Πύλη Ιάσωνος και Ρέας

  • Greek
  • English (United Kingdom)

Phoneblocks: Κινητά που συναρμολογούνται σαν legoPhoneblocks: š¹½·Äά À¿Å ÃŽ±Á¼¿»¿³¿ύ½Ä±¹ ñ½ lego

Ένα συναρμολογούμενο smartphone αποτελεί το μέλλον των κινητών, καθώς αφήνει τον χρήστη να αλλάξει τα χαλασμένα κομμάτια του. Ο λόγος γίνεται για τα γνωστά και ως Phoneblocks, έμπνευση του Ολλανδού σχεδιαστή Ντέιβ Χάκερς. Πρόκειται για μια ιδέα που αναπτύχθηκε εξαιτίας της αύξησης των ηλεκτρονικών "σκουπιδιών" που συγκεντρώνονται ετησίως λόγω των χαλασμένων συσκευών. Ωστόσο, τα Phoneblocks βρίσκονται ακόμα στο στάδιο του σχεδιασμού, με τον εφευρέτη να "τραβά" τα βλέμματα και να ζητά τη "χρηματοδότηση του πλήθους".

Το συγκλονιστικό της ιδέας είναι ότι οι χρήστες θα μπορούν, όχι μόνο να αλλάξουν τα χαλασμένα κομμάτια του κινητού τους, αλλά και να ενσωματώνουν π.χ. μια κάμερα μεγαλύτερων pixels ή έναν πιο εξελιγμένο επεξεργαστή. Με άλλα λόγια, θα μπορούν να αναβαθμίζουν τη συσκευή ανάλογα με τις ανάγκες τους, χαρίζοντάς της μια δεύτερη "ζωή"...

Όπως φαίνεται στις μακέτες, πρόκειται για ένα smartphone που αποτελείται από μια βασική πλακέτα στο σχέδιο του breadboard. Εκεί πάνω, οι χρήστες θα μπορούν να "κουμπώνουν" το wi-fi, την οθόνη, τα κουμπιά, την μπαταρία κ.α. «Ήθελα να φτιάξω ένα κινητό που θα μπορούσε να κρατήσει τα "καλά" στοιχεία και να αντικαταστήσει τα "άσχημα". Τα κινητά τηλέφωνα γίνονται όλο και πιο αναλώσιμα, με αποτέλεσμα να καταλήγουν στα σκουπίδια", αναφέρει ο Χάκερς στο CNN. Οι χρήστες αρκεί να μπουν στο Blockstore (στυλ appstore), να αγοράσουν τα κομμάτια... και να τα συναρμολογήσουν σαν τα τουβλάκια lego. Βέβαια, πολλοί αμφιβάλλουν για την ποιότητα του κινητού, καθώς θεωρούν ότι οι δυο βίδες που θα στηρίζουν το "έξυπνο" κινητό δεν θα είναι ικανές να το "σώσουν" από μια πιθανή πτώση.

Πάντως η κοινή γνώμη μιλά για το τέλειο-οικολογικό τηλέφωνο, το οποίο όχι μόνο θα έχει μικρό κόστος, αλλά παράλληλα θα βοηθήσει στη μείωση των 20 με 50 εκατ. τόνων ηλεκτρονικών σκουπιδιών. Παρ’ όλα αυτά, αξίζει να αναφερθεί ότι το παρακάτω βίντεο του Phoneblocks έχει πάνω από 12 εκατ. προβολές.

Πηγή: Ποιότητα Ζωής

Link...Σχόλια (0)
Για την ανάρτηση σχολίων πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Ιστοχώρου.
Τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη κάντε απλά την Είσοδο σας στον Ιστοχώρο.
Για την σωστή αναγραφή του πλήρους ονόματος σας επεξεργαστείτε το Προφίλ Χρήστη.
Τα σχόλια θα εξετάζονται από τον διαχειριστή πριν την δημοσίευση τους ως προς την τήρηση των Όρων Λειτουργίας του Ιστοχώρου.
comments
 

Τελευταίες Συζητήσεις στο Βουλευτήριο "ΠΝΥΞ"

Περισσότερες Συζητήσεις...


Newsletters

Κατάλογοι Ενημέρωσης με email (Newsletters):
Τα στοιχεία που δίνετε είναι για αποκλειστική χρήση του schizas.com και δεν δίνονται σε κανέναν άλλο φορέα ή πρόσωπο.

Στην ίδια Κατηγορία

Τεχνολογία

Συνδεθείτε Εύκολα!

Συνδεθείτε εύκολα με τα Κοινωνικά σας Δίκτυα:

Powered by OneAll Social Login

Ενισχύστε την Πύλη Ιάσωνος

Στηρίξτε τον Ιστοχώρο και Τηλεόραση schizas.com. Η δική σας ενίσχυση είναι απαραίτητη.

Δωρίστε:
Νόμισμα
 EUR
Ποσό