Η Άρτεμις Αγροτέρα έχει πολλά βέλη στην φαρέτρα της

Η Άρτεμις Αγροτέρα έχει πολλά βέλη στην φαρέτρα της


0 0 ψήφοι
Article Rating

Δυναμικό παρόν έδωσαν φορείς, σύλλογοι και συνειδητοποιημένοι πολίτες στο κάλεσμα διαμαρτυρίας για την προσπάθεια οικοπεδοποίησης του Ιερού χώρου του ναού της Αγροτέρας Αρτέμιδος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Μαρτίου στον λόφο του Μετς, στην περιοχή που στην αρχαιότητα έφερε το όνομα Άγρα ή Άγραι (εξ ου το προσωνύμιο της Θεάς) και όπου βρίσκονται τα ελάχιστα ερείπια του περίλαμπρου ναού.

ΒίντεοΦωτογραφίεςΕκπρόσωποι φορέων και ενημερωμένοι πολίτες μίλησαν για την σπουδαιότητα του χώρου, όπου σύμφωνα με τις μαρτυρίες του Πλουτάρχου τελούνταν τα «Μικρά ή εν Άγραις », προθάλαμος των Ελευσινίων Μυστηρίων. Οπως επίσης διασώζει ο Ξενοφών, κάθε χρόνο την ημέρα της επετείου της Μάχης του Μαραθώνα, τελούνταν εκεί μεγάλες θυσίες και γιορτές προς τιμήν της θεάς Αρτέμιδος Αγροτέρας που βοήθησε τους Αθηναίους να κερδίσουν τη Μάχη. Μπορεί εύκολα να αντιληφθεί ο καθένας την ιστορική σημασία του Μνημείου, καθώς η νίκη του Μαραθώνα είναι το σύμβολο της αναχαίτισης των ασιατικών ορδών στην προσπάθειά τους να αλώσουν όλη την Ευρώπη. Ο ιερός χώρος της Αρτέμιδος Αγροτέρας είναι λοιπόν Μνημείο της ιστορικής και πολιτιστικής Ελληνικής κληρονομιάς, αλλά και σημαντικότατο Μνημείο της Ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αυτό το θαυμάσιο Μνημείο υπέστη απίστευτες κακοποιήσεις και ταλαιπωρίες, αφού πρώτα έγινε χριστιανική εκκλησία, σε εποχές που τα χριστιανικά ιερατεία με λύσσα κατέστρεφαν κάθε τι ελληνικό, έπειτα κατεδαφίστηκε από τους Τούρκους για να χρησιμοποιηθούν τα υλικά του για χτίσιμο μάντρας και στις μέρες μας χτίστηκαν πάνω στις ιερές πέτρες σπίτια, τα οποία μετά τον σεισμό του '99 χαρακτηρίστικαν ετοιμόρροπα και κατεδαφιστέα.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Από τότε μέχρι σήμερα το ΚΑΣ έχει δώσει επτά γνωμοδοτήσεις περί απαλλοτριώσεως του χώρου. Το ΥΠΕΧΩΔΕ όχι απλώς κωφεύει, αλλά παραβαίνει συνειδητά τον νόμο και την Υ.Α. του ΥΠΠΟ περί ανασκαφικής έρευνας με επίβλεψη και δαπάνες του. Με μια κίνηση τρομακτικής, αλαζονικής χρήσης της εξουσίας, το ΥΠΕΧΩΔΕ έδωσε τον Δεκέμβριο του 2008 έγκριση κατεδαφίσεως σε κατασκευαστική εταιρεία που εμφανίστηκε όψιμα και παράνομα ως ιδιοκτήτης του αρχαιολογικού χώρου. 

Είναι προφανές ότι οι κρατούντες του ΥΠΕΧΩΔΕ συναινούν και γίνονται συνένοχοι σε ύποπτα σχέδια ιδιωτικών συμφερόντων για καταστροφή ελληνικών ιστορικών μνημείων. Τα οικονομικά οφέλη από ένα τέτοιο έγκλημα είναι τόσα που επιτρέπουν σε ανθρώπους χωρίς συνείδηση και ιστορική μνήμη -ανθέλληνες με λίγα λόγια- να ξεπουλήσουν τα ιερά και τα όσια.

Την Κυριακή στην Αγροτέρα οι παρευρισκόμενοι διατράνωσαν την αντίθεσή τους στις ανθελληνικές μεθοδεύσεις του υπουργείου. 'Εδωσαν ένα μεγάλο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι παρήλθε ανεπιστρεπτί η εποχή του "ες έδαφος φέρειν". Υπενθύμισαν σε όλους μας πως, απέναντι στους ασυνείδητους καρεκλοκένταυρους υπάρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ με ιστορική μνήμη και ΠΟΛΙΤΕΣ με αίσθημα ευθύνης για τον τόπο τους.


Η συγκέντρωση – διαμαρτυρία της 8ης Μαρτίου διατράνωσε την σιγουριά πως οι αφυπνισμένοι Έλληνες βρίσκονται στις επάλξεις, έτοιμοι να μαχηθούν υπερ βωμών και εστιών, αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν καμμιά προδοσία και συγκάλυψη εγκλημάτων κατά του έθνους, ούτε βεβαίως την παραχώρηση έστω και ενός μορίου Ελληνικής γης σε απάτριδες, μισέλληνες προδότες.

Ρ.

Ακολουθούν βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση

{gallery}agrotera_20090308{/gallery}


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x