Πύλη Ιάσωνος και Ρέας

  • Greek
  • English (United Kingdom)

O παγκόσμιος χάρτης της λογοκρισίας στο InternetO παγκόσμιος χάρτης της λογοκρισίας στο Internet
Σε κάποιες χώρες του κόσμου, η πρόσβαση σε υπηρεσίες και περιεχόμενο στο διαδίκτυο, αποτελεί δικαίωμα, το οποίο είναι αναγνωρισμένο και από τα Ηνωμένα Έθνη. Για κάποιες άλλες χώρες όμως, αποτελεί προνόμιο καθώς, οι περισσότερες τοπικές κυβερνήσεις εφευρίσκουν τους δικούς τους νόμους και διαδικασίες για το τι «πρέπει» να βλέπει ο τοπικός πληθυσμός στο διαδίκτυο και, τι όχι. Συνήθως οι αιτιάσεις της λογοκρισίας στο διαδίκτυο αφορούν την «νομιμότητα» και την «ασφάλεια» των χρηστών.

Με αφορμή αυτή τη νομιμότητα, σε πολλές χώρες αυτού του κόσμου, απαγορεύεται το downloading των torrents με τους παρόχους του διαδικτύου να έχουν απαγορεύσει την πρόσβαση σε καταλόγους torrents. Με αφορμή μία «άλλη» νομιμότητα, παρακολουθείται ή ποινικοποιείται η χρήση των κοινωνικών δικτύων. Με αφορμή την ασφάλεια, θεσπίζονται κανόνες για απαγόρευση στην πρόσβαση σε πορνογραφικό ή πολιτικό υλικό.

Σε αυτό το Infographic από το WhosHostingThis.com θα δείτε την λογοκρισία που υπάρχει στο διαδίκτυο, σε όλο τον κόσμο. Ναι, θα δείτε κι ένα ενοχλητικό «γκρι» στην θέση της Ελλάδας. Ένα ενοχλητικό γκρι που είναι αποτέλεσμα περιορισμών και διώξεων σε χρήστες των κοινωνικών δικτύων… Κάθε φορά που υπάρχει μία απόφαση για έναν Παστίτσιο, ή ένα συντάκτη της Wikipedia, τόσο πιο κοντά θα φτάνουμε σε απολυταρχικά καθεστώτα, στο ζήτημα της λογοκρισίας στο διαδίκτυο.

internet-censorship-world-map

Πηγή...Σχόλια (0)
Για την ανάρτηση σχολίων πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Ιστοχώρου.
Τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη κάντε απλά την Είσοδο σας στον Ιστοχώρο.
Για την σωστή αναγραφή του πλήρους ονόματος σας επεξεργαστείτε το Προφίλ Χρήστη.
Τα σχόλια θα εξετάζονται από τον διαχειριστή πριν την δημοσίευση τους ως προς την τήρηση των Όρων Λειτουργίας του Ιστοχώρου.
comments
 

Τελευταίες Συζητήσεις στο Βουλευτήριο "ΠΝΥΞ"

Περισσότερες Συζητήσεις...


Newsletters

Κατάλογοι Ενημέρωσης με email (Newsletters):
Τα στοιχεία που δίνετε είναι για αποκλειστική χρήση του schizas.com και δεν δίνονται σε κανέναν άλλο φορέα ή πρόσωπο.

Στην ίδια Κατηγορία

Τεχνολογία

Συνδεθείτε Εύκολα!

Συνδεθείτε εύκολα με τα Κοινωνικά σας Δίκτυα:

Powered by OneAll Social Login

Ενισχύστε την Πύλη Ιάσωνος

Στηρίξτε τον Ιστοχώρο και Τηλεόραση schizas.com. Η δική σας ενίσχυση είναι απαραίτητη.

Δωρίστε:
Νόμισμα
 EUR
Ποσό