Μεταφυσική,που έχει δεδομένα, τύπους,σταθερές,ακλόνητες
απόψεις,αμετακίνητες,αλάνθαστες,δογματικές,έτσι τα βρήκαμε έτσι θα τα αφήσουμε.(Η αναζήτηση ,η έρευνα,η αμφισβήτηση,η μη τυφλή πίστη κάπου ή σε κάτι,οτιδήποτε κι αν είναι αυτό.)Είναι αρρώστια,που πρέπει να την εξορκίσουμε από επάνω μας.Όλα τα -ισμός-είναι δικά της.

β)Η Διαλεκτική,που έχει τρεις νόμους;
1) Θέση και αντίθεσης.
2)Από την ποσότητα,πέρασμα στην ποιότητα.
3)Άρνηση της Άρνησής.
Είναι το ένα μυαλό, που θέλει τον σκοταδισμό,που συνεχίζεται έως
τις μέρες μας από το 345 μ.χ. Ο Μεσαίωνας συνεχίζεται, τεχνολογικός πιά .
Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ μυαλό που θέλει Φως,Ελευθεριά,Δικαιοσύνη,Αλήθεια,
Έρευνα,Επιστήμη,Νόμους,Αξίες,Πολίτες,Ανθρώπους αγαθούς,κ.λ.π

ΕΡΡΩςΣΘΕ..ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ
IP Κατεγράφη
 Θέμα:ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ .. 28-06-2010 20:45:15 
Stefanos Vavouras
Μέλος λίγων Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 29-05-2010 13:49:26
Καταχωρήσεις: 4
Περιοχή
Συζήτηση: Σχολές
Θέμα: ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Κύριε Πρωτοσάλτε,

Όντας περίπου συνομίληκός σου θά χρησιμοποιήσω τόν ενικό, άλλωστε απευθύνομαι πρός ένα πρόσωπο, οπότε ο "γαλλισμός" ("πληθυντικός τής ευγενίας"), απορρίπτεται βάσει τής κοινής λογικής καί τών δυνατοτήτων τής Ελληνικής! Οι μαθητές τού Σωκράτους απηυθήνοντο στόν Σωκράτη στόν ενικό, επειδή απηυθύνοντο πρός ένα πρόσωπο. Είχαν σώας τά φρένας! (Δϋικός γιά τα δύο πρόσωπα, πληθυντικός γιά τά πολλά!!).

Αφορμή γιά τήν επικοινωνία αυτή υπήρξε δημοσίευμα σέ δημοφιλές Ελληνικά ιστολόγια ( http://gataros.blogspot.com/2010/06/t.html , http://peripatris.blogspot.com/, ................... ) σχετικό μέ εκπομπή σου τής 21ης Ιουνίου 2010, στις 9:20, μέ καλεσμένη τήν κυρία Δραγώνα.

Εάν τό ως άνω δημοσίευμα είναι ορθό, (δέν παρηκολούθησα τήν εκπομπή), τότε μπορώ νά διατυπώσω αρκετά ερωτήματα πρός τήν ανωτέρω κυρία (η οποία από δημοσιεύματα μαθαίνω, ότι στερουμένη βασικού πτυχίου, έλαβε "μεταπτυχιακό" καί κατόπιν "εγινε καθηγήτρια καί πρό ολίγου χρόνου γ.γ. τού υπουργείου - όχι εθνικής- παιδείας! Θυμίζει τήν άλλη μεγάλη αστέρω τής Ελληνικής ζωή, η οποία από βρεφονηπιοκώμος, έγινε .... διδάκτωρ ιατρικής σχολής Θεσ/νίκης- πρίν λάβη τό βασικόν πτυχίον τής ιατρικής, δίχως αγροτική υπηερία, διαμένουσα στήν Αθήνα, μητέρα δύο βρεφών, συνεχώς ταξιδεύσουσα καί συνοδεύουσα τόν σιωπηλό Βούδα ανά τήν υφήλιο!)

Πώς είναι βεβαία ότι τά παιδιά τής α' καί β' δημοτικού δέν έχουν συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν καί άλλες γλώσσες;
• Ξεχνά ότι μέ τήν πολιτική τού πολιτικού της προστάτη, τού "Έλληνος τής διασποράς" (μέτοικου), αλλά καί τού σιωπηλού Βούδα, έχει γεμίσει η Ελλάδα αλλοδαπούς,
• ότι στά σχολεία (δημοτικά -γυμνάσια) υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό (30% ;;;;) μαθητών τά οποία ομιλούν άλλη γλώσσα καί όχι τήν Ελληνική,
• ότι οι γειτονιές έχουν γεμίσει από παιδιά αλλοδαπών πού δέν χρησιμοποιούν τήν Ελληνική,
• ότι στόν δρόμο, στό λεωφορέιο, στήν αγορά, κυκλοφορύν καί υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι, εμφανέστατα ΜΗ Έλληνες (τά παιδιά έχουν ευτυχώς τήν ικανότητα νά διακρίνουν τούς αλλοεθνείς από τούς ημεδαπούς! Οι παπανδρεοέλληνες στήν συντριπτική των πλειοψηφία διαφέρουν από τούς Έλληνες εμφανέστατα στά βασικά των χαρακτηριστικά, καί αυτό ΔΕΝ είναι ρατσισμός, είναι στοιχειώδης λογική, κριτική ικανότητα),
• ότι στίς τηλεοπτικές εκπομπές, ΚΑΙ τά μικρά παιδιά, βλέπουν καί ακούν τά "μιλιούνια" τών (λαθρο)μεταναστών οι οποίοι συμμετέχουν (μέ καλό αλλά καί κακό τρόπο) στήν καθημερινότητα τών Ελλήνων;;

Ποιόν προσπαθεί νά κοροϊδέψη;;;; Έβαλαν στό στόχο τήν πλήρη διάλυσι τού έθνους καί αρχίζουν νά δηλητιριάζουν μέ ισχυρότερο δηλητήριο τήν διαπαιδαγώγησι τών μικρών παιδιών, ως νά μήν έφθαναν οι καταστρεπτικές γιά τήν παιδεία δηώσεις τών Ράλλη, Βερυβάκη -απλοποίησις καί μονοτονικό - καί άλλων "μάγων" αργότερα μέ άλλες αλχημείας εις βάρος τών νέων, μέ αποτέλεσμα τήν δυσχερή πνευματική καί "εκπαιδευτική" κατάστασι τών νέων!

Ορθότατη η παρατήρησις νά ενταχθοόυν τά αρχαία Ελληνικά σό δημοτικό! ΑΠό τό νηπιαγωγείο καί από τούς παιδικούς σταθμούς ακόμη!! Νά διδάσκωνται τήν αρχαί Ελληνική, γλώσσα, η οποία δέν είναι ένα απλό εργαλείο επικοινωνίας, όπως φαντάζεται ή φρονεί (αφρόνως) ή τής έχουν συμβουλεύσει (κάκιστοι σύμβουλοι), όπως είναι οι "κοινές" γλώσσες (βαρβαρικές μεταλλάξεις τής Ελληνικής -μία προσεκτική καί ενδελεχής παρατήρησις σέ επιστημονικές καί μή λέξεις, φράσεις, νοήματα, ορολογίες, αποδεικνύει τό ανωτέρω), αλλά ένα ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ!

Πώς τεκμαίρει η κυρία Δραγώνα ότι τά αρχαία Ελληνικά είναι "νεκρή γλώσσα"; Επειδή δέν ξέρει νά τά ομιλή (τά νέα όχι τά αρχαία) αυτή, ή επειδή έτσι τής έχουν "δασκαλεψει" ;;; Έχει παρατηρήσει ότι χρησιμοποιούμαι σήμερα περίπου 3.000 (τρείς χιλιάδες) λέξεις από αυτές πού χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες ;;;Αδιάψεστος μάρτυς ο μέγιστος τών ποιητών, ο θείος ΟΜΗΡΟΣ!

Θά σταματήσω εδώ τίς παρατηρήσεις περί τών θέσεων τής εν λόγω κυρίας. Τήν προκαλώ δέ νά αντιπαρατεθή δημοσίως σέ τηλεοπτική εκπομπή, σέ κρατικό κανάλι, μέ γνώστες τής Ελληνικής, γιά νά αποδειχθή η γύμνια τών "επιχειρημάτων" της καί τό ύπουλο καί μοχθηρό σχέδιό της:τής πλήρους αφελληνίσεως τών Ελλήνων!

ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΩΝ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΝΑ ΕΧΗ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗ, ΝΑ ΕΧΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ (ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΙΣΩΣ ΤΗΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΘΕΣΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ), Ή ΝΑ ΚΑΝΗ "ΧΑΡΑΚΙΡΙ"!!!!
ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΗ ΠΑΡΑΥΤΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟΝ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ, ΘΑΛΕΙΑ (ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΩΝ) ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΗΘΗ Fatma, Funda, Nehir, Özlem, Sertap, ... Ή ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ.

ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΔΕΚΤΟΣ.
Η ΝΕΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΗ!!

Η αλαζονεία τής εξουσίας καί ο διακαής πόθος των νά εκπληρώσουν - ικανοποιήσουν - εκτλέσουν τίς εντολές τών συμβούλων των (ΗΓΕΤΏΝ τής νέας τάξεως), τούς ωθεί νά λησμονούν ότι κυβερνούν όντες μειοψηφία! (Θυμήσου τό ποσοστόν τής αποχής).

Τό μέγεθος τής αλαζονείας των καί τό θράσος των (τής Δραγώνα καί τών ομοϊδεατών της), τήν οδηγεί σέ επικίνδυνες ατραπούς! Όταν τόσον απροκάλυπτα προκαλείς καί προσβάλεις τήν ιστορική μνήμη καί τήν εθνική υπότασι κάποιου, τότε θά πρέπη νά αναμένης ως αναπόφευκτη, λογική καί "μοιραία" συμπεριφορά, αντιδράσεις οι οποίες θά είναι " ανθυγιεινές"!
Ποιός θά φταίει εάν σέ κάποια εκδήλωσι κάποιοι "παραφερθούν" εκδηλώνοντες τήν δικαιολογημένη αγανάκτησίν των ;;; Πόσο νομίζουν ότι μπορεί νά υπομένη ο Έλληνας;;;

Ο κόμπος έφθασε στό κτένι, καί η "παρέα" (συμμορία) εξακολουθεί νά "τραβά" τό σχοινί! Ας προσέξη, πρίν νά είναι πολύ αργά!



“Εάν θέλης νά εξαφανίσης έναν λαό, εξαφάνισε τήν γλώσσα του”! (Λένιν)

"Φιλεπιστήμων μέν φύσει ο άνθρωπος καί αείποτε καί πανταχού, ομολογείται ώς πηγή τών μαθημάτων τά τών παλαιών Ελλήνων ευρήματα. Διδάσκαλος μέν εγένετο ο Αριστοτέλης τού συλλογίζεσθαι καί τοίς Ρωμαϊκοίς καί τοίς Άραψιν. Ελληνίζει δέ καί νύν η επιστήμη καί άχρι τών τής ανατολής μεθορίων. Αδύνατον γάρ πεπαιδευμένω τινί βαρβάρω τό τεχνιτεύειν, άνευ τριακοσίων τών τής Ελλάδος λέξεων." (Jean Paul Benzekri "Les cahiers de l' analyse des donnees" Εκδόσεις Dunod, Παρίσι 1990).

"Η κλασική γλώσσα τής Ελλάδος αποτελεί μία από τίς σημαντικότερες πηγές τής καθημερινής ομιλίας μας....Καθώς ο άνθρωπος επεκτείνει τά όρια τής επιστήμης καί τής τεχνολογίας, η Ελληνική γλώσσα εξακολουθεί νά αποτελή μία γόνιμο πηγή λέξεων, όπως συνέβη γιά χιλιάδες χρόνια καί διαπιστώνεται από τίς παρακάτω λέξεις: astronaut, automation, bathysphere, mesocaph, programming". (Λεξικό Webster, τό αρχαιότερο - 1828 - καί μεγαλύτερο αμερικανικό λεξικό).

http://www.astron.gr/comp_lang_com_gr.htm


Στέφανος Ἰ. Βαβούρας
IP Κατεγράφη
 Θέμα:Το παράδοξο του Επίκουρου. Γιατί ισχύει. .. 27-06-2010 14:44:45 
Ευρύμαχος Σερέτης
Μέλος λίγων Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 31-05-2010 14:40:25
Καταχωρήσεις: 4
Περιοχή
Συζήτηση: Βήμα
Θέμα: Το παράδοξο του Επίκουρου. Γιατί ισχύει.

Θέμα:Το παράδοξο του Επίκουρου. Γιατί ισχύει.

Αν και αρκετές φορές είχα ακούσει τον παρακάτω προβληματισμό του Επίκουρου, ποτέ δεν μπήκα στον "κόπο" να εμβαθύνω στην ουσία της παραδοξότητάς του. Λαμβάνοντας λοιπόν το παρακάτω μήνυμα και βλέποντας το γραμμένο και όχι απλώς ακούγοντάς το, αντελήφθην το γιατί ισχύει. Σημειωτέον ότι ως παράδοξο νοείται όχι κάτι παράλογο ή "αφύσικο" αλλά κάτι το οποίον ακολουθεί αυστηρώς τους φυσικούς νόμους, τους οποίους είτε δεν γνωρίζουμε, είτε δεν αποκωδικοποιούμε και εφαρμόζουμε σωστά. (Χαρακτηριστικά παραδείγματα, τα παράδοξα του Ζήνωνος μέσω των οποίων εισάγεται η έννοια του απειροστικού λογισμού στα μαθηματικά.)


Το παράδοξο του Επίκουρου

Θέλει ο θεός να αποτρέψει το κακό και δεν μπορεί;
Τότε δεν είναι παντοδύναμος…
Μπορεί, αλλά δεν το επιθυμεί;
Τότε είναι κακός..
Είναι και ικανός και το επιθυμεί;
Τότε από πού προέρχεται το κακό;
Μήπως είναι και ανίκανος και δεν το θέλει;
Τότε γιατί τον αποκαλούμε θεό;


The paradox of Epikourus

Does God want to deter Evil and he cannot?
Then he is not all mighty.
He can but He does not want to?
Then He is bad.
Is He able to (deter Evil) and He also wants to?
Then where does Evil come from!
Lest He is not able to and does not want to either?
Then why do we call him God?


Η απάντηση είναι ένα πασίγνωστο ρητό: "ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ" που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κακό χωρίς καλό (και αντιστρόφως βεβαίως).


(Η ενδεχομένως πρώτη σχηματισθείσα εντύπωση του λογοπαιγνίου ή της "σοφιστείας" απαλείφεται πάραυτα διότι ο Επίκουρος καλύπτει όλα τα ενδεχόμενα που προκύπτουν από τους πιθανούς συνδυασμούς του "θέλω" και "μπορώ" - "δεν θέλω" και "δεν μπορώ". Δηλαδή 2 επί 2 = 4.)


Για να καταλάβουμε καλύτερα τώρα, το γιατί ισχύει αυτό το ρητό, θα φέρουμε ένα πρακτικό παράδειγμα. Έστω ένας πίνακας ζωγραφικής. Ο πίνακας έχει δύο όψεις, δύο πλευρές. Την "καλή", αυτήν που βλέπουμε όταν είναι αναρτημένος και την "κακή" αυτήν που θα δούμε όταν τον γυρίσουμε με την πλάτη.

Κι' εδώ ακριβώς είναι το κλειδί του μυστηρίου. Εάν προσπαθήσουμε να εξαλείψουμε την οπίσθια, την φθηνή, την σκοτεινή, την αθέατη, την "κακή" δηλαδή πλευρά του πίνακα, αυτομάτως θα εξαλείψουμε και την εμπρόσθια, την ακριβή, την φωτεινή, την θεατή, την "καλή" δηλαδή πλευρά του.

Κατά συνέπεια η μάχη εξαλείψεως του "κακού" είναι μία πλάνη κατασκευασθείσα από τις σύγχρονες θρησκείες (και άλλα θολοκουλτουριάρικα ιδεολογήματα) οι οποίες άλλωστε υπάρχουν εξ' αιτίας του. Αρκεί να φανταστείτε τι νόημα θα είχε ο θεός εάν δεν υπήρχε ο σατανάς... Η εξάλειψη του σατανά θα εξάλειφε και τον ρόλο του όποιου σωτήρα αφού δεν θα είχε λόγο να μας σώσει και από τι ???


Εννοείται βεβαίως, ότι αυτό δεν σημαίνει κατάθεση των όπλων απέναντι στην μάχη κατά του "κακού" Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι αρκεί να το γυρίσουμε πλάτη κολλώντας το στον τοίχο που του αρμόζει...
IP Κατεγράφη
 Θέμα:Απ:Μαντινάδες, κλήδονας .. 27-06-2010 01:58:02 
Ευαγγελος Χαλκιαδακης
Μέλος λίγων Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 26-06-2010 23:26:50
Καταχωρήσεις: 1
Περιοχή
Συζήτηση: Περί Ιεροπραξιών
Θέμα: Μαντινάδες, κλήδονας

πολυ καλη προσπαθεια ποιησης γυρω απο την τελετη του κληδονα, ομως μαντιναδες δεν ειναι....το συγκεκριμενο ειδος διέπεται απο κανονες ως προς το μετρο και τις συλλαβές αλλα και την ενοτητα νοηματος μεσα σε 2 στιχους και τη ρίμα.
παραδειγμα
ελάτε να γιορτάσομε το γ-κληήδονα κι οφέτος
ποιος ξέρει αν-ε θα ζήσομε (ι)σάμε το νέο έτος
IP Κατεγράφη
 Θέμα:η εσχάτη των..πεινών .. 26-06-2010 15:52:09 
ΜΑΡΙΟΣ ΖΑΜΠΙΚΟΣ
Μέλος 50 Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 03-02-2010 12:14:22
Καταχωρήσεις: 99
Περιοχή
Συζήτηση: Ποίηση & Εικαστικά
Θέμα: η εσχάτη των..πεινών

Δεν θα ξεχάσω ποτέ το όνειρο που είδα πολύ πρόσφατα.
Θα σας το περιγράψω λοιπόν και εσείς το ερμηνεύετε κατα το δοκούν.
Ήμουν λέει επικεφαλής της ΜΟΜΑ.
Έβλεπα τον κόσμο στο δρόμο να ψάχνει τους κάδους των σκουπιδιών,αλλά και άλλους να ζητιανεύουν στα φανάρια, αφού πρώτα είχαν διώξει όλους τους ξένους που τα εκμεταλλευόντουσαν.
Κάποια στιγμή δεν το άντεξα και αφού μάζεψα γύρω μου κάποιους συναδέλφους, ξεκινήσαμε μια πορεία προς την βουλή.
Εκεί μπροστά, μας σταμάτησαν τα ΜΑΤ. Πίσω μας ακολουθούσανε οι πεινασμένοι πολίτες.
Τότε κάλεσα στο κινητό μου μια μονάδα της ΜΟΜΑ,ν ανοίξουμε τάχατες ένα δρόμο μέσα από τον εθνικό κήπο ώστε να ενώσουμε τη Βασιλίσσης Σοφίας με την Ηρώδου του Αττικού, για να μη κάνουνε κύκλο τα αυτοκίνητα .
Κατέφθασαν πέντε μεγάλες μπουλντόζες κι αρχίσαμε τη δουλειά.
Κάποια στιγμή στρίψαμε στα ξαφνικά αριστερά και γκρεμίζοντας την μάντρα του εθνικού κήπου που συνόρευε με τη Βουλή, εισβάλαμε μέσα.
Τότε έγινε της τρελής, καθώς κατέφθασαν στρατιωτικές δυνάμεις να υπερασπιστούν το «ναό της Δημοκρατίας».
Ήδη είχαμε συλλάβει τους υπευθύνους της καταστροφής της χώρας, τον Σημίτη ,τον Καραμανλή,τον Γιωργάκη, καθώς και όσους είχαν ευθύνες σε θέματα οικονομικής πολιτικής και από τα δύο κόμματα.
Μαζεύτηκε πολύ κόσμος και ζήτησε να τους κρεμάσουμε.
Ο στρατός τότε πήρε εντολή να μας πυροβολήσει, αλλά δεν το έκανε, όπως δεν το έκαναν και τα τανκς που κατέφθασαν κατόπιν εντολών της στρατιωτικής ηγεσίας τους.
Απεναντίας ενώθηκαν μαζί μας και με δεμένους τους υπαίτιους επάνω στις μπουλντόζες αναχωρήσαμε για μια υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας.
Εκεί κάναμε ένα πρόχειρο λαϊκό δικαστήριο και αποφασίσαμε την έσχατη των π(ει)νών.
Κάπου στην Κυψέλη ,τους παραχωρήσαμε μικρά διαμερίσματα και τους δώσαμε από 360 ευρώ στον καθένα τους για να επιβιώσει.
Μπορούσαν να πηγαίνουνε στα σουπερ μάρκετ να ψωνίζαν, αλλά πάντοτε υπο φρούρηση.
Εν τω μεταξύ κατασχέσαμε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία τους.
Ο Σημίτης έτρωγε τις ελιές του και ο Καραμανλής έγινε σαν τσιγαρόχαρτο,ο δε Γιωργάκης προσπάθησε με το ποδήλατο του να φτάσει στην Αμερικανική πρεσβεία, αλλα του κλεισανε την πόρτα και γύρισε πίσω αμούστακος .
Εκείνη την στιγμή ξύπνησα από μια κράμπα. Μέχρι εδώ το όνειρο.
Μαράκος
ΜΟΜΑτωρ
IP Κατεγράφη
 Θέμα:Προμήθεια «2010» .. 25-06-2010 19:32:42 
Βασίλης Τσαντίλας
Συντονιστής Ενημέρωσης
Συμμετοχή από: 22-10-2009 18:38:05
Καταχωρήσεις: 36
Περιοχή: Αθήνα
 
Συζήτηση: Εκδηλώσεις
Θέμα: Προμήθεια «2010»

Τα Προμήθεια 2010 ολοκληρώθηκαν

Η βροχή του Ολύμπου συνεχής και ευεργετική, έλουζε ως κάθαρση που σηματοδοτεί ένα τέλος εποχής και ορίζει την έναρξη μιας νέας. Συμπληρώνοντας 15ετία, τα Προμήθεια μπαίνουν ήδη σε μία νέα εποχή ανάπτυξης και πλήρους εξωστρέφειας, αναβαθμίζοντας έτι περαιτέρω τον ελληνοπρεπή χώρο με λόγο, έργο, προοπτική και αξιώσεις μέσα στην ελληνική κοινωνία.
Όπως είπε ο Τρύφων Ολύμπιος κατά τη διάρκεια της δημόσιας συζήτησης στο Κοινό των Ελλήνων «τα Προμήθεια πλέον κλείνουν τον πρώτο κύκλο τους και μπαίνουν στη φάση ενεργοποίησης ολόκληρης της ευρύτερης περιοχής του Ολύμπου». Κι όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Όλυμπος αποτελεί τον διαχρονικό και συμβολικότερο τόπο της ύπαρξης και των ιδεωδών του ελληνισμού.

http://promitheia.wordpress.com/

http://www.authorway.com/fora/index.php?topic=1986.msg26184#new

http://www.labrys.gr/index.php?l=prometheia10
IP Κατεγράφη
By Time and Age full many things are taught
 Θέμα:ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ .. 25-06-2010 09:35:08 
ΜΑΡΙΟΣ ΖΑΜΠΙΚΟΣ
Μέλος 50 Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 03-02-2010 12:14:22
Καταχωρήσεις: 99
Περιοχή
Συζήτηση: Κοινωνία
Θέμα: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

84197968.jpg
IP Κατεγράφη
 Θέμα:ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !!! .. 24-06-2010 23:35:50 
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ
Μέλος λίγων Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 08-05-2010 20:17:03
Καταχωρήσεις: 8
Περιοχή
Συζήτηση: Βήμα
Θέμα: ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !!!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μαυρίκος,oικονομολόγος

Λίγο έως πολύ, νομίζω πως όλοι έχουν αντιληφθεί την μεγάλη
οικονομική
κρίση που εξελίσσεται σε όλο τον κόσμο. Δεν θα προχωρήσω σε
αναλύσεις
των αιτιών και ούτε σε προβλέψεις επιδείνωσης, που λίγο πολύ όλοι
τις
αναμένουν.
Αντίθετα κρίνω πολύ σημαντικό να δώσω μια κρίσιμη σύσταση που
μπορεί
να εμποδίσει σε ένα βαθμό την επιδείνωση που όλοι περιμένουμε.
Στηρίξτε τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, γιατί έτσι θα
στηρίξετε
τις θέσεις εργασίας σας και θα δημιουργήσετε θέσεις εργασίας για
συμπατριώτες σας!!!
Σκεφτείτε μερικά απλά παραδείγματα αλλαγών και τις επιπτώσεις
τους:
a.. Αντί για τυρί gouda ψωνίστε Λογάδι Ηπείρου ή Μακεδονικό Τυρί.
Λιώνουν το ίδιο καλά στην πίτσα και στα τοστ.
b.. Αντί για Coca Cola, Pepsi Cola, αγοράστε αναψυκτικά Lux, Εψα.
c.. Αντί για Heineken και Amstel, αγοράστε Kraft, Βεργίνα ή
προτιμήστε
ελληνικά κρασιά.
d.. Αντί για μακαρόνια Barilla, Misco που παράγονται από
πολυεθνική,
αγοράστε μακαρόνια Μέλισσα.
e.. Αντί για .. προσούτο, αγοράστε ελληνικά αλλαντικά.
f.. Αντί για σκληρό τυρί Δανίας, αγοράστε ελληνικά κεφαλοτύρια
(παράδειγμα Γκλίτσα, Όλυμπος).
g.. Αντί για γάλα εισαγωγής Βερόπουλου και Lidl αγοράστε γάλα,
ΑΓΝΟ,
ΜΕΒΓΑΛ, Όλυμπος, ΔΕΛΤΑ.
h.. Αντί για Ουίσκυ, αγοράστε τσίπουρο, ούζο, τσικουδιά.
i.. Αντί για σοκολάτες Nestle, αγοράστε σοκολάτες ΙΟΝ.
j.. Αντί για ταξίδια εκτός Ελλάδας, προτιμήστε φέτος την Ελλάδα
και
μόνο!!
k.. Αντί για Marlboro, Camel των αγαπημένων αμερικάνων, αγοράστε
ΚΑΡΕΛΙΑ, ΣΕΚΑΠ.
Δείτε τις επιπτώσεις τους:
1.. Όταν αγοράζετε προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών, αποδυναμώνετε
τις
ελληνικές παραγωγές. Αποδυναμώνοντας Ελληνικές Παραγωγές, βοηθάτε
στην
επιδείνωση της ανεργίας. Αντίθετα ενισχύοντας Ελληνικές Παραγωγές
σε
τόσο δύσκολους καιρούς, βοηθάτε την διατήρηση και αύξηση θέσεων
εργασίας!!
2.. Όταν αγοράζετε εισαγόμενα προϊόντα, ουσιαστικά δίνετε ένα 50%
των
χρημάτων σας σε εργοστάσια άλλων χωρών που απασχολούν αποκλειστικά
αλλοδαπούς.
Σκεφτείτε επίσης ότι αν η κάθε Ελληνική Οικογένεια στρέψει 500
ευρώ
ετησίως σε ελληνικά προϊόντα, τότε για κάθε χίλιες oικογένειες, θα
αυξηθεί άμεσα η ζήτηση ελληνικών προϊόντων κατά 500.000 ευρώ και
θα
δημιουργηθεί μια τελική κυκλοφορία χρήματος ισοδύναμη με περίπου
4.500.000 ευρώ στην αγορά!!
Ή πιο απλά, 1000 οικογένειες μπορούν να δημιουργήσουν 100-150
θέσεις
εργασίας τουλάχιστον!!! Αλλάζοντας απλά την κατανάλωση από
προϊόντα
πολυεθνικών και από εισαγόμενα προϊόντα. Τελικά σκεφτείτε ότι αν
όλοι
μας υιοθετήσουμε μια τέτοια συνήθεια, τότε 1.000.000 οικογένειες
θα
μπορούσαμε να βοηθήσουμε στην πρόσληψη 100,000-150.000
συμπατριωτών
μας!!!
Επομένως όταν κάνετε την επόμενη αγορά σας, σκεφτείτε ότι ίσως να
βοηθάτε μεσοπρόθεσμα την επαγγελματική σας εξέλιξη ή την
επαγγελματική
εξέλιξη αγαπημένων σας προσώπων.
Αγαπητοί Συμπατριώτες ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!
NA ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΠΑΝΤΟΥ



Αγοράστε μόνο Ελληνικά προϊόντα τα οποία θα ξεχωρίζετε από τον αριθμό
στο BAR CODE....



TA EΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ 520



ΚΑΘΕ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΜΕΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ.



(Τα 3 πρώτα ψηφία δείχνουν την χώρα προέλευσης)
IP Κατεγράφη
 Θέμα:ΓΙΑΤΙ ΛΕΜΕ Η "ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ"...μαθήματα ιστορίας .. 24-06-2010 12:47:38 
Γιώργος Βράιλας
Μέλος 10 Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 24-05-2010 11:40:23
Καταχωρήσεις: 10
Περιοχή: Πετράλωνα
Συζήτηση: Γενικά
Θέμα: ΓΙΑΤΙ ΛΕΜΕ Η "ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ"...μαθήματα ιστορίας

Θέμα:ΓΙΑΤΙ ΛΕΜΕ Η "ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ"...μαθήματα ιστορίας

Στην εποχή που κυβερνούσε την Ελλάδα ο Καποδίστριας ζούσε στο Ναύπλιο μια ζητιάνα, που την έλεγαν «Ψωροκώσταινα». Σε μια λοιπόν συνεδρίαση της Συνέλευσης, κάποιος θέλοντας να πει για τη φτώχεια του Ελληνικού Δημοσίου το παρομοίασε με την πασίγνωστη ζητιάνα. Από τότε η λέξη επαναλήφθηκε στις συζητήσεις και τελικά επικράτησε. Μόνο που, όταν λέγεται τώρα δεν εννοεί το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά ολόκληρη την χώρα.

Η όλη ιστορία της Ψωροκώσταινας (Ευ. Δαδιώτης, «Αιγαιοπελαγίτικα» τεύχος 13) είναι η εξής:
«Δεν έχω τίποτα άλλο από αυτό το ασημένιο δαχτυλίδι κι αυτό το γρόσι. Αυτά τα τιποτένια προσφέρω στο μαρτυρικό Μεσολόγγι», είπε περήφανα η γριά πλύστρα Χατζηκώσταινα και τα άφησε πάνω στο τραπέζι που είχε στήσει στην πλατεία του Ναυπλίου η ερανική επιτροπή, εκείνη την Κυριακή του 1826.Ύστερα από αυτή την απρόσμενη χειρονομία, κάποιος από το πλήθος φώναξε: «Για δείτε, η πλύστρα η Ψωροκώσταινα πρώτη πρόσφερε τον οβολό της.»
Κι αμέσως το φιλότιμο πήρε και έδωσε. Βροχή πέφταν πάνω στο τραπέζι λίρες, γρόσια και ασημικά. Αυτή ήταν η συνέχεια της φτωχής προσφοράς της πλύστρας Χατζηκώσταινας, που από εκείνη τη στιγμή αποθανατίστηκε με το παρατσούκλι «Ψωροκώσταινα». Και το παρανόμι αυτό κόλλησε έπειτα στην Ελλάδα. Αλλά, ποιά ήταν αυτή η «Ψωροκώσταινα»;
Ήταν η κάποτε αρχόντισσα των Κυδωνιών, του Αϊβαλιού, Πανωραία Χατζηκώστα, σύζυγος πάμπλουτου Αϊβαλιώτη εμπόρου, που φημιζότανε όχι μόνο για τα πλούτη του άνδρα της, μα και για τα πολλά δικά της κι ακόμα για την ομορφιά της.
Όταν αργότερα οι Τούρκοι πυρπόλησαν την πολιτεία του Αϊβαλί, και έσφαξαν άνδρες και γυναικόπαιδα, ανάμεσα σε αυτούς που σώθηκαν ήταν και η αρχόντισσα Πανωραία Χατζηκώστα, που είδε να σφάζουν οι Τούρκοι τον άνδρα της και τα παιδιά της. Κατά καλή της τύχη ένας ναύτης την βοήθησε και μαζί με άλλους την ανέβασε σε ένα καράβι που ξεμπάρκαρε στα Ψαρά. Εκεί αναγνωρίστηκε από τον ομοιοπαθή της Βενιαμίν τον Λέσβιο, την προστάτεψε και τον ακολούθησε στην Πελοπόννησο. Στο Ναύπλιο, ο Βενιαμίν παρέδιδε μαθήματα για να ζήσει και η Πανωραία, για να ζήσει, άρχισε να ξενοπλένει και αργότερα, με σαλεμένα σχεδόν τα λογικά της, ζητιάνευε στους δρόμους του Ναυπλίου.
Έπειτα από το περιστατικό του εράνου στο Ναύπλιο, όταν έφτασε ο Καποδίστριας στην Ελλάδα, τη συμμάζεψε κι όταν ίδρυσε το ορφανοτροφείο, η Πανωραία, που τώρα έγινε γνωστή με το παρανόμι «Ψωροκώσταινα», προσφέρθηκε να πλένει τα ρούχα των ορφανών χωρίς καμιά πληρωμή.
IP Κατεγράφη
 Θέμα:Μαντινάδες, κλήδονας .. 24-06-2010 12:06:16 
Γιώργος Βράιλας
Μέλος 10 Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 24-05-2010 11:40:23
Καταχωρήσεις: 10
Περιοχή: Πετράλωνα
Συζήτηση: Περί Ιεροπραξιών
Θέμα: Μαντινάδες, κλήδονας

Λάμψη,φωτιά στη λαύρα σου πηδάω
να μου δειξης του κοπελιού μου
τονομα και να με καλοριξης κλείδωνα,καλέ μου αει γιαννη
φερε μου παιδί να με κουζουλάνει.

ψηλά πετούν οι κοπελιές,
ψηλά πηδούν κι οι νιοι στου Κλείδωνα
τσ ανηφοριές να πιάσουνε
μαντάτα..
καψεμε να σε χαρώ τση Ιουνίου το χορό.

πηγάδι πηγαδάκι μου
και δροσερό νεράκι μου
φέξε μου να σε χαρώ
να δω τον νιο που θα αγαπάω.

ΕΡΡΩςΣΘΕ. ΝΑ ΣΑΣ ΖΕΥΓΑΡΩΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ,Ο ΖΕ ΕΥΣ ΚΑΙ Η ΑΦΡΟΔΊΤΗ.
IP Κατεγράφη
 Θέμα:ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ .. 22-06-2010 22:23:59 
ΜΑΡΙΟΣ ΖΑΜΠΙΚΟΣ
Μέλος 50 Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 03-02-2010 12:14:22
Καταχωρήσεις: 99
Περιοχή
Συζήτηση: Ποίηση & Εικαστικά
Θέμα: ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ

-δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα σύντροφε Λοβέρδε !

-μα γιατί ,αφού το πόπολο δεν αντιδρά όπως φοβόμασταν..

-μήπως το ξεκάναμε κιόλας?

-όχι ακόμα πριν τους φορμάρουμε το μνημόνιο !

-πρέπει όμως κάτι να κάνουμε με τα σκάνδαλα

-μα δεν μας αφορούν, έχουμε τάχατες τις εξεταστικές

-όμως ποτέ δεν ξέρει κανείς, μπορεί να μας πάρει καμιά ξώφαλτση

- ε τότε ν απαγορέψουμε τις μπαλωθιές

-δεν αρκεί, ας αυτοκαθαρθούμε από τους τυχόν μιζαδόρους μας

-με ποιο τρόπο σύντροφε Πρόεδρε?

-ας τους κατάσχουμε καμιά κουρτίνα εν ανάγκη

-αποκλείεται,μονο από μικροφειλέτες, κατάσχουμε κουρτίνες !

-τουλάχιστον ας τους βάλουνε για λίγο στη στενή ,έτσι για τα μάτια..

-αποκλείεται, οι φυλακές είναι φτιαγμένες μόνο για τους ποπολάρους !

-κάτι όμως θα πρέπει να κάνουμε, πριν μας πάρουνε χαμπάρι

-μα ήδη κάναμε σύντροφε Πρόεδρε

-για πες μου να κάνω χαρούλες

-τους σπάσαμε το ηθικό με τα ΜΜΕ και εχουνε αυτοκτονικές τάσεις

Μαράκος
IP Κατεγράφη
 Θέμα:Απ:Καλοσώρισμα .. 21-06-2010 21:20:02 
Λίθος
Μέλος λίγων Καταχωρήσεων
Συμμετοχή από: 19-06-2010 17:19:11
Καταχωρήσεις: 1
Περιοχή
Συζήτηση: Βήμα
Θέμα: Καλοσώρισμα

Καλώς σας βρήκα...
IP Κατεγράφη
Σελίδα # 


Powered by ccBoard


Τελευταία Σχόλια σε όλα τα άρθρα του Ιστοχώρου

Τελευταίες Συζητήσεις στο Forum "ΠΝΥΞ"

Περισσότερες Συζητήσεις...


Ετικέτες