Κραυγή αγωνίας ελληνολάτρη καθηγητή από το Μαρόκο


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ελληνολάτρης καθηγητής (Άκραμ Λεμπκούρι) απ' το Μαρόκο,
κάνει εκπληκτικές προτάσεις για να ξαναβρεί η Αθήνα
(και κατ΄ επέκταση όλη η Ελλάδα)
Το αρχαιοελληνικό της “χρώμα”

Αφού δηλώνει αθεράπευτος θαυμαστής του αρχαιοελληνικού μεγαλείου και με θλίψη παραδέχεται πως η απογοήτευση του στην Αθήνα ήταν μεγάλη, διαπιστώνει πως η πόλη αυτή και οι κάτοικοί σε τίποτα της δεν θυμίζουν πια το αρχαίο μεγαλείο της, εξηγεί πως “το μεγαλείο αυτό καταστράφηκε από τον απολυταρχισμό της Ρώμης, αλλά και της χριστιανικής Βυζαντινής αυτοκρατορίας”!
Στη συνέχεια προτείνει στον υπουργό πολιτισμού, κάτι εκπληκτικά απλό, για την τουριστική και πολιτισμική αναβάθμιση την Ελλάδος, που μπορεί να ξαναδώσει στην χώρα μας την χαμένη αυτή αρχαιοελληνική της ταυτότητα!

Προτείνει λοιπόν, τουλάχιστον στους μήνες της τουριστικής κίνησης, σε πλατειές και αρχαιολογικούς χώρους, (θέατρα, μουσεία, ναούς), σπουδαστές καλών τεχνών, να δίνουν δωρεάν δημοσιές αρχαιοελληνικές παραστάσεις, απαγγέλλοντας Όμηρο, και ξεναγώντας δημόσια τους τουρίστες (στην γλώσσα τους) στο μεγαλείο της αρχαιοελληνικής φιλοσοφίας, με ιδιαίτερα αφιερώματα στους μεγάλους έλληνες φιλοσόφους. Προτείνει ταυτόχρονα και τοπική αναβίωση των ολυμπιακών αγώνων, με την συμμετοχή τουριστών!

Το όλο εγχείρημα θα μπορούσε να ονομαστεί “Ζήσε μια αρχαιοελληνική στιγμή” κάτι που αν διαφημιστεί επαρκώς, θα αποδώσει σίγουρα όχι μονό οικονομικά οφέλη, αλλά κυρίως θα αποκαταστήσει την Ελλάδα στα μάτια όλου του κόσμου, ως πραγματική κοιτίδα πολιτισμού και αναζήτησης.
Η Αθήνα πρέπει να εκφράσει τον εαυτό της… αλλά δυστυχώς η Αθήνα κοιμάται”, καταλήγει έκπληκτος απ' την αδράνειά μας, ο θερμός αυτός φιλέλληνας Μαροκινός! Δεν μπορεί η να καυχάται για τις πυραμίδες της, η Μαδρίτη για της ταυρομαχίες της, η Ιερουσαλήμ για τον τρίθρησκο αβρααμισμό της, και η Αθήνα να κοιμάται ληθαργικά κάτω απ' τη σκιά του τρισένδοξου Παρθενώνα… προσθέτουμε εμείς!

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Βέβαια για να γίνουν όλα αυτά θα έπρεπε να έχουμε “Έλληνα” υπουργό πολιτισμού, και όχι εκπρόσωπο της ιεράς συνόδου στο υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του εδώ:
«Κραυγή αγωνίας ελληνολάτρη καθηγητή από το Μαρόκο».
www.otroxos.gr/files/images/ell-01.jpg

Μ. Καλόπουλος


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x