Πληγωμένο δελφίνι ζητά βοήθεια από δύτες στα ανοιχτά της Χαβάη

Πληγωμένο δελφίνι ζητά βοήθεια από δύτες στα ανοιχτά της Χαβάη


0 0 ψήφοι
Article Rating
Τα δελφίνια είναι γνωστά ως ιδιαίτερα ευφυή ζώα, τόσο ευφυή μάλιστα που έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους ακόμα κι αν δεν έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα.
Αυτό ακριβώς συνέβη σε μία ομάδα δυτών που πραγματοποιούσε κατάδυση στα ανοιχτά της Χαβάης, όταν ένα δελφίνι τους πλησίασε, κινούμενο επί αρκετή ώρα γύρω από αυτούς. Ξαφνικά, ένας από τους δύτες, ο Κέλερ Λάρος, άκουσε έναν παράξενο ήχο από το δελφίνι, καταλαβαίνοντας πως το άτυχο θηλαστικό υπέφερε.

Μία πετονιά ψαρέματος ήταν τυλιγμένη γύρω από ένα από τα πτερύγιά του και ένα άγκιστρο ήταν καρφωμένο σε αυτό.

Το δελφίνι ζητούσε βοήθεια,

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

και οι δύτες προσπάθησαν να το βοηθήσουν, απαθανατίζοντας το συγκινητικό περιστατικό σε βίντεο.

Οι πρώτες προσπάθειες απέτυχαν, το δελφίνι προσπάθησε να αφαιρέσει το άγκιστρο τρίβοντας το σώμα του στη βάση του σκάφους των δυτών, αλλά στη συνέχεια επέστρεψε στους ανθρώπους.

«Προσπαθούσα να ξετυλίξω την πετονιά, αφαίρεσα το άγκιστρο από το πτερύγιο […] φοβόμουν πως εάν το τραβούσα, μπορεί να το πονούσα περισσότερο», σχολίασε ο Λάρος.

Εντύπωση προκαλεί πάντως πόσο συνεργάσιμο ήταν το δελφίνι καθ' όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης επέμβασης, πλησιάζοντας τον Λάρος, μένοντας ακίνητο καθώς αυτός μαχόταν με την πετονιά, ακόμα κι όταν ο δύτης χρειάστηκε να βγάλει το μαχαίρι του προκειμένου να κόψει το σχοινί.


«Ο τρόπος με τον οποίο το δελφίνι με πλησίασε και εναποτέθηκε πάνω μου, δεν υπάρχει αμφιβολία πως το δελφίνι βρισκόταν εκεί για βοήθεια», σχολίασε ο Λάρος.

Πολλοί σχολιαστές του YouTube έχουν συγχαρεί τον Λαρός και την ομάδα του για την προσπάθειά τους.

skai.gr

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x