Πύλη Ιάσωνος και Ρέας

  • Greek
  • English (United Kingdom)

Νέες δωρεές ύψους 4.309.000 ευρώ σε ΜΚΟ από το Ιδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” 

Δεκατρείς νέες δωρεές σε ΜΚΟ με κοινωφελή δράση, ύψους 4.309.000 ευρώ, ενέκρινε το Δ.Σ. του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» κατά τη φθινοπωρινή του συνεδρίαση.

Πρόκειται για τον έβδομο κύκλο χορηγιών από την αρχή του 2012, όταν ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία του Ιδρύματος να προσφέρει τα επόμενα τρία έτη 100 εκατ. ευρώ με σκοπό την πρόληψη και την άμεση ανακούφιση από τις συνέπειες της κρίσης, εκ των οποίων ήδη τα 45 εκατ. έχουν εκταμιευθεί.

Παράλληλα, εγκρίθηκαν

και οι καθιερωμένες δωρεές του Ιδρύματος στον τομέα της Παιδείας, ύψους 6.628.000 ευρώ σε 7 κράτη, Τέχνης και Πολιτισμού, ύψους 1.592.000 (σε 4 κράτη), Υγείας ύψους 4.124.000 ευρώ (σε 13 κράτη) και Κοινωνικής Πρόνοιας, ύψους 3.266.000 ευρώ σε 11 χώρες. Και σε αυτές τις δωρεές περιλαμβάνεται η Ελλάδα, από την οποία, όπως αναφέρθηκε κατά τη συνέντευξη Τύπου, έχουν πολλαπλασιαστεί τα αιτήματα για οικονομική στήριξη λόγω διακοπής οποιασδήποτε κρατικής επιχορήγησης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τη χρηματοδότηση για την κάλυψη των διδάκτρων 3.000 παιδιών σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, τη χρηματοδότηση για την επέκταση του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας σε σχολεία για άλλους 25.000 μαθητές σε συνεργασία με την «Prolepsis», τη στήριξη της εφαρμογής και στην Ελλάδα του προγράμματος Beatbullying της Μ. Βρετανίας μέσω διαδικτυακού συστήματος μεντόρων. Διακεκριμένες ΜΚΟ (PRAΚSIS, «Κιβωτός του Κόσμου», «Παιδικά χωριά SOS» κ.ά.), η Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, νοσοκομεία (Αττικόν, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, Σισμανόγλειο, Μεταξά, Αγιος Παντελεήμων, ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, Αιγινήτειο κ.ά.), γηροκομεία, σύλλογοι στήριξης ατόμων με αναπηρίες και καρκινοπαθών, φορείς πολιτισμού (Εθνική Λυρική Σκηνή, Ελληνικό Φεστιβάλ, Future Library στη Βέροια, Παιδικό Μουσείο, Πρόγραμμα Ανασκαφών στο Αμόριο της Μικράς Ασίας) είναι μόνο μερικοί από τους φορείς που λαμβάνουν χορηγίες του Ιδρύματος. Επίσης ανακοινώθηκε η επέκταση, με στήριξη του Ιδρύματος, των δραστηριοτήτων της Ολυμπιακής Πολυκλινικής με τη σύσταση κινητών μονάδων περίθαλψης, που θα καλύπτουν ανάγκες των πληθυσμών σε ακριτικές περιοχές και όσων πλήττονται από τη φτώχεια.

Ιωαννα Φωτιαδη για την καθημερινή

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή...Σχόλια (0)
Για την ανάρτηση σχολίων πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Ιστοχώρου.
Τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη κάντε απλά την Είσοδο σας στον Ιστοχώρο.
Για την σωστή αναγραφή του πλήρους ονόματος σας επεξεργαστείτε το Προφίλ Χρήστη.
Τα σχόλια θα εξετάζονται από τον διαχειριστή πριν την δημοσίευση τους ως προς την τήρηση των Όρων Λειτουργίας του Ιστοχώρου.
comments
 

Τελευταίες Συζητήσεις στο Βουλευτήριο "ΠΝΥΞ"

Περισσότερες Συζητήσεις...


Newsletters

Κατάλογοι Ενημέρωσης με email (Newsletters):
Τα στοιχεία που δίνετε είναι για αποκλειστική χρήση του schizas.com και δεν δίνονται σε κανέναν άλλο φορέα ή πρόσωπο.

Στην ίδια Κατηγορία

Πολιτισμοί

Συνδεθείτε Εύκολα!

Συνδεθείτε εύκολα με τα Κοινωνικά σας Δίκτυα:

Powered by OneAll Social Login

Ενισχύστε την Πύλη Ιάσωνος

Στηρίξτε τον Ιστοχώρο και Τηλεόραση schizas.com. Η δική σας ενίσχυση είναι απαραίτητη.

Δωρίστε:
Νόμισμα
 EUR
Ποσό