Πύλη Ιάσωνος και Ρέας

  • Greek
  • English (United Kingdom)

Βραζιλία | Φυλακισμένοι παράγουν «καθαρή» ενέργεια για να μειώσουν την ποινή τουςfylakh-free-energy

Ο Βραζιλιάνος τρόφιμος Ronaldo da Silva δραπέτευσε για λίγο όταν καβάλησε ένα ποδήλατο και άρχισε να κάνει πεντάλ με μανία. Δυστυχώς για εκείνον δεν έφτασε πολύ μακριά, για την ακρίβεια δεν κουνήθηκε ούτε ένα εκατοστό, και σύντομα κατέβηκε.

Κι όμως, αν και παραμένει στη φυλακή για τη ληστεία που διέπραξε, ο Ronaldo έκανε με το στατικό του ποδήλατο ένα βήμα προς την ελευθερία καθώς συμμετέχει στο καινοτόμο πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία στους τροφίμους να μειώσουν την ποινή τους με την παραγωγή ενέργειας για τη φωταγώγηση ενός δρόμου της πόλης Santa Rita.

Κάνοντας πεντάλ οι τρόφιμοι φορτίζουν μια μπαταρία που τροφοδοτεί με ενέργεια δέκα λάμπες δρόμου. Για κάθε τρία οχτάωρα πάνω στο ποδήλατο, η ποινή των τροφίμων μειώνεται κατά μια ημέρα.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε φυλακή στη νοτιοανατολική πολιτεία Minas Gerais, με στόχο την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των τροφίμων.

Εμπνευστής της πρωτοβουλίας είναι ο δικαστής Jose Henrique Mallmann, που συνέλαβε την ιδέα όταν πληροφορήθηκε ότι στα γυμναστήρια των ΗΠΑ τα στατικά ποδήλατα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια.

Αντίστοιχα προγράμματα εφαρμόζονται και σε άλλες φυλακές, όπου οι τρόφιμοι μειώνουν την ποινή τους μαθαίνοντας να διαβάζουν ή παρακολουθώντας μαθήματα.

Για την υλοποίηση της φιλόδοξης πρωτοβουλίας η αστυνομία προσέφερε αζήτητα ποδήλατα από το τμήμα απολεσθέντων.

Μηχανικοί από την περιοχή ανέλαβαν να κάνουν τα ποδήλατα στατικά και να τα συνδέσουν με μπαταρίες αυτοκινήτων που προσέφεραν οι τοπικές επιχειρήσεις.

Κάθε βράδυ, λίγο πριν τη δύση του ηλίου, ένας φύλακας μεταφέρει τις φορτισμένες μπαταρίες από τις φυλακές στο κέντρο της πόλης.

Τις συνδέει στον μετατροπέα και λίγα λεπτά αργότερα οι λάμπες ανάβουν και ο δρόμος φωταγωγείται.

Αν και για πολλά χρόνια παρέμενε άδειος τα βράδια, σήμερα ο δρόμος που φωτίζει με ενέργεια από τις φυλακές προσελκύει ζευγάρια, που κάνουν βόλτα, ανθρώπους που κάνουν τζόκινγκ, γονείς με τα παιδιά τους και πολλούς περαστικούς.

econews

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή...Σχόλια (0)
Για την ανάρτηση σχολίων πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Ιστοχώρου.
Τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη κάντε απλά την Είσοδο σας στον Ιστοχώρο.
Για την σωστή αναγραφή του πλήρους ονόματος σας επεξεργαστείτε το Προφίλ Χρήστη.
Τα σχόλια θα εξετάζονται από τον διαχειριστή πριν την δημοσίευση τους ως προς την τήρηση των Όρων Λειτουργίας του Ιστοχώρου.
comments
 

Τελευταίες Συζητήσεις στο Βουλευτήριο "ΠΝΥΞ"

Περισσότερες Συζητήσεις...


Newsletters

Κατάλογοι Ενημέρωσης με email (Newsletters):
Τα στοιχεία που δίνετε είναι για αποκλειστική χρήση του schizas.com και δεν δίνονται σε κανέναν άλλο φορέα ή πρόσωπο.

Στην ίδια Κατηγορία

Τεχνολογία

Συνδεθείτε Εύκολα!

Συνδεθείτε εύκολα με τα Κοινωνικά σας Δίκτυα:

Powered by OneAll Social Login

Ενισχύστε την Πύλη Ιάσωνος

Στηρίξτε τον Ιστοχώρο και Τηλεόραση schizas.com. Η δική σας ενίσχυση είναι απαραίτητη.

Δωρίστε:
Νόμισμα
 EUR
Ποσό