Δωρεάν εκπαίδευση στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Δωρεάν εκπαίδευση στο Δήμο Θεσσαλονίκης


0 0 ψήφοι
Article Rating

Η Θεσσαλονίκη μεταφέρει απλόχερα δωρεάν γνώσεις ξένων γλωσσών, μαθηματικών και πληροφορικής… μέσα από τις Δημοτικές βιβλιοθήκες της. Η κρίση “καλά” κρατεί και η συμπρωτεύουσα προσφέρει εναλλακτικές στη δια βίου εκπαίδευση, και όχι μόνο! Φοιτητές αλλά και εθελοντές καθηγητές λαμβάνουν δράση, παραδίδοντας μαθήματα σε ενήλικες και μαθητές με οικονομικές δυσκολίες…

Τμήματα εκμάθησης ξένων γλωσσών

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει τμήματα εκμάθησης ξένων γλωσσών, για ανέργους 18 έως 35 ετών και φοιτητές, σε συνεργασία με εθελοντές αποφοίτους ή μεταπτυχιακούς φοιτητές τμημάτων ξένης φιλολογίας ή καθηγητές επιπέδου proficiency. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου με ετήσια διάρκεια, θα περιλαμβάνει μαθήματα επιπέδου αρχαρίων και δίωρες παραδόσεις και θα διεξαχθεί στις Περιφερειακές Δημοτικές Βιβλιοθήκες.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθούν τμήματα εκμάθησης της αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής, ιταλικής, ισπανικής, πορτογαλικής, ολλανδικής, ρώσικης, τούρκικης, βουλγάρικης, σέρβικης και κινεζικής γλώσσας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2013.


Κοινωνικό φροντιστήριο Μαθηματικών

Ο Σύλλογος «Ασπίδα για το Παιδί» και η Εθελοντική Ομάδα Φοιτητών του τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. διοργανώνει κοινωνικό φροντιστήριο μαθηματικών στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα απευθύνεται στους μαθητές γυμνασίου και λυκείου που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Τα δωρεάν μαθήματα θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου και θα διδάσκονται εθελοντικά από τετρατοετείς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Τα τμήματα θα είναι τα εξής: Α΄, Β', Γ' Γυμνασίου, Άλγεβρα και στοιχεία πιθανοτήτων (Α΄ και Β' Λυκείου), θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης (Β΄ Λυκείου), και στοιχεία στατιστικής (Γ΄ Λυκείου), θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης (Γ΄ Λυκείου).

Για τη συμμετοχή στα μαθήματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του συλλόγου «Ασπίδα για το Παιδί» (Δωδεκανήσου 2, 8ος όροφος – τηλ. 2310 551502) ή σε μια από τις παρακάτω δημοτικές βιβλιοθήκες, μέχρι και τις 25 Σεπτεμβρίου 2013.

πληροφορικής για Ενήλικες

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει τμήματα εκμάθησης της πληροφορικής, στις Περιφερειακές Βιβλιοθήκες, σε συνεργασία με εθελοντές αποφοίτους, του τμήματος πληροφορικής του Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ. Τα σεμινάρια που απευθύνονται σε αρχάριους ενήλικες, θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου και θα έχουν τρίμηνη διάρκεια, με δίωρα μαθήματα σε εβδομαδιαία βάση.  

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2013.

Δηλώσεις συμμετοχής στις παρακάτω Βιβλιοθήκες:

-Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας «Γιώργος Ιωάννου», (Πυλαίας 59,  τηλ. 2310 919039)

-Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης, (Κρίσπου 7,  τηλ. 2310 219329)

-Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Σαράντα Εκκλησιών, (Γ.Βιζυηνού 57,  τηλ. 2310 203443)

-Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης, (Χατζησίρου & Πελειάδου 1,  τηλ. 2310 544851)

-Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου, (Νικάνορος 3 και Στεφάνου Νούκα,  τηλ. 2310 324666)

-Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως, (Κωνσταντινουπόλεως 45,  τηλ. 2310 315100)

-Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας «Κληροδότημα Στ. Νικολαΐδη», (Γρ. Λαμπράκη 187,  τηλ. 2310 950370)

-Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Τριανδρίας «Ιωάννης Διαμαντή Διαμαντής», (Αμοργού 29,  τηλ. 2310 921660)

Πρότυπη Σχολική Βιβλιοθήκη, (Κασσάνδρου 17-19, τηλ.  2310 274708)

Πηγή: Ποιότητα ς

Σύνδεσμος στην Πηγή…

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Περισσότερο ψηφισμένο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x