Σε κινεζική έρημο: Βρέθηκαν χυλοπίτες, γλυκά και ξανθιές μούμιες 2.500 χρόνων


0 0 ψήφοι
Article Rating
Στην ίδια περιοχή βρέθηκε και εργαστήρι κεραμικής.

Το μυστήριο που καλύπτει τα ευρήματα αυτά με την παρουσία λευκών στις βόρειες επαρχίες της Κίνας κατά την προϊστορική εποχή το είχαμε επισημάνει και παλαιότερα στα θέματα:
 Όταν η Κίνα κατοικούνταν από τη Λευκή Φυλή

και Οι μυστηριώδεις μούμιες της Τακλαμακάν

Οι παράξενοι κάτοικοι του Λίτσουαν
Μόλις, χθες, δημοσιεύθηκε στην Daily Telegraph, και η παράξενη είδηση, ότι τα δύο τρίτα των κινέζων κατοίκων του χωριού Λίτσουαν έχουνε ευρωπαϊκή καταγωγή.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι κάτοικοι είναι πιθανόν, απόγονοι Ρωμαίων λεγεωνάριων, χωρίς όμως να επιβεβαιώνεται αυτό.
Οι γενετικές εξετάσεις που πραγματοποίησαν οι Κινέζοι επιστήμονες, επιβεβαίωσαν ότι το 56% των κατοίκων έχει ευρωπαϊκή καταγωγή (ανήκουν στη λευκή φυλή).

Το Λίτσουάν βρίσκεται στη βορειοδυτική Κίνα, στην άκρη της ερήμου Γκόμπι. Πολλοί από τους κατοίκους έχουν γαλάζια ή πράσινα μάτια, μακριά μύτη και ξανθά μαλλιά και αυτά ήταν τα στοιχεία που προκάλεσαν τις υποψίες για τις ευρωπαϊκές τους ρίζες.

(Επίσης δες : Αμφορείς και μαίανδροι σε αρχαία πόλη της Κίνας )

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε πιθανή σύνδεση των κατοίκων του χωριού με οδοιπορικό σταθμό του Μεγάλου Δρόμου του Μεταξιού.
Ωστόσο, οι αρχαιολόγοι σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν ανασκαφές στην περιοχή για να διαπιστώσουν αν πράγματι υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τους κατοίκους με την αρχαία Ρώμη ή πρόκειται για παλαιότερη παρουσία, ίσως, των στρατευμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή.


Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Πηγή: ΒΙΣΑΛΤΗΣ

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x