Μαθητές διέθεσαν τα χρήματα της πενθήμερης σε παιδί με σοβαρό πρόβλημα υγείας

Μαθητές διέθεσαν τα χρήματα της πενθήμερης σε παιδί με σοβαρό πρόβλημα υγείας


0 0 ψήφοι
Article Rating
Μάθημα ζωής έδωσαν οι μαθητές της Γ' Λυκείου στα Δεμένικα Πατρών με μια κίνηση που αποδεικνύει την κοινωνική τους ευαισθησία.
Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Διευθυντής Γυμνασίου στην Πάτρα, στο οποίο φοιτά μαθητής που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενημέρωσε όλα τα τοπικά σχολεία με e-mail για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το παιδί, του οποίου η νοσηλεία στο εξωτερικό είναι επιτακτική ανάγκη.
Το e-mail διαβάστηκε στους μαθητές του Λυκείου στην πρωινή προσευχή. Σήμερα, οι πρόεδροι των τμημάτων της Γ' τάξης του Λυκείου Δεμενίκων ανακοίνωσαν, όπως ανέφερε η υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Δημακοπούλου στο LiFO.gr, ότι τα

χρήματα που έχουν μαζέψει από διάφορες δραστηριότητες θα διατεθούν για τη θεραπεία του παιδιού.
Τα χρήματα αρχικά προορίζονταν για την πενθήμερη εκδρομή των μαθητών, αλλά επειδή τα παιδιά αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και το ποσό δεν επαρκούσε, είχαν κανονίσει αντ' αυτής, μια μονοήμερη εκδρομή στην Αθήνα.
Ωστόσο, ήταν διατεθειμένα να τη θυσιάσουν για να σωθεί ένας -άγνωστος σε αυτούς, αφού δεν φοιτά στο ίδιο σχολείο- συνομήλικος.
Σύμφωνα με την υποδιευθύντρια, ντόπιος επιχειρηματίας επικοινώνησε με το σχολείο και προσφέρθηκε να επιστρέψει τα χρήματα και να διαθέσει ο ίδιος το ποσό στο άρρωστο παιδί.
Οι μαθητές όμως δήλωσαν ότι θα τα δώσουν εκ νέου στο παιδί, ώστε να διπλασιαστεί το ποσό.

Οι καλές πράξεις είναι μεταδοτικές

Το μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που έδωσαν οι μαθητές της Γ' τάξης του Λυκείου των Δεμενίκων στην Πάτρα με το να παραδώσουν τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει για την πενθήμερη εκδρομή τους, για την νοσηλεία άρρωστου συμμαθητή τους από το 11ο Γυμνάσιο, ο οποίος πάσχει από ινομύωμα εγκεφάλου, εκτός από το πανελλήνιο, συγκίνησε σύμφωνα με πληροφορίες, και έναν Πατρινό επιχειρηματία.

Όπως μεταδίδει το thebest.gr, ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας καταστημάτων «Coffee Island», μόλις πληροφορήθηκε για την πράξη των μαθητών, επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο ς στην Πάτρα, κ. Ανδρέα Φίλια και του έκανε γνωστό ότι επιθυμεί να καλύψει ο ίδιος το ποσό των 900 ευρώ που έχουν μαζέψει οι μαθητές, προκειμένου να τους επιστραφούν τα χρήματα και να πάνε εκδρομή ή να τα διαθέσουν όπως επιθυμούν.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Περισσότερο ψηφισμένο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x