ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΥΜΒΟ ΜΑΡΑΘΩΝΟΜΑΧΩΝ


0 0 ψήφοι
Article Rating

ΘΑΥΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΙΣΤΟΧΩΡΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ κ. ΙΑΣΩΝΑ ΣΧΙΖΑ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΙΣΗ ΦΟΡΟΥ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΜΑΧΟΥΣ. ΤΟΤΕ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΟΤΙ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΠΗΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΓΓΟΝΟ ΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΓΟΝΗ ΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΩ ΤΗ ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΜΑΣ ΤΥΜΒΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ , ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ – ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΣΕ 16 ΔΙΣ ΕΥΡΩ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΙΧΝΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΩΡΑΙΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ,
ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΕ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΙΕΣ :

1/ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΞΗΓΟΥΝ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΕΞΗΣ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ:

” ΠΕΡΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 20-25.000 , ΠΑΡΟΤΙ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΉΣ ΥΠΙΖΓΕΡΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΥΤΩΝ… “
ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΤΟΤΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ Ή ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΟΣΟΙ ΗΣΑΝ, Ή ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΗΣΑΝ ΨΕΥΤΕΣ . ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΓΕΙ Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΥΠΠΟ , ΠΟΥ ΥΠΕΛΟΓΙΣΑΝ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ .
ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΣΕ 500-600.000 ΑΝΔΡΕΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟΣΟΙ ΗΣΑΝ . ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΜΕΤΡΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΚΤΕΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΕΡΣΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ ΕΣΚΕΝΑ ΤΑ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΡΜΗ.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

ΑΚΟΜΗ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΕΣΚΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΑΙ ΑΡΑ ΤΗ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΤΟΥ. ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΕΝ ΕΠΑΦΗ ΔΥΝΑΜΕΙΣ , ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟΝ ΤΟΥΤΩΝ , ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ . ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΗΤΟ 1600μ. ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣΤΕΡΟΙ ΠΕΡΣΕΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΡΑΙΟΤΕΤΕΡΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΙΘΜΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΗΣΙΑ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΑΝΙΣΤΟΡΙΚΩΝ-ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΠΥΚΝΟΤΑΤΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΕΛΟΓΙΖΑΝ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

ΑΠΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ GOOGLE ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕΘΑ :

α/ Οι Ελληνικές Δυνάμεις Ο Μιλτιάδης παρέταξε τη δύναμη των οπλιτών που διέθετε 10.000 Αθηναίους και 1.000 Πλαταιείς


β/ Οι Περσικές Δυνάμεις.Το συνολικό μέγεθος του περσικού στρατού αποτέλεσε πρόβλημα για όλους τους ιστορικούς μελετητές. Ο συνήθης αριθμός που δίνουν οι αρχαίοι συγγραφείς είναι 500 με 600 χιλιάδες άνδρες. Η πληροφορία του όμως για την εξίσωση των δύο στρατοπέδων, των παρατάξεων δηλαδή των δύο στρατών, παρέχει σπουδαίο στοιχείο για τον υπολογισμό της με αρκετή προσέγγιση. Οι νεώτεροι ιστορικοί χρησιμοποίησαν άλλη μέθοδο υπολογισμού.
(1) Το Περσικό Ιππικόν Εξ' άλλου, ο Περσικός στρατός υπερείχε συντριπτικά στο ιππικό (δύναμη 1.000 – 3.000 ιππέων ο Κορνήλιος Νέπως αΜναφέρει 10.000), όπλο δυσκαταμάχητο για τη φάλαγγα των οπλιτών σε ανοικτό πεδίο.

(2) Οι Αυθαίρετες Ψευδολογίες. Η παράταξη των Περσών, ως ίση προς την παράταξη των Αθηναίων και Πλαταιέων όπως παραδίδει ο , θα εκτεινόταν και αυτή γύρω στα 1600 μέτρα. Οι Πέρσες όμως θα παρατάσσονταν πιθανότατα αραιότερα από τους Αθηναίους, για να μπορούν να χειρίζονται άνετα τα τόξα τους, Αν ληφθεί ως χώρος για τον καθένα, αντί του ενός μέτρου των Αθηναίων, χώρος ως 1,40μ. τότε σε κάθε ζυγό και για ολόκληρο το μέτωπο ήταν παρατεταγμένοι τουλάχιστον 1.100. Και αν ληφθεί υπ' όψιν το βάθος της παρατάξεως από 40 μέχρι 50 ζυγών, όσο επέτρεπε η δύναμη των μαχίμων του εκστρατευτικού σώματος (γιατί οι Πέρσες συνήθιζαν να παρατάσσονται σε βάθος μέχρι και 110 ζυγών), προκύπτει ότι το πεζικό που παρατάχθηκε εναντίον των Αθηναίων και Πλαταιέων ανερχόταν σε 44.000 ως 55.000. Οι απώλειες των 6.400 ανδρών επιβαιβεώνει τον παραπάνω αριθμό σύμφωνα με τους ιστορικούς. Ακόμα όμως και με αυτούς τους αριθμούς οι Πέρσες ήταν πενταπλάσιοι των Αθηναίων.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ 500-600.000 ΑΝΔΡΕΣ. ΤΟΣΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ . ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ ΠΡΙΝ ΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΜΕΡΗ, ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΤΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΡΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ . ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ “ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ” ΠΟΥ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΒΙΒΑΖΟΥΝ ΣΕ 20-25.000 – ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ “ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΟΝ” ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΛΟΓΟΥΝΤΕΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

2/ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΜΙΑΣ ΠΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΙΝ ΣΤΟΝ ΤΥΜΒΟ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΟΜΑΧΩΝ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΥΠΠΟ) ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ ΠΛΑΚΑ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΟΙ ΟΙ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΙΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ; ΠΩΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΑΤΑ ΜΙΑ ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΘΑΝΟΝΤΩΝ; ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΙ ΗΣΑΝ “ΕΙΔΩΛΟΛΤΡΕΣ” ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ; Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΣΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΤΡΩΠΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΚΗ (ΑΣΙΑΤΙΚΗ) ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ;

3/ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΧΗΜΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΙΟΥ ΟΠΛΙΤΗ ΤΟ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ:

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝ ΜΗΔΩΝ ΕΣΤΟΡΕΣΑΝ ΔΥΝΑΜΙΝ

Ο ΑΘΛΙΟΣ ΤΑ Χ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ + ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΣΗΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΑΛΛΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ; ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΚΙ” ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ;

ΠΑΝΤΩΣ Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΜΟΥ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΔΑΞΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ. ΠΟΙΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΕΣΤΕΨΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ
http://amphiktyon.blogspot.com

Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x