Μαθήματα αγάπης για τα ζώα στα σχολεία της Λέσβου

Μαθήματα αγάπης για τα ζώα στα σχολεία της Λέσβου


0 0 ψήφοι
Article Rating

διαβάζουμε στο zoosos.gr/

Αν η παραδειγματική τιμωρία των δραστών, που κακοποιούν ζώα, είναι ένας τρόπος συμμόρφωσης των ενηλίκων τότε τα μαθήματα στα παιδιά είναι η μόνη μέθοδος που θα μας εξασφαλίσει ότι οι επόμενες γενιές θα σταματήσουν τα εγκλήματα εις βάρος αυτών των ανυπεράσπιστων πλασμάτων.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Στοχεύοντας σε αυτό ο Σύλλογος Μέριμνας Αδέσποτων Ζώων Μυτιλήνης «H Κιβωτός» μας ενημέρωσε ότι κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου 2012 – Απρίλιος 2013, οι εθελοντές του που έχουν αναλάβει το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης των μικρών παιδιών σχετικά με την φιλοζωία, έχουν πραγματοποιήσει ήδη 43 επισκέψεις σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της

πόλης μας και των προαστίων περιοχών.

Συγκεκριμένα έχει παρουσιαστεί αυτό το διδακτικό πρόγραμμα σε 22 νηπιαγωγεία και 23 δημοτικά σχολεία με επιτυχία και μεγάλη αποδοχή από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ο αριθμός των παιδιών που το παρακολούθησαν μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 1.600.

Το πρόγραμμα που παρουσιάζεται στα νηπιαγωγεία και στις δύο πρώτες τάξεις των δημοτικών σχολείων έχει εγκριθεί από την Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου.


Στόχος του προγράμματος είναι να ενημερώσει τα παιδιά για τις ανάγκες των ζώων και τη συμπεριφορά τους απέναντι σ' αυτά (σύμφωνα πάντα με τον νόμο 4039/2012 περί υποχρεώσεων των ιδιοκτητών ζώων), καθώς επίσης να τα ευαισθητοποιήσει απέναντι στα αδέσποτα.

Ο Σύλλογος Μέριμνας Αδέσποτων Ζώων Μυτιλήνης «H Κιβωτός» εξηγεί: «Μέχρι το τέλος της σχολικής περιόδου 2012-2013 ελπίζουμε να επισκεφθούμε όλα τα χωριά της Λέσβου.

Για την ολοκλήρωση του προγράμματος και λόγω πρόσθετων δαπανών για την μεταφορά μας στην ύπαιθρο παρακαλούμε για οιαδήποτε οικονομική συμπαράσταση στο έργο μας.

Αν κάποιος επιθυμεί να συνδράμει στην προσπάθειά μας ας απευθυνθεί στην “Κιβωτό”. Αξίζει να εμπιστευθούμε τα παιδιά για να αλλάξει κάτι στην τύχη τόσων αδέσποτων ζώων που η ζωή τους εξαρτάται από εμάς. Email επικοινωνίας: [email protected] και τηλέφωνο 2251022765».

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x