Η μετά θάνατον κατάσταση της ψυχής

Η μετά θάνατον κατάσταση της ψυχής


0 0 ψήφοι
Article Rating

Μετά τον θάνατο του οργανισμού αποχωρίζεται η ψυχή από τον οργανισμό. Επίσης το συνδετικό μέσο ψυχής και οργανισμού ως μη δυνάμενο πλέον να ενεργεί γιατί δεν υπάρχουν τα όργανα που η ψυχή χρησιμοποιούσε, αποχωρίζεται και αυτό από την ψυχή και περιέρχεται στην κατάσταση της όλης συνεχούς ουσίας που περιβάλει τα πάντα. Στην κατάσταση αυτή η ψυχή δεν μπορεί να σχηματίσει όργανα μόνο από την συνεχή ουσία η οποία την περιβάλει, γιατί η δυναμικότητα της δεν έχει εξελιχθεί επαρκώς ώστε να καταστεί υπέρτερη των σχέσεών της προς την αμέριστη ουσία.

Όταν μια ψυχική ατομικότητα στερείται τον οργανισμό της, δεν μπορεί να επικοινωνήσει με το περιβάλλον της γιατί καμία από τις πέντε αισθήσεις της δεν λειτουργεί. Στην κατάσταση αυτήν η ψυχή χωρίς όργανα μένει μόνο σαν μια σκιά γιατί τίποτε πλέον δεν μπορεί να της παρέχει πληροφορίες για το περιβάλλον. Κατόπιν αυτού η ψυχή περιέρχεται σε κατάσταση πλήρους παθητικότητας και επειδή δεν έχει οργανισμό δεν έχει καμία επικοινωνία με το περιβάλλον. Έτσι δεν βλέπει ούτε αισθάνεται την παρουσία υλικών μορφών γύρω της, δεν ακούει κανένα ήχο και περιπίπτει σε μια κατάσταση πλήρους αδράνειας, γιατί ακόμα και οι διανοητικές λειτουργίες χρειάζονται πληροφορίες από το περιβάλλον για να τις επεξεργαστούν και να εξάγουν συμπεράσματα.

Για να εξέλθει η ψυχή από την κατάσταση της πλήρους παθητικότητας ώστε να επικοινωνήσει με το περιβάλλον της, ο μόνος τρόπος που υπάρχει είναι να της δοθεί από άλλους ανθρώπινους οργανισμούς νευρικό ρευστό, αυτό που από τους πνευματιστές ονομάζεται ζωικός μαγνητισμός, με μεθόδους που είναι εκτός του αντικειμένου αυτού του βιβλίου. Το ρευστό αυτό (συνθετικός λόγος) είναι συνεχής ουσία και ονομάζεται νευρικό γιατί υποκαθιστά υποτυπωδώς το νευρικό σύστημα του οργανισμού.

Οι ψυχές μπορούν να λαμβάνουν νευρικό ρευστό και από άλλους ζωικούς οργανισμούς και αυτός ήταν ο λόγος που οι ασχολούμενοι με τον πνευματισμό πρόσφεραν άλλοτε θυσίες ζωικών υπάρξεων (ας θυμηθούμε σχετικά την επίσκεψη του Οδυσσέα στον Άδη και τις ενέργειες που έκανε για να πάρει πληροφορίες από τον μάντη Τειρεσία, που με συμβολικό τρόπο μας αναφέρει ο Όμηρος).

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

ΣΤΥΛ. ΤΑΚΑΣ, φυσικός και πτυχιούχος της νομικής

 

Πηγή: ΛΥΚΟΜΙΔΗΣ


Σύνδεσμος στην Πηγή…

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x