ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ: Άπαρτο Κάστρο

ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ: Άπαρτο Κάστρο


0 0 ψήφοι
Article Rating

Δευτέρα 13 Δεκ. 2010: Τους 6 έφθασαν τελικά οι συλληφθέντες συμπολίτες μας από τα απογευματινά επεισόδια, εκ των οποίων ο ένας είναι τραυματίας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η δυνάμεις των ΜΑΤ  ήταν και σήμερα τεράστιες. Με το ελικόπτερο να πετάει συνεχώς και να καθοδηγεί τις επίγειες δυνάμεις τα πράγματα σήμερα ήταν αρκετά δύσκολα. Είμαστε όμως ακόμα εδώ και επιμένουμε.

Το πρωί κερδήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ. Κι όμως ο εισαγγελέας αφού δέχθηκε την απόφαση, παρέπεμψε το θέμα στις δυνάμεις της αστυνομίας και στον εργολάβο. Είναι προφανές πως η δικαστική εξουσία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και περιμένει πολιτικές εντολές, αντί να εφαρμόσει το νόμο. Αυτό είναι κατάλυση της Δημοκρατίας και του Συντάγματος…

Το έγκλημα δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά που συμβαίνουν στο δρόμο, αλλά και στα . Είναι πραγματικά εξοργιστικό το πως προσεγγίζουν το θέμα. Όχι μόνο δεν παρουσιάζουν τα γεγονότα όπως διαδραματίζονται, αλλά ως άλλοι Γκέμπελς του Πράσινου Ράιχ, προπαγανδίζουν εναντίον μας.
Δέχονται ότι τους παρουσιάζεται από τη δήθεν “κυβέρνηση”, χώρις καμμία διασταύρωση, με αποτέλεσμα να διαστρεβλώνουν την αλήθεια. Ο γελοίος Πορτοσάλτε έφτασε στο σημείο να πει πως με τον ΧΥΤΥ της Κερατέας θα κλείσουν 96 παράνομες χωματερές, ενώ αργότερα μετέφερε την άποψη της κυβέρνησης πως  ο ΧΥΤΥ θα είναι μόνο για τα απορρίμματα της περιοχής, που υπάρχουν 3 παράνομες χωματερές, ενώ στον ΑΝΤΕΝΝΑ το ρεπορτάζ έλεγε πως οι κάτοικοι διαμαρτύρονται γιατί δεν θέλουν τα σκουπίδια στην περιόχή τους, θέλουν να τα πάνε στα Λιόσια και εξ αιτίας τους θα πληρώνουμε εκατοντάδες ευρώ την ημέρα σε πρόστιμα.  ΖΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑΝ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΟΤΑΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ:

ΧΟΥΝΤΑ-ΧΟΥΝΤΑ!!!

ΔΕ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΜΕ ΑΛΛΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΣΤΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ, ΟΧΙ ΑΛΛΟΥ…

Συνεχίζουμε…

Πηγή…

Το Οβριόκαστρο Κερατέας είναι άπαρτο κάστρο

Από τις 4 ξημερώματα του Σαββάτου, με χιονιά, διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν καταλάβει την περιοχή του Οβριοκάστρου Κερατέας παράνομα και καταχρηστικά προκειμένου να «προστατέψουν» τα μηχανήματα των εργολάβων που έχουν αναλάβει το έργο της δημιουργίας ΧΥΤΑ στην περιοχή. Επί δύο 24ωρα βιαιοπραγούν σε βάρος των κατοίκων της Λαυρεωτικής με υπερβολική χρήση χημικών. Δεκάδες κάτοικοι έχουν τραυματιστεί ενώ αρκετοί διακομίστηκαν στο Κέντρο ς της περιοχής. Αποκορύφωμα της φασιστικής βίας ήταν και ο λυσσώδης ξυλοδαρμός του Δημάρχου Κερατέας κ. Σταύρου Ιατρού από 5 άντρες των ΜΑΤ παρ' όλο που οι κάτοικοι τους παρακαλούσαν να σταματήσουν.


Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν ελάχιστα την πραγματικότητα που βιώνουμε.

{gallery}ovriokastro-20101219{/gallery}

Επιπλέον οι ειδικές δυνάμεις καταστολής έχουν συλλάβει κατοίκους από την  Κερατέα και το Λαύριο. Ο φασισμός του Υπουργείου Προστασίας των Εργολάβων και των Διαπλεκομένων  έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο!!

Επειδή τα περισσότερα αποσιωπούν ο δίκιο μας υπενθυμίζουμε ότι:

Το Οβριόκαστρο είναι κηρυγμένος  αρχαιολογικός χώρος και τοπίο φυσικού κάλλους και  ΟΧΙ ΧΩΜΑΤΕΡΗ

Είναι κηρυγμένη ζώνη Α' απόλυτης προστασίας λόγω αρχαιολογικού ενδιαφέροντος απ' το Υπουργείο Πολιτισμού (ΦΕΚ 1070/Β/29-12-1995), Στoυς πρόποδες του Οβριοκάστρου στη θέση Μύρτεζα βρέθηκε ένας θαλαμοειδής Μυκηναϊκός τάφος και ο Κούρος της Κερατέας που εκτίθεται στην αίθουσα 12 του Εθνικού μας Αρχαιολογικού Μουσείου. Στον πυρήνα του  και ευρύτερα υπάρχουν αρχαίες μεταλλευτικές στοές(5ουπ.χ αιώνα). (1)

Παρ' όλα αυτά δεν έχει προηγηθεί αρχαιολογική έρευνα

Ο χώρος έχει χαρακτηρισθεί τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους (ΦΕΚ 852/Β/3.9.1980) (2)

Επίσης αποσιώπησαν χαρακτηριστικά της περιοχής που αποτελούν τα άλλα κριτήρια αποκλεισμού ΧΥΤΑ, ότι δηλαδή υπάρχει πηγή και το υδατόρευμα Μουζάκι (3), ότι η περιοχή είναι αναδασωτέα (4), υπάρχει νόμιμη κατοικία (5), απέχει λιγότερο από 1200 μ. από τα όρια του οικισμού Πλάκα (6), ενώ το σεισμικό ρήγμα της περιοχής τέμνει κάθετα τον προτεινόμενο χώρο και την διασχίζει αγωγός φυσικού αερίου (7).

► Η περιοχή των 500 στρεμμάτων, σχεδόν στο σύνολό της, ανήκει σε ιδιώτες. Όμως δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις

Δεν έχουν δημοπρατήσει ΧΥΤΥ  αλλά ΧΥΤΑ. Ο Υπουργός Εσωτερικών Ραγκούσης σκοπίμως παραπληροφορεί.

Οι μεγαλοεργολάβοι και τα διαπλεκόμενα που οδήγησαν την Ελλάδα στην οικονομική καταστροφή και στην πολιτιστική παρακμή δεν θα περάσουν.

Το Οβριόκαστρο είναι άπαρτο κάστρο.

Θα είμαστε όλοι ενωμένοι στις επάλξεις. Δεν θα υποχωρήσουμε.

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και δεν φοβόμαστε κανέναν.

Πηγή: email


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x