Πύλη Ιάσωνος και Ρέας

  • Greek
  • English (United Kingdom)

“Διακόπτη τερματισμού” στις μηχανές αυτοκινήτων εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση“Διακόπτη τερματισμού” στις μηχανές αυτοκινήτων εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, αξιωματούχοι της αστυνομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση συναντιούνται μυστικά και συζητούν το ενδεχόμενο ανάπτυξης ενός συστήματος που θα μπορούσε να επιτρέψει στις αρχές να “τερματίζουν” τη λειτουργία της μηχανής ενός οχήματος από μία εγκατάσταση κεντρικής διαχείρισης.Τα βασικά και θεμελιώδη “συστατικά” που θα καθιστούσαν την τεχνολογία εφαρμόσιμη υπάρχουν, ενώ σε τουλάχιστον μία περίπτωση βρίσκεται εγκατεστημένη στα αυτοκίνητα κάποιων κατασκευαστών όπως η GM που ανέπτυξε και εφάρμοσε το σύστημα “Stolen Vehicle Slowdown” το 2009. Επιπλέον υπάρχουν after-market λύσεις.

Ο στόχος ωστόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μία “τυποποιημένη” μορφή της τεχνολογίας που θα εφαρμόζεται ως στάνταρντ από την αυτοκινητοβιομηχανία σε όλα τα οχήματα και δεν θα ελέγχεται από τις εταιρείες αυτοκινήτων παρά απευθείας από την αστυνομία. Αν τελικά βρεθεί ο τρόπος να εφαρμοστεί η τεχνολογία, τότε το σύστημα θα αποτελέσει στάνταρντ σε όλα τα νέα οχήματα μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Οι πρώτες αντιδράσεις είναι έντονα αρνητικές. Ένας βουλευτής από το Βρετανικό κοινοβούλιο δήλωσε: “Το τίμημα που πληρώνουμε για την παράδοση της δημοκρατικής κυριαρχίας μας είναι να μας κυβερνάει μία ασύδοτη μυστικοπαθής κλίκα”. Ένας άλλος βουλευτής εξέφρασε την ανησυχία του, πέρα από την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, σχετικά με το ενδεχόμενο, αυτός ο διακόπτης –kill switch- να πέσει σε λάθος χέρια ή να ενεργοποιηθεί την ώρα που κινείται το όχημα.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έφτασαν στην Telegraph, το χαρακτηριστικό “remote-stop” (απομακρυσμένη παύση λειτουργίας) βρίσκεται ακόμη σε φάση ανάπτυξης, ωστόσο αν σκεφτούμε ότι κάτι τέτοιο έχει ήδη εφαρμοστεί από κατασκευαστές αυτοκινήτων, τότε είναι απίθανο η αστυνομία να συναντήσει εμπόδια στην κατασκευή του συστήματος.

Πηγή...
  

Σχόλια (0)
Για την ανάρτηση σχολίων πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Ιστοχώρου.
Τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη κάντε απλά την Είσοδο σας στον Ιστοχώρο.
Για την σωστή αναγραφή του πλήρους ονόματος σας επεξεργαστείτε το Προφίλ Χρήστη.
Τα σχόλια θα εξετάζονται από τον διαχειριστή πριν την δημοσίευση τους ως προς την τήρηση των Όρων Λειτουργίας του Ιστοχώρου.
comments
 

Τελευταίες Συζητήσεις στο Βουλευτήριο "ΠΝΥΞ"

Περισσότερες Συζητήσεις...


Newsletters

Κατάλογοι Ενημέρωσης με email (Newsletters):
Τα στοιχεία που δίνετε είναι για αποκλειστική χρήση του schizas.com και δεν δίνονται σε κανέναν άλλο φορέα ή πρόσωπο.

Στην ίδια Κατηγορία

Τεχνολογία

Συνδεθείτε Εύκολα!

Συνδεθείτε εύκολα με τα Κοινωνικά σας Δίκτυα:

Powered by OneAll Social Login

Ενισχύστε την Πύλη Ιάσωνος

Στηρίξτε τον Ιστοχώρο και Τηλεόραση schizas.com. Η δική σας ενίσχυση είναι απαραίτητη.

Δωρίστε:
Νόμισμα
 EUR
Ποσό