Πύλη Ιάσωνος και Ρέας

  • Greek
  • English (United Kingdom)

Η πονηριά του Facebook για να αποσπάσει τις προσωπικές σου πληροφορίεςΗ πονηριά του Facebook για να αποσπάσει τις προσωπικές σου πληροφορίες

Κάθε Facebook χρήστης έχει επιλέξει ποιες προσωπικές πληροφορίες του θέλει να μοιραστεί δημόσια ή με τους φίλους του και ποιες θέλει να τις κρατήσει κρυφές, μονάχα για τον εαυτό του. Η δεύτερη περίπτωση δεν αρέσει φυσικά στο δημοφιλέστερο Κοινωνικό Δίκτυο, το οποίο θέλει να γνωρίζει όσο το δυνατόν περισσότερα για τους χρήστες του, για διαφημιστικούς λόγους και όχι μόνο.

Ποια λύση σκέφτηκε, λοιπόν, το Facebook; Να προσθέσει την επιλογή «Ζητήστε (να μάθετε)...» σε οποιοδήποτε πεδίο ένας χρήστης δεν έχει προσθέσει πληροφορίες, είτε είναι το email του, είτε ο τόπος διαμονής του, είτε το επάγγελμα του κλπ. Μέσω της επιλογής αυτής, οποιοσδήποτε φίλος του χρήστη μπορεί να του στείλει αναρίθμητα αιτήματα, προσθέτοντας προσωπικό μήνυμα για το λόγο που ζητάει τις πληροφορίες. Ύστερα, ο χρήστης μπορεί να στείλει την πληροφορία μονάχα στο χρήστη ο οποίος τη ζήτησε ή σε όλους τους φίλους του, προσθέτοντας την στο προφίλ του.

Η λύση αυτή φαίνεται κάπως εγωιστική από πλευράς Facebook, καθώς πολύ απλά θα μπορούσε ο χρήστης να στείλει προσωπικό μήνυμα σε κάποιον άλλο χρήστη και να του ζητήσει οποιαδήποτε πληροφορία. Αντ'αυτού, τώρα οι χρήστες θα δέχονται περισσότερες ειδοποιήσεις στα προφίλ τους και μάλιστα δεν υπάρχει επιλογή για να μη δέχονται. Και όλα αυτά για να κερδίσει το Facebook περισσότερες πληροφορίες των χρηστών του. Με το «έτσι θέλω».


Πηγή...
 

Σχόλια (0)
Για την ανάρτηση σχολίων πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Ιστοχώρου.
Τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη κάντε απλά την Είσοδο σας στον Ιστοχώρο.
Για την σωστή αναγραφή του πλήρους ονόματος σας επεξεργαστείτε το Προφίλ Χρήστη.
Τα σχόλια θα εξετάζονται από τον διαχειριστή πριν την δημοσίευση τους ως προς την τήρηση των Όρων Λειτουργίας του Ιστοχώρου.
comments
 

Τελευταίες Συζητήσεις στο Βουλευτήριο "ΠΝΥΞ"

Περισσότερες Συζητήσεις...


Newsletters

Κατάλογοι Ενημέρωσης με email (Newsletters):
Τα στοιχεία που δίνετε είναι για αποκλειστική χρήση του schizas.com και δεν δίνονται σε κανέναν άλλο φορέα ή πρόσωπο.

Στην ίδια Κατηγορία

Τεχνολογία

Συνδεθείτε Εύκολα!

Συνδεθείτε εύκολα με τα Κοινωνικά σας Δίκτυα:

Powered by OneAll Social Login

Ενισχύστε την Πύλη Ιάσωνος

Στηρίξτε τον Ιστοχώρο και Τηλεόραση schizas.com. Η δική σας ενίσχυση είναι απαραίτητη.

Δωρίστε:
Νόμισμα
 EUR
Ποσό