ΑΦΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΒΟΥΝ !!!


0 0 ψήφοι
Article Rating

Εκφράζουμε την κατακραυγή και τον αποτροπιασμό μας

για την πλήρη καταστροφή του Φυσικού Περιβάλλοντος της Αττικής Γης, που συμπληρώνει την καταστροφή του κοινωνικού ιστού, όπως έχει συντελεστεί στην Ελλάδα τα τελευταία 60 χρόνια.

Οι εξουσιαστές που αποφασίζουν πριν από εμάς αντί για εμάς, στα πλαίσια του ισχύοντος -δυστυχώς και στην χώρα μας- καθεστώτος της Κοινοβουλευτικής και Κληρονομικής Ολιγαρχίας, κατάφεραν μεταπολεμικά να δημιουργήσουν με τις αποφάσεις τους την άναρχη και μαζική δόμηση της χώρας μας σε ακαλαίσθητες πόλεις, που οι πυρκαγιές στα περιαστικά τους δάση «ανάβουν» συνεχώς πλέον την διάθεση εξέγερσης όλων μας απέναντι στα καταστροφικά αυτά φαινόμενα.

Ήδη σήμερα που η εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση, «πνίγονται» από τις συνεχείς αποκαλύψεις σκανδάλων των στελεχών τoυς, ενώ σπαράσσονται, και τα μικρότερα κόμματα, που τους νομιμοποιούν απλώς στη δήθεν Δημοκρατία τους και μας επιβάλουν την διαπλοκή των ολίγων του πλούτου και της πολιτικής και αποκαλύπτουν την πλήρη αποτυχία του σημερινού καθεστώτος Κοινοβουλευτικής Αντιπροσώπευσης, που ούτε μια Συνταγματική Αναθεώρηση δεν μπορεί πια να ολοκληρώσει!!! …

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Κρίνεται πλέον επιτακτική η ανάγκη για την εφαρμογή θεσμών «Άμεσης Δημοκρατίας» από το σύνολο των Πολιτών και των Κοινωνικών τους Οργανώσεων, ως η μόνη ρεαλιστική Προοπτική ανάπτυξης για την ποιότητα ζωής όλων μας στο μέλλον!

Είναι γεγονός, ότι όπως προχθές οι ίδιοι οι πολίτες περιέσωσαν από τις φωτιές ό,τι μπόρεσαν, χωρίς την απαιτούμενη υποστήριξη από πλευράς οργανωμένης Πολιτείας που μόνο ψηφοθηρικά αναλαμβάνει υστερόβουλα το κόστος,
έτσι και στο άμεσο μέλλον πρέπει οι ίδιοι οι Πολίτες να αναλάβουμε Πρωτοβουλίες Κοινωνικού Ελέγχου των Κυβερνώντων για όλες  τις φωτιές που συνεχώς μας ανάβουν και μία Εθνική Στρατηγική Άμεσης Δράσης και Αποκατάστασης του Φυσικού και Κοινωνικού Περιβάλλοντος μας.

Έτσι, ξεκινάμε μια Νομοθετική Πρωτοβουλία Πολιτών («Initiative») για αλλαγή του Νόμου περί Δασών στα πλαίσια μιας Ριζικής Συνταγματικής Αλλαγής υπέρ της πραγματικής επιρροής των Οργανωμένων Πολιτών στην προοπτική της αναγκαίας πλέον εγκαθίδρυσης της Δημοκρατίας των Πολιτών.


Για την στελέχωση του νεοπαγούς Κινήματος «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ», που φιλοδοξεί να γίνει αρωγός για την ευόδωση κάθε σχετικής προσπάθειας.

Παρακαλούμε να απευθύνεστε στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση: [email protected] , στην Ιστοσελίδα: www.dimopolis.gr, στο Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210-3648300,
ή στο Φαξ: 210-3610882

26  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2009

Κίνηση Πολιτών

«Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία – Άμεση Δημοκρατία»,
Μέλος του «Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας»
και του Δικτύου «Αμεσοδημοκρατικό Όραμα Ευρώπης –
Direct Democratic Euro-Vision»

Text Box: Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»


ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ

1.   Η υπέρβαση του συγχρόνου πολιτικού αδιεξόδου σε ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ κατεύθυνση, δηλαδή με τη δημιουργία ενός προτύπου μοντέλου συμμετοχής των πολιτών και των (συλλογικών τους) οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών, εμπνευσμένου από τη λειτουργία της Εκκλησίας του Δήμου στις πόλεις-κράτη της Αρχαίας Ελλάδας με τη συστηματική και ορθή χρήση των νέων τεχνολογιών για την καταγραφή γνώμης πλήθους πολιτών.

2.   Ο κοινωνικός έλεγχος της εξουσίας που θα βασίζεται στην συντεταγμένη αντιστοίχηση των Οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και ενεργών πολιτών ειδικών ενδιαφερόντων προς τις δομές εξουσίας (Υπουργεία, Γεν. Διευθύνσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, Δικαστική Εξουσία κτλ) και στο συντονισμό των αντιδράσεών τους με συμπληρωματικές ενέργειες.

3.   Ο στρατηγικός σχεδιασμός της αντίδρασης των πολιτών στο πολιτικό μας σύστημα και η συνειδητοποίηση των πολιτών και διεκδίκηση θεσμικού ρόλου τους στη λήψη των αποφάσεων που μας αφορούν.

4.   Δημιουργία παραλλήλων θεσμών προς το υπάρχον κοινοβουλευτικό σύστημα (επέκταση και αναβάθμιση Συμπολιτών, Νομαρχιακά Κοινοβούλια, Άμεση Δημοκρατία, Συνελεύσεις Κοινωνικού Ελέγχου Πολιτών, Συλλογή Υπογραφών για Νομοθετικές Πρωτοβουλίες πολιτών, ακυρώσεις Νόμων, Ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα κλπ).

5.   Η επιμόρφωση των πολιτών σε θέματα Άμεσης Δημοκρατίας και η μαζική διεκδίκηση της λειτουργίας θεσμών αρίστης Δημοκρατίας (κλήρωση εκ περιτροπής και ανάληψη ευθύνης από όλους, ανεκτικότητα κτλ.) στα σχολεία, στα Συνδικάτα, στην Αυτοδιοίκηση και σε κάθε συλλογική μορφή ανθρώπινης συμβίωσης.

Ιπποκράτους 42, Αθήνα 106 80
ΤΗΛ. : 210 3648300
Fax : 210 3610882
Ιστοσελίδα: www.dimopolis.gr
Ηλ. Διεύθυνση : [email protected]


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x