Μαθήματα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης στα σχολεία της Πάρου

Μαθήματα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης στα σχολεία της Πάρου


0 0 ψήφοι
Article Rating

Aπό τη Δευτέρα 20 μέχρι και τις 31 Μαΐου πραγματοποιείται στην Πάρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης «Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου» της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας  με μαθήματα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού.

Το πρόγραμμα είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Πάρου, έχει την έγκριση του Υπουργείου ς και πραγματοποιείται εδώ και πέντε χρόνια στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα νησιά του Β. Αιγαίου. Το έχουν παρακολουθήσει μέχρι τώρα πάνω από 21.000 μαθητές.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Στην Πάρο οργανώνεται με πρωτοβουλία της ομάδας Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου σε συνεργασία με τη Φιλοζωική της Πάρου

(Paws).

Τις παρουσιάσεις πραγματοποιεί η Μελίτα Λαζαράτου, ειδικός συμπεριφοράς ζώων με πολυετή εμπειρία στην περιβαλλοντική εκπαίδευση η οποία ήρθε από την Κρήτη με το σκύλο της, το Ντάκο, γι' αυτό το σκοπό. Tα μαθήματα θα παρακολουθήσουν οι 977 μαθητές των 6 Δημοτικών Σχολείων της Πάρου.

Οι μαθητές θα μάθουν για το σεβασμό στη ζωή και στη διαφορετικότητα και για το πως στεκόμαστε στον διπλανό μας ανεξάρτητα από το αν έχει ουρά, φτερά, ή τέσσερα πόδια.


Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να δημιουργηθεί επιτέλους μια νέα στάση, υγιής και υπεύθυνη απέναντι σε όλα τα ζώα και αυτό δεν μπορεί παρά να ξεκινά από τις μικρές ηλικίες και μέσα από το σχολείο με σωστή πληροφόρηση.

Μέσα από αφήγηση, διαδραστική παρουσίαση και ζωγραφική οι πιο μικροί μαθητές θα μάθουν να φροντίζουν και να προσεγγίζουν τα ζώα.

Μέσα από τη συζήτηση και παραδείγματα καλών πρακτικών οι μεγαλύτεροι μαθητές θα ενημερωθούν για τις ανάγκες των ζώων, τα δικαιώματά τους αλλά και για τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που εμείς οι άνθρωποι έχουμε απέναντί τους. Αφιερώνεται επίσης χρόνος στο θέμα των κακοποιήσεων και στο πως μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε.

Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται με την ευγενική χορηγία της Hellenic Seaways και του πρακτορείου της στην Πάρο Polos tours, των Studios Dimitris στην παραλία Αγίων Αναργύρων Νάουσας, της Karent Car Rental γραφείο Πάρου, του Αττικού Νοσοκομείου Ζώων.

Tους ευχαριστούμε όλους θερμά για τη στήριξή τους στην προσπάθειά μας.

http://parospress.blogspot.gr/ via http://www.adespoto.gr/

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x