Με 10,3% “τρέχε騔 η ανάπτυξη στην Τουρκία (που επιμένει να μένει εκτός ΔΝΤ!) ενώ η Ελλάδα αιμορραγεί

Με 10,3% “τρέχε騔 η ανάπτυξη στην Τουρκία (που επιμένει να μένει εκτός ΔΝΤ!) ενώ η Ελλάδα αιμορραγεί


0 0 ψήφοι
Article Rating


Η τουρκική κυβέρνηση αναμένει συνέχιση των θετικών αναπτυξιακών τάσεων στην οικονομία, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού των Οικονομικών, Μεχμέτ Σίμσεκ.

Ωστόσο, οικονομικοί κύκλοι στην Άγκυρα επισημαίνουν ότι θα είναι δύσκολο να διατηρηθεί το υψηλό ποσοστό ανάπτυξης (10,3% β' τρίμηνο 2010). Το παραπάνω ποσοστό κατατάσσει την Τουρκία μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων οικονομιών, εντός της ομάδας των χωρών G20.

Είναι χαρακτηριστικό να αναφερθεί ότι η Τουρκία στρέφεται προς την αποτελεσματική αύξηση των εξαγωγών της, προκειμένου να συντηρήσει την αύξηση της παραγωγής, αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Το ετήσιο ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε στο 10,5% τον Ιούνιο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας στην Άγκυρα. Σύμφωνα με την TurkStat, το ετήσιο ποσοστό ανεργίας μεταξύ του Ιουνίου 2009 και του Ιουνίου 2010 μειώθηκε κατά 2,5%, καθώς είχε καταγραφεί στο 13% τον Ιούνιο του 2009. Την ίδια στιγμή βέβαια αυξήθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, απόρροια της βελτίωσης της κατανάλωσης.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Πηγή: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x