Η πνευματική δύναμη των μαλλιών

Η πνευματική δύναμη των μαλλιών


0 0 ψήφοι
Article Rating
«Τα μαλλιά μας δεν είναι απλώς μία τάση μόδας, αλλά αν το διερευνήσουμε, ίσως βρούμε ότι στερούμε από τον εαυτό μας μία από τις πιο πολύτιμες πηγές ενέργειας για την ανθρώπινη ζωτικότητα.» -Yogi Bhajan

Σκεφτείτε την πιθανότητα πως τα μαλλιά στο κεφάλι σας υπάρχουν για κάτι περισσότερο από την καλή εμφάνιση. Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό πλάσμα που τα μαλλιά του συνεχώς μεγαλώνουν στο κεφάλι του καθώς ενηλικιώνεται. Αν αφήσετε τα μαλλιά σας ακούρευτα, εκείνα θα μακρύνουν και θα σταματήσουν από μόνα τους στο σωστό μήκος για εσάς. Από αυτή την άποψη, τα μαλλιά είναι ένα σπουδαίο δώρο της φύσης και μπορούν να αυξήσουν την ενέργεια της Kundalini (δημιουργική δύναμη ζωής), η οποία αυξάνει την ζωτικότητα, την διαίσθηση και την γαλήνη.

Κόψιμο των μαλλιών

Πριν από χρόνια οι άνθρωποι σε πολλές κουλτούρες δεν έκοβαν τα μαλλιά τους επειδή ήταν ένα κομμάτι αυτού που ήταν. Δεν υπήρχαν κουρεία. Συχνά κόβονταν τα μαλλιά των δούλων και των κατακτημένων ως σημάδι σκλαβιάς. Ήταν επίσης κατανοητό πως αυτό ήταν τιμωρία και πως μείωνε την δύναμη των σκλάβων.

Τα κόκκαλα στο μέτωπο είναι πορώδης και η λειτουργία τους είναι να διαβιβάζουν φως στην επίφυση, η οποία επηρεάζει την εγκεφαλική δραστηριότητα, όπως και τον θυροειδή και τις σεξουαλικές ορμόνες. Η κοπή των μαλλιών σε αφέλειες που καλύπτουν το μέτωπο εμποδίζει αυτή τη διαδικασία.

Όταν ο Τζέκινς Χαν κατέκτησε την Κίνα, θεώρησε τους Κινέζους πολύ σοφούς, έξυπνους ανθρώπους που δε θα άφηναν τους εαυτούς τους να υποταχθούν. Τότε απαίτησε από όλες τις γυναίκες της χώρας να κόψουν τα μαλλιά τους και να έχουν αφέλειες επειδή ήξερε πως αυτό θα τις κρατούσε άτολμες και θα μπορούσε να τις ελέγξει πιο εύκολα.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Καθώς περισσότερες φυλές και κοινωνίες κατακτιούνταν , η κοπή των μαλλιών επικράτησε και η σημασία των μαλλιών χάθηκε μετά από λίγες γενιές και η μόδα και τα κουρέματα έγιναν το επίκεντρο.

Η επιστήμη των μαλλιών ήταν από τις πρώτες τεχνολογίες που δόθηκε από τον Yogi Bhajan όταν πήγε στην Αμερική.

«Όταν επιτραπεί στα μαλλιά του κεφαλιού να φτάσουν στο πλήρες, ώριμο μήκος τους τότε, ο φώσφορος, το ασβέστιο και η βιταμίνη D θα παραχθούν, θα εισέλθουν στο λεμφικό υγρό και τελικά το νωτιαίο υγρό μέσω των αγωγών θα φτάσει στην κορυφή του εγκεφάλου. Αυτή η ιοντική αλλαγή δημιουργεί πιο αποτελεσματική μνήμη και οδηγεί στην καλύτερη φυσική κατάσταση, βελτιώνει την αντοχή και την υπομονή.»


Ο Yogi Bhajan εξήγησε πως αν επιλέξουμε να κόψουμε τα μαλλιά μας όχι μόνο χάνουμε την επιπλέον ενέργεια και θρέψη, αλλά το σώμα πρέπει να προμηθευτεί με ένα μεγάλο ποσό ζωτικής ενέργειας και θρεπτικών ουσιών για να ξαναμεγαλώσει τα χαμένα μαλλιά.

Επιπλέον, τα μαλλιά είναι οι κεραίες που συλλέγουν και διοχετεύουν την ενέργεια του ήλιου και ηρεμούν τους μετωπικούς λοβούς, το κομμάτι του εγκεφάλου που χρησιμοποιούμε για τον διαλογισμό και την ενόραση. Αυτές οι κεραίες λειτουργούν ως αγωγοί για να φέρουν μεγαλύτερη ποσότητα ευφυούς , κοσμικής ενέργειας. Χρειάζονται περίπου τρία χρόνια από την τελευταία φορά που κόπηκαν τα μαλλιά για να διαμορφωθούν οι κεραίες μέχρι τις άκρες των μαλλιών.

Φροντίδα μαλλιών Kundalini

Στην , ένας Rishi, θεωρείται κάποιος σοφός που πιάνει τα μαλλιά του/της κότσο στην κορυφή του κεφαλιού κατά την διάρκεια της ημέρας για να ενεργοποιήσει τα εγκεφαλικά κύτταρα και την νύχτα τα λύνει. Ένας ‘Rishi κότσος' ενεργοποιεί το μαγνητικό πεδίο (αύρα) και διεγείρει την επίφυση στο κέντρο του εγκεφάλου.

«Αυτή η ενεργοποίηση της επίφυσης προκαλεί μια έκκριση που είναι κύρια στην ανάπτυξη της ανώτερης πνευματικής λειτουργίας, καθώς και της πνευματικής αντίληψης.» -Yogi Bhajan

Κατά την διάρκεια της ημέρας τα μαλλιά απορροφούν την ηλιακή ενέργεια, αλλά την νύχτα απορροφούν την σεληνιακή ενέργεια. Το πιάσιμο των μαλλιών την ημέρα και το λύσιμο τους την νύχτα ενισχύει αυτή την διαδικασία. Οι πλεξούδες την νύχτα θα βοηθήσουν το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο να έρθει σε ισορροπία και κατά την διάρκεια της ημέρας.

Κομμένες άκρες

Τα χαλαρά λυτά μαλλιά μπορούν να είναι η αιτία για τις κομμένες άκρες. Αντί να τα τρίβετε και να χάνετε τις κεραίες σας ο Yogi Bhajan προτείνει να απλώνετε ένα μικρό ποσό αμυγδαλέλαιου κατά την διάρκεια της νύχτας ώστε να μπορέσει να απορροφηθεί πριν λούσετε τα μαλλιά σας το επόμενο πρωί. Το πιάσιμο των μαλλιών ψηλά και η προστασία τους καλύπτοντας τα κατά την διάρκεια της ημέρας θα βοηθήσει τις κεραίες σας να θεραπευτούν. Αν έχετε μακριά μαλλιά, δείτε αν οι εμπειρίες σας είναι διαφορετικές όταν τα μαλλιά σας είναι καθαρά και πιασμένα ψηλά από όταν είναι χαλαρά κάτω.

Βρεγμένα μαλλιά

Ένα χρόνο μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο, όταν ο Yogi Bhajan καθόταν στο σαλόνι με βρεγμένα μαλλιά, εξηγούσε πως τα στέγνωνε πριν τα μαζέψει ώστε να αποφύγει έναν πονοκέφαλο. Όταν μαζεύετε τα μαλλιά σας ενώ είναι βρεγμένα τείνουν να συσσωρεύονται και να σφίγγονται λίγο, ακόμα και να σπάνε καθώς στεγνώνουν. Μια καλύτερη ιδέα είναι περιστασιακά να περνάτε λίγο χρόνο καθισμένοι στον ήλιο και να αφήνετε τα καθαρά , βρεγμένα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά και να απορροφήσουν επιπλέον βιταμίνη D.

Οι Yogis συστήνουν το λούσιμο των μαλλιών κάθε 72 ώρες (ή πιο συχνά αν το δέρμα της κεφαλής ιδρώνει πολύ). Μπορεί επίσης να είναι ευεργετικό να πλένετε τα μαλλιά σας μετά από μια δυσάρεστη κατάσταση για να βοηθήσετε την επεξεργασία των συναισθημάτων.

Οι Yogis επίσης προτείνουν την χρήση ξύλινης χτένας ή βούρτσας για το χτένισμα των μαλλιών καθώς επιταχύνει την κυκλοφορία και την διέγερση στο κρανίο και το ξύλο δεν δημιουργεί στατικό ηλεκτρισμό, ο οποίος προκαλεί την απώλεια της ενέργειας των μαλλιών στον εγκέφαλο. Θα δείτε πως αν χτενίσετε τα μαλλιά σας από μπροστά προς τα πίσω, από πίσω προς τα μπροστά και μετά από δεξιά προς τα αριστερά αρκετές φορές, θα σας ανανεώσει ανεξάρτητα από το πόσο μακριά είναι τα μαλλιά σας.

Όλη η κούραση της ημέρας θα φύγει. Για τις γυναίκες, λέγεται πως η χρήση αυτής της τεχνικής για το χτένισμα των μαλλιών δύο φορές την ημέρα βοηθά στην διατήρηση της νεότητας, σε έναν υγιή εμμηνορρυσιακό κύκλο και στην καλή όραση.

Αν είστε φαλακρός, η έλλειψη της ενέργειας των μαλλιών μπορεί να αναπληρωθεί με διαλογισμό. Αν βρίσκετε κάποιες ασημένιες τρίχες στα μαλλιά σας, να ξέρετε πως το ασημένιο ή το λευκό χρώμα αυξάνει τις βιταμίνες και η ενέργεια κυλά για να αντισταθμίσει την γήρανση. Για την καλύτερη υγιεινή του εγκεφάλου καθώς μεγαλώνετε, προσπαθήστε να έχετε τα μαλλιά σας όσο πιο φυσικά και υγιή γίνεται.

Τα μαλλιά του Tagore

Ο Yogi Bhajan είχε πει μια ιστορία πριν πολλά χρόνια σε μια Κατασκήνωση Γυναικών στο Νέο Μεξικό: Αναγνωρίστε πόσο όμορφα και ισχυρά είναι τα μαλλιά σας- όταν τα κρατάτε, ζείτε μια ζωή ολοκλήρωσης. Όταν ο Rabindranath Tagore, ο σπουδαίος ποιητής που βρήκε τον Θεό μέσα του, προσπάθησε να συναντήσει ένα φίλο του σε ένα ατμόπλοιο, ο φίλος του δεν τον αναγνώρισε και έτσι του έγραψε ένα γράμμα.

«Ήμασταν στο ίδιο ατμόπλοιο αλλά δεν σε βρήκα.» Ο Tagore απάντησε, «Ήμουν εκεί.» Ο φίλος του είπε, «Καταλαβαίνω πως τώρα είσαι ένας άνθρωπος με τον Θεό μέσα του και θα ήθελα να μάθω ποια ήταν η πρώτη πράξη σου αφού κατάλαβες την ενότητα μέσα σε όλα.» Ο Tagore απάντησε, «Όταν κατάλαβα την ενότητα όλων, πέταξα τα εργαλεία ξυρίσματος μου στον ωκεανό. Παράτησα τον εγωισμό μου και παραδόθηκα στην φύση. Ήθελα να ζήσω με την μορφή που μου έδωσε ο Δημιουργός μου.»

Όταν οι άνθρωποι αφήνουν τα μαλλιά τους να μεγαλώσουν, υποδέχονται την ωριμότητα, την υπευθυνότητα του να είσαι πλήρως ανεπτυγμένος και είναι απόλυτα ισχυροί. Για αυτό θα βρείτε χαρά και ηρεμία σε κάποιον που δεν έχει κόψει τα μαλλιά του ποτέ, αν τα περιποιέται καλά. Ο Δημιουργός είχε έναν καθορισμένο λόγο για τον οποίο μας έδωσε μαλλιά.

Λέγεται πως όταν αφήνετε τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν στο πλήρες μήκος τους και τα μαζέψετε κότσο στην κορυφή του κεφαλιού, η ηλιακή ενέργεια, η δύναμη της ζωής απορροφάται μέχρι την σπονδυλική στήλη. Για να αντισταθμιστεί αυτή η καθοδική πορεία, η ενέργεια ζωής της Kundalini αυξάνεται για να δημιουργήσει ισορροπία. Με λόγια του Yogi Bhajanμ, «Τα μαλλιά δεν υπάρχουν κατά τύχη. Έχουν έναν ορισμένο σκοπό, τον οποίο κάποιοι άγιοι θα ανακαλύψουν και κάποιοι άνθρωποι θα τον κοροϊδέψουν.»

 

Πηγή…

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x