Ο δήμος Αμυνταίου  σχεδιάζει την επέκταση της τηλεθέρμανσης από βιομάζα και βιοαέριο

Ο δήμος Αμυνταίου σχεδιάζει την επέκταση της τηλεθέρμανσης από βιομάζα και βιοαέριο


0 0 ψήφοι
Article Rating

Στο δήμο Αμυνταίου στο νομό Φλώρινας ήδη κάποιες από τις κατοικίες θερμαίνονται με τη μέθοδο της τηλεθέρμανσης από βιομάζα και βιοαέριο. Επειδή φάνηκαν τα σημαντικά πλεονεκτήματα με αυτή τη μέθοδο, ο δήμος Αμυνταίου προχώρησε σε ένα ακόμη σημαντικό βήμα στο να εξασφαλίσει θέρμανση σε ακόμη 4000 σπίτια με τη μέθοδο της τηλεθέρμανσης.

Αυτό συνέβη κατόπιν συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) η οποία θα χρηματοδοτήσει το 80% του προγράμματος ενώ ο δήμος Αμυνταίου θα χρηματοδοτήσει το υπόλοιπο 20%.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020 και πλέον όλες οι κατοικίες στο δήμο Αμυνταίου θα θερμαίνονται

με τη μέθοδο της τηλεθέρμανσης. Βέβαια η τηλεθέρμανση εφαρμόζεται σε κατοικίες ήδη στη Κοζάνη και στη Πτολεμαΐδα και ο νομός Φλώρινας επιτυχώς ακολουθεί το παράδειγμά τους. Για τη παραγωγή ενέργειας οι εγκαταστάσεις που θα κατασκευαστούν θα παίρνουνε βιομάζα από τα υπολείμματα των αγροτικών προϊόντων καθώς και βιοαέριο από κτηνοτροφικούς οργανισμούς, πρώτες ύλες που υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες στη περιοχή.

Όσον αφορά τις διαδικασίες που θα υπάρξουν για το εργατικό προσωπικό που θα δουλέψει στο έργο ο δήμαρχος του Αμύνταιου εξήγγειλε ότι θα πραγματοποιηθεί διεθνής διαγωνισμός. Το γεγονός αυτό θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της συνάντησης που θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Φεβρουαρίου στο Αμύνταιο με τη συμμετοχή δημάρχων Ευρωπαϊκών πόλεων που έχουν πραγματοποιήσει τη μέθοδο της τηλεθέρμανσης στις πόλεις τους και θέλουν να δώσουνε συμβουλές και οδηγίες από τη δική τους εμπειρία. Για το νομό Φλώρινας θα είναι πολύ σημαντικό γεγονός δεδομένου ότι το κρύο στο νομό Φλώρινας είναι ιδιαίτερα αισθητό και οι ανάγκες για θέρμανση πάρα πολύ μεγάλες.

http://www.ecotimes.gr


 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x