Πύλη Ιάσωνος και Ρέας

  • Greek
  • English (United Kingdom)

Καταχρήσεις ή Χρήσιμα


Τεχνολογία - Καταχρήσεις ή Χρήσιμα48-hour-challenge

48 hour challenge: Το επικίνδυνο παιχνίδι του Facebook

Ένα ανησυχητικό «παιχνίδι» που ονομάζεται «48 Hour Challenge» κυκλοφορεί στο Facebook και ενθαρρύνει τα παιδιά να εξαφανίζονται για 48 ώρες.

Πρόκειται για ένα viral άρρωστο παιχνίδι σύμφωνα με το οποίο ο παίχτης λαμβάνει βαθμούς για κάθε status που θα δημοσιεύσει ενώ είναι χαμένος. Ουσιαστικά, αποτελεί μια copycat έκδοση του Game of 72 που κυκλοφόρησε στην δυτική Ευρώπη πριν από αρκετά χρόνια και υποδείκνυε στα παιδιά να εξαφανιστούν για 72 ώρες.

Μια μητέρα από την Κομητεία Λοντοντέρρυ ανέφερε ότι η οικογένεια της βίωσε την τραγική αυτή εμπειρία. Το παιδί της που είναι 14 χρονών, μαζί με φίλους, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και βρέθηκαν μετά από 55 ώρες στο Ballymena.

Συνέχεια...

 

Τεχνολογία - Καταχρήσεις ή Χρήσιμα

robot future 430

5 ερωτήματα για τη ζωή μας στο μέλλον

Τα όρια ανάμεσα στον άνθρωπο και τις μηχανές θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν.

Στο κοντινό μέλλον, η πρόσβαση στην πληροφορία και την τεχνολογία θα μπορούσε να εξαλείψει την ιδιωτικότητα και τα κέρδη, και να μας υποχρεώσει να επαναπροσδιορίσουμε τα όρια ανάμεσα στον άνθρωπο και τις μηχανές. H παραγωγή και η εκμετάλλευση των πόρων θα γίνονται κυρίως τοπικά, οι υπηρεσίες θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένες, η παραγωγικότητα των εργαζομένων και η ψυχολογία των καταναλωτών ιδιαίτερα προβλέψιμη, και η τεχνητή ενίσχυση του ανθρώπου ευρύτατα διαδεδομένη.

Τα ρομπότ θα είναι ισότιμα με εμάς; Τα όρια μεταξύ ανθρώπου και μηχανής γίνονται ολοένα και πιο δυσδιάκριτα. Η δυνατότητα για τεχνητή ενίσχυση του εαυτού μας θα μας επιτρέπει όλο και περισσότερο να λειτουργούμε σαν μηχανές. Αλλά και τα ρομπότ θα μπορούν σύντομα να είναι προικισμένα με ανθρώπινες ιδιότητες, όπως η γνωστική και συναισθηματική νοημοσύνη, επιτρέποντάς τα να μιμούνται τις πιο σύνθετες ανθρώπινες δραστηριότητες.

Οπότε, θα έπρεπε ίσως να επανεξετάσουμε όχι μόνο το τι σημαίνει να είναι κανείς άνθρωπος, αλλά και ποιο είναι το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας σε σχέση με τις μηχανές. Ποιες θέσεις εργασίας θα χρειάζονται ανθρώπους; Ποιες δεξιότητες θα είναι περισσότερο χρήσιμες; Και αν η εργασία καταστεί τελικά ξεπερασμένη, τότε ποια θα είναι η κύρια ασχολία μας, πώς θα κερδίζουμε τα προς το ζην, αλλά και πώς θα ορίζουμε την επιτυχία;

Συνέχεια...

 

Τεχνολογία - Καταχρήσεις ή Χρήσιμα

Απενεργοποίηση κλεμμένων συσκευών κινητών τηλεφώνων μέσω ΙΜΕΙ

Απενεργοποίηση κλεμμένων συσκευών κινητών τηλεφώνων μέσω ΙΜΕΙ

Η ΕΕΤΤ ενημερώνει τους καταναλωτές ότι από τις 26 Σεπτεμβρίου 2014 τίθεται σε ισχύ η υποχρέωση προς τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να απενεργοποιούν (μπλοκάρουν), μέσω του κωδικούΙΜΕΙ (International Mobile Equipment Identity – Διεθνής Κωδικός Κινητών Τηλεφώνων), όλες τις συσκευές κινητών τηλεφώνων που δηλώνονται από τους συνδρομητές τους ως κλεμμένες.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η γνωστοποίηση του κωδικού ΙΜΕΙ της κλεμμένης συσκευής από το συνδρομητή στον πάροχό του. Ο κωδικός ΙΜΕΙ περιλαμβάνει πληροφορίες για τον κατασκευαστή και το μοντέλο της συσκευής και αποτελεί την «ταυτότητα» κάθε συσκευής. Κάθε συνδρομητής μπορεί να εντοπίσει τον κωδικό ΙΜΕΙ:

Συνέχεια...

   

Τεχνολογία - Καταχρήσεις ή Χρήσιμα

Το tattoo που ξεκλειδώνει το κινητό σας

Το tattoo που ξεκλειδώνει το κινητό σας

Ξεχάστε κωδικούς και δακτυλικά αποτυπώματα. Το κινητό μπορεί να σας αναγνωρίσει από ένα, προσωρινό, τατουάζ!

Δεν γνωρίζουμε πόσοι από εμάς είμαστε διατεθειμένοι να κολλήσουμε ένα αυτοκόλλητο σε μέγεθος μικρού νομίσματος στον καρπό μας, όμως η Vivalink -θυγατρική της Motorola- μας προτείνει αυτόν τον τρόπο προκειμένου να μην χρειαστεί να πληκτρολογήσουμε ξανά τον κωδικό ξεκλειδώματος της οθόνης του κινητού μας.

Συνέχεια...

 

Τεχνολογία - Καταχρήσεις ή Χρήσιμα

main1-1024x768

Γιατί ο Α/ΓΕΕΘΑ βάζει σε πρώτο πλάνο την Κυβερνοάμυνα & γιατί αναβαθμίζεται η «ΔΙΚΥΒ;»

 
Γιατί ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας βάζει σε πρώτο πλάνο την Κυβερνοάμυνα  ; Η αλήθεια είναι ότι το διαδίκτυο παίζει σπουδαίο ρόλο και ο Κωσταράκος το έχει καταλάβει προ πολλού !
Ίσως να είναι και η μοναδική διακλαδική διεύθυνση που δεν παίζει ρόλο η αρχαιότητα και ο βαθμός!
 
Ίσως ακόμη αν ποτέ δούμε σε αυτό εδώ το κράτος τα Υπουργία ΥΠΕΞ και Άμυνας να γίνουν ένα και ίσως  να προχωρήσουμε ακόμη πιο πέρα οργανώνοντας ομάδες Κυβερνοάμυνας που δεν θα είναι απαραίτητο να ανήκουν μόνο στους ενεργούς αξιωματικού και Υπαξιωματικούς της Διακλαδικής  Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ αλλά και από Αποστράτους Αξιωματικούς που έχουν γνώσεις διαδικτύου και όχι απαραίτητα μόνο τις  (βασικές Παράδειγμα για όλους μας πρέπει να είναι η σοβαρή αντιμετώπιση και η ομάδα «Χάκερ» των Ισραηλινών του Στρατού σε διακλαδικό επίπεδο που απαρτίζεται και από νεαρούς αστέρια χωρίς να έχουν τα τυπικά προσόντα ... Πτυχία και τα σχετικά !

Συνέχεια...

   

Τελευταίες Συζητήσεις στο Βουλευτήριο "ΠΝΥΞ"

Newsletters

Κατάλογοι Ενημέρωσης με email (Newsletters):
Τα στοιχεία που δίνετε είναι για αποκλειστική χρήση του schizas.com και δεν δίνονται σε κανέναν άλλο φορέα ή πρόσωπο.

Συνδεθείτε Εύκολα!

Συνδεθείτε εύκολα με τα Κοινωνικά σας Δίκτυα:

Powered by OneAll Social Login

Ενισχύστε την Πύλη Ιάσωνος

Στηρίξτε τον Ιστοχώρο και Τηλεόραση schizas.com. Η δική σας ενίσχυση είναι απαραίτητη.

Δωρίστε:
Νόμισμα
 EUR
Ποσό