Απάντηση Ευρωβουλής στο θέμα του Βωμού των 12 Θεών και του Ελέους

Απάντηση Ευρωβουλής στο θέμα του Βωμού των 12 Θεών και του Ελέους


0 0 ψήφοι
Article Rating

Στην ερώτηση που κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος στην Ευροβουλή, σχετικά με την πρόθεση κατάχωσης του  Ιερού Βωμού των 12 Θεών και του Ελέους στην Αγορά των Αθηνών, η Κομισιόν απαντά:

1. Οι ελληνικές αρχές υπέβαλαν στην Επιτροπή αίτηση συγχρηματοδότησης μεγάλου έργου για τη γραμμή του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου Κηφισιά-Πειραιάς (ΗΣΑΠ). Σύμφωνα με τις κανονιστικές διατάξεις των διαρθρωτικών ταμείων για τα μεγάλα έργα, οι υπηρεσίες της Επιτροπής εξετάζουν την αίτηση αυτή την περίοδο.

2. Η Επιτροπή υπενθυμίζει στον κ. βουλευτή ότι ο πολιτισμός είναι αρμοδιότητα των κρατών μελών τα οποία είναι υπεύθυνα για την εκτέλεση σχετικών συμβάσεων και εθνικών κανόνων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε η Επιτροπή από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, δρομολογεί μελέτη για την υιοθέτηση μέτρων και την μόνιμη εκκένωση του αρχαιολογικού χώρου από τις γραμμές του ΗΣΑΠ.

3. Με βάση τους σχετικούς κανόνες για τα μεγάλα έργα, η Επιτροπή θα εξετάσει αίτημα των ελληνικών αρχών για την τροποποίηση του σχεδίου και την ανακατασκευή της γραμμής με τρόπο ώστε να προστατευτεί το μνημείο.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Αναλυτικά η ερώτηση ήταν η εξής:

1. Συγχρηματοδοτείται με ευρωπαϊκούς πόρους η ανακατασκευή της γραμμής 1 του μετρό, στο τμήμα που περιλαμβάνει τη διέλευσή της από την αρχαία αγορά;

2. Τηρούνται στο συγκεκριμένο έργο οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί και οι συμβάσεις για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς;


3. Είναι επιλέξιμες για ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση οι επιπλέον δαπάνες που θα απαιτούνταν για συνδυασμό της ανακατασκευής της γραμμής με παράλληλη ανάδειξη του μνημείου;

Η απάντηση καταπέλτης, «ο πολιτισμός είναι αρμοδιότητα των κρατών μελών τα οποία είναι υπεύθυνα για την εκτέλεση σχετικών συμβάσεων και εθνικών κανόνων», έρχεται  στην κατάλληλη στιγμή.

Να θυμίσουμε ότι στις 24.06.2011 μετατέθηκε, μονομερώς -πράγμα απίθανο για τα δικαστικά δεδομένα της χώρας μας- η ημερομηνία εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων που είχε οριστεί στις 02.08.2011.

Η απάντηση της Κομισιόν όμως, δεν δίδει χρονοδιάγραμμα για την μετατόπιση της γραμμής του ΗΣΑΠ.

Ο αγώνας είναι για την εμφάνιση ολοκλήρου του Βωμού στο φως, ΤΩΡΑ…

Γι αυτό αγωνιζόμαστε και θα αγωνιστούμε…

Μία από τις λύσεις που προωθούμε είναι ο κυλιόμενος διάδρομος, είναι μια κατασκευή εύκολη, γρήγορη, οικονομικά εφικτή, που εξυπηρετεί όλους.

Συνειδητοί Ενεργοί Πολίτες

Όλα τα σχετικά άρθρα στην Ετικέτα:βωμός 12 θεών ελέους


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x