Πύλη Ιάσωνος και Ρέας

 • Greek
 • English (United Kingdom)

Το Ιερό Ελληνικό ΔωδεκάεδροΤο Ιερό Ελληνικό ΔωδεκάεδροΠαρακολουθήστε την παρουσίαση της Κυριακής 12 Απριλίου 2009, με θέμα "Το Ιερό Ελληνικό Δωδεκάεδρο" από τον Ιάσονα Γιάννη Σχίζα, στα πλαίσια των Κυριακάτικων εκδηλώσεων περί Ήχου και Γεωμετρίας που διοργανώνει ο Διεθνής Πολιτιστικός Σύλλογος Αστραίον.

 

Video ΠαρουσίασηςΣχόλια (4)
 • Ιάσων Γιάννης Σχίζας  - Σχολιασμός
  Φίλε Αμφικτύωνα έχω ένα σύνολο φωτογραφιών που τις κοιτάμε και οι δυό και εσύ βλέπεις την Α εικόνα και εγώ την Β.
  Μην είσαι σίγουρος λοιπόν ότι πρέπει ψάχνοντας τα κείμενα να κολλάμε στις φράσεις και να βλέπουμε 1 πράγμα. Ελεύθερα, είμαστε προικισμένοι από τις υλικές ουσίες της φύσης, να διεισδύσουμε σε περισσότερες πτυχές της μελέτης από το γραπτό κείμενο και να τολμήσουμε να πάμε σε ορίζοντες ύπαρξης και ποιότητας πρωτόγνωρης, κάνοντας και λάθη. Η Φύση έχει όλους μας στο να προσπαθούμε να την ερμηνεύσουμε. Ο δρόμος είναι για τολμηρούς που μαθαίνουν από τα λάθη τους. Θέλω λοιπόν να τολμήσω να πώ τι κατάλαβα μέχρι σήμερα και σε λίγο να πώ κάτι διαφορετικό γιατί κατάλαβα καλύτερα και είδα κάποια λάθη. Θέλω με τα πολλά λεγόμενα για την Ελλάδα μας να εμπνέομαι και να περπατάω μπροστά.
  Τωρά, την Ορφική παράδοση δεν την έχω εγώ ή εσύ ή οι δάσκαλοι μας σε αυτήν την ενσάρκωση για να βγούμε κρίνοντας ο ένας τον άλλον. Οι σχολές και απόψεις πολλές και στο παρελθόν. Ίσως λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι μια από αυτές έχει τον υλιστικό κώδικα των Ορφικών. Κάποια άλλη τον μη υλιστικό.
  Η αλήθεια είναι μοιρασμένη σε κώδικες σε πολλούς ... κάποτε κάποιοι μαζεύονται και λύνουν ένα μεγαλύτερο κομμάτι ... και πάει λέγοντας. Καλή εκστρατεία.
  Το http://eleysis69.wordpress.com πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο. Μπράβο!
  Έρρωσο!
  Ιάσων
 • lykos88  - Σχολιασμός
  Φίλε μου συμπάθαμε κι όλας, αλλά λές ότι σου έρθει!
  ...άλλα - και για άλλα - πράματα μιλάνε οι Ορφέας, Πυθαγόρας, Πλάτων και κυρίως οι Πρόκλος, Πλωτίνος, Ιάμβλιχος και Δαμάσκιος! ...που μόνο υλιστές δεν ήτο!
  για δες και εδώ...... http://empedotimos.blogspot.com/2008/03/blog-post_2180.html
 • Ιάσων Γιάννης Σχίζας  - Σχολιασμός
  Δεκτή η αντίθετη κατάληξη της δικής σου μελέτης. Επίτρεψε όμως χώρο και στην δική μου, όπως και σε διαφοροποιήσεις άλλων φίλων. Η μελέτη ποτέ δεν σταματά και μπορεί αύριο να βρώ δρόμο να να εκφράσω νέα αποτελέσματα.
  Ευχαριστώ,
  Ιάσω
 • lykos88  - Σχολιασμός
  Φίλε Ιάσων καλησπέρα σου! Ευχαριστώ που απάντησες - σου εύχομε τα καλύτερα στην αεί ερευνά σου!.
  Η άποψή σου, ως η δική σου εξήγηση – κοσμογονία, και μόνον ως τέτοια, μου είναι σεβαστή, ως προσπάθεια όμως εξηγήσεως των κειμένων π.χ. του Πλάτωνα ή της Ορφικής Παραδόσεως δεν είναι αποδεκτή, ….και εξηγώ :
  Καταρχήν δεν υπάρχει καμία αντίθετης κατάληξης δική μου μελέτη. Η ιστοσελίδα που παρέθεσα είναι του Εμπεδότιμου - του οποίου τα γραφόμενα είναι αρκούντως εμπεριστατωμένα από τα αρχαία κείμενα!
  Κατά δεύτερον κάνεις ένα μικρό λάθος, δική μας άποψη - διαφορετική - μπορούμε να έχουμε για το αν το φαγητό από το οποίο τρόμε και οι δύο μας είναι νόστιμο ή όχι ή για το αν μια γυναίκα είναι όμορφη ή πολύ όμορφη! Για το τι λένε τα κείμενα, πχ ο Τίμαιος περί ψυχής, όχι! Καθότι υπάρχει και ένας Πρόκλος του οποίου έχουν σωθεί 48 ! τόμοι (περί τις 200+ περίπου σελ. έκαστος από τις εκδόσεις Κάκτος) που εξηγεί ΟΛΗ την Φιλοσοφία & Θεολογία [που εμπεριέχει την Κοσμογονία και την οντογένεση] των Ελλήνων (Ορφέας -> Πυθαγόρας – >Πλάτων -> Νεοπλατωνικοί). Υπάρχει επίσης και ένας Πλωτίνος και ένας Πορφύριος, και ένας Ιαμβλίχος και ένας Δαμάσκιος. Υπάρχει και ένας Αριστοτέλης με το ""Περί ψυχής"" του και τα ""Μετά τα Φυσικά"" του που αναφέρεται σε Νου και Νοητό - που αυτό το νοητό είναι ο θεός!
  Δεν μπορείς, λοιπόν, ούτε εσύ ούτε εγώ να εκφράζουμε απόψεις για πράγματα που άλλοι έλεγαν, και μάλιστα απόψεις που δεν συμπλέουν με αυτά που έλεγαν, καθότι οι ίδιοι τα έχουν εξηγήσει επαρκώς!!
  Δεν θα αναφερθώ σε παλιότερες εποχές, παρά μόνο στα τελευταία 25 + έτη…
  Εδώ και πολλά χρόνια πέρα από το γεγονός ότι πολλοί προσπαθώντας να εξηγήσουν τα κείμενα έχουν γράψει διάφορα ανεκδιήγητα [πουν δεν συμπλέουν ούτε για πλάκα με το τι έχει γραφτεί και εξηγηθεί από τους ίδιους τους Έλληνες], δεν υπήρχαν και εκδόσεις των κειμένων ! Καλό λοιπόν θα ήταν, τώρα πλέον που κείμενα όπως του Πρόκλου υπάρχουν εκδομένα, να τα μελετάμε, όχι μόνο για να καταλάβουμε εμείς οι ίδιοι κάτι, αλλά για να λέμε και πράματα σωστά στους άλλους που μας ακούνε ή μας διαβάζουν. Για να σταματήσει κάποια στιγμή, π.χ., ο χριστιανισμός να καπηλεύεται τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό και ταυτόχρονα να τον χλευάζει και να τον παραχαράσσει και να λέγει τον Έλληνα ειδωλολάτρη ή υλιστή !
  Ελπίζω να καταλαβαίνεις το ύφος και το πνεύμα των γραφόμενών μου και να μην παρεξηγηθείς με κάτι!
  Φιλικά Ευστάθιος (Αμφικτύων).
  (αν θέλεις μπορείς να επισκεφτείς και την δική μου ιστοσελίδα η οποία είναι http://eleysis69.wordpress.com/)
Για την ανάρτηση σχολίων πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Ιστοχώρου.
Τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη κάντε απλά την Είσοδο σας στον Ιστοχώρο.
Για την σωστή αναγραφή του πλήρους ονόματος σας επεξεργαστείτε το Προφίλ Χρήστη.
Τα σχόλια θα εξετάζονται από τον διαχειριστή πριν την δημοσίευση τους ως προς την τήρηση των Όρων Λειτουργίας του Ιστοχώρου.
comments
 

Τελευταίες Συζητήσεις στο Βουλευτήριο "ΠΝΥΞ"

Newsletters

Κατάλογοι Ενημέρωσης με email (Newsletters):
Τα στοιχεία που δίνετε είναι για αποκλειστική χρήση του schizas.com και δεν δίνονται σε κανέναν άλλο φορέα ή πρόσωπο.

Στην ίδια Κατηγορία

Τηλεόραση

Συνδεθείτε Εύκολα!

Συνδεθείτε εύκολα με τα Κοινωνικά σας Δίκτυα:

Powered by OneAll Social Login

Ενισχύστε την Πύλη Ιάσωνος

Στηρίξτε τον Ιστοχώρο και Τηλεόραση schizas.com. Η δική σας ενίσχυση είναι απαραίτητη.

Δωρίστε:
Νόμισμα
 EUR
Ποσό