Ο Βόλος πρωταθλητής στην ανακύκλωση

Ο Βόλος πρωταθλητής στην ανακύκλωση


0 0 ψήφοι
Article Rating

Με επιτυχία λειτουργεί το σύστημα ανακύκλωσης στις Δημοτικές Ενότητες Βόλου, Νέας Ιωνίας και Αγριάς, βάσει της σχετικής σύμβασης που έχει υπογραφεί με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης. Μάλιστα, ήδη ο Δήμος Βόλου έχει απευθυνθεί και έχει ζητήσει από την ΕΕΑ, με έγγραφό του από περασμένο Μάρτιο, την επέκταση του προγράμματος σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου τετραμήνου 2012, που δημοσιεύει η thessalianews.gr ο όγκος των ανακυκλώσιμων υλικών, συνολικά για τις τρεις Δημοτικές Ενότητες, ανέρχεται σε 2,8 εκ. τόνους, αριθμός αυξημένος κατά 15% περίπου σε σύγκριση με το πρώτο τετράμηνο του 2011.

Μηνιαίως ο όγκος των ανακυκλώσιμων υλικών που συγκεντρώνεται κατά την αποκομιδή είναι 664.476 τόνοι, ενώ ημερησίως ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 33.228 τόνους.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Αναφορικά με διαμαρτυρίες πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες γίνεται αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών από συμβατικά απορριμματοφόρα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Χ. Τσαμπάζης επισημαίνει ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά κατά τα οποία εντοπίστηκαν στους μπλε κάδους υλικά μη ανακυκλώσιμα, όπως μπάζα, νεκρά ζώα, χόρτα και κλαδιά δέντρων. «Δυστυχώς, αντιμετωπίζουμε συχνά τέτοια περιστατικά.

Σ' αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορούμε να προχωρούμε στην αποκομιδή με απορριμματοφόρα της ανακύκλωσης, διότι ο όγκος των υλικών δεν θα γίνει δεκτός από το ΚΔΑΥ. Οι πολίτες οφείλουν να συμμορφώνονται με τις οδηγίες για σωστή ανακύκλωση ενισχύοντας την προσπάθεια του Δήμου προς αυτή την κατεύθυνση», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι έχουν δοθεί σαφείς εντολές στους εργαζόμενους της υπηρεσίας Καθαριότητας για αποκομιδή των μπλε κάδων από συμβατικά απορριμματοφόρα, όταν εντοπίζονται μη ανακυκλώσιμα υλικά.

Η Δημοτική Αρχή στηρίζει την ανακύκλωση και στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών πραγματοποιούνται επισκέψεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με σκοπό την ενημέρωση των μικρών μαθητών για τα οφέλη της ανακύκλωσης στο περιβάλλον και την καθημερινή ζωή. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Τετάρτη 30 Μαϊου ο κ. Τσαμπάζης επισκέφθηκε το 3ο Νηπιαγωγείο Ιωλκού, όπου μίλησε για την προοπτική επέκτασης της ανακύκλωσης στην περιοχή τους και απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις.


Σημειώνεται ότι στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου ήδη έχουν τοποθετηθεί πιλοτικά οι πρώτοι κάδοι ανακύκλωσης σε κεντρικά σημεία της πόλης (Δημαρχείο, πάρκο κεντρικής πλατείας), ενώ η δραστηριότητα θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες αμέσως μόλις εγκριθεί το πρόγραμμα επέκτασης από την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης.

http://www.newsbeast.gr

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x