Πύλη Ιάσωνος και Ρέας

  • Greek
  • English (United Kingdom)

Ορόσημο για διαστημική βιομηχανία made in Europe: Δύο νέοι δορυφόροι σε τροχιάΟρόσημο για διαστημική βιομηχανία made in Europe: Δύο νέοι δορυφόροι σε τροχιά

Εγγύτερα στον στόχο της να διαδραματίσει κομβικό ρόλο διαστημική στη βιομηχανία και τις δορυφορικές τεχνολογίες έρχεται η Ευρώπη, που στέλνει δύο ακόμη δορυφόρους στο διάστημα, τους πρώτους μιας νέας σειράς, η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στην ΕΕ. Η Ευρώπη διεκδικεί ρόλο σε μία παγκόσμια αγορά για προϊόντα και υπηρεσίες δορυφορικής πλοήγησης, η οποία εκτιμάται στα €175  δις., ποσό που αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια, φθάνοντας σε €237 δις. το 2020.

Από σήμερα, το Galileo, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα δορυφορικής πλοήγησης, με την αποστολή των δύο νέων δορυφόρων στο διάστημα, ανεβάζει σε έξι τον συνολικό αριθμό αυτών που βρίσκονται σε τροχιά. Με την εκτόξευση των δύο δορυφόρων ξεκινά η φάση της πλήρους επιχειρησιακής ικανότητας του προγράμματος Galileo. Στόχος της Επιτροπής είναι, πριν από το τέλος της δεκαετίας, να έχει τεθεί σε λειτουργία η πλήρης συστοιχία 30 δορυφόρων Galileo (η οποία περιλαμβάνει έξι ενεργούς εφεδρικούς δορυφόρους σε τροχιά).

Το Galileo, μόλις ξεκινήσει η επιχειρησιακή του φάση, θα δημιουργήσει ευρύ φάσμα νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών σε άλλους κλάδους και θα φέρει οικονομική ανάπτυξη, καινοτομία και θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης.

Ειδικά, η θέση των δύο νέων δορυφόρων (Doresa και Milena) σε τροχιά, σηματοδοτεί ένα νέο ορόσημο για το Galileo, αφού αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς τη δημιουργία πλήρως αναπτυγμένου συστήματος δορυφορικής πλοήγησης ευρωπαϊκής ιδιοκτησίας.

Να σημειωθεί ότι για την επίτευξη των στόχων της στον τομέα των δορυφορικών τεχνολογιών η Ευρώπη προχωρεί και σε σημαντικές επενδύσεις. Έτσι, από το 2015 και μετά η ΕΕ θα μπορεί να χρησιμοποιεί ένα ευρωπαϊκής κατασκευής σύστημα εκτοξεύσεων, το Ariane 5, χάρη σε μια νέα σύμβαση ύψους €500 εκατ. για την ευρωπαϊκή διαστημική βιομηχανία, όπως ανακοίνωσε χθες ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας, κ. Ferdinando Nelli Feroci.

Καλύτερες υπηρεσίες

Τα οφέλη από την ενίσχυση της επιχειρησιακής λειτουργίας του Gallileo είναι προφανή, καθώς οι βελτιωμένες πληροφορίες θέσης και χρονισμού που θα παρέχονται πλέον από πρόγραμμα δορυφορικής πλοήγησης θα επηρεάσουν θετικά πολλές υπηρεσίες και πολλούς χρήστες στην Ευρώπη.

Προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, π.χ. οι συσκευές πλοήγησης στο εσωτερικό των αυτοκινήτων και τα κινητά τηλέφωνα, θα επωφεληθούν από την επιπλέον ακρίβεια που θα εξασφαλίζει το Galileo. Τα δεδομένα δορυφορικής πλοήγησης του Galileo θα ωφελήσουν επίσης υπηρεσίες ζωτικής σημασίας για τους πολίτες και τους χρήστες: για παράδειγμα, θα καταστήσουν ασφαλέστερα τα συστήματα οδικών και σιδηροδρομικών μεταφορών και θα βελτιώσουν την ανταπόκρισή μας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Ήδη είναι ορατά τα οφέλη από το ευρωπαϊκό σύστημα πλοήγησης με υπέρθεση γεωστατικών δορυφόρων (EGNOS), μια συμπληρωματική υπηρεσία του Galileo. Το EGNOS χρησιμοποιείται, π.χ., από τον κλάδο των αερομεταφορών για την παροχή των επακριβών στοιχείων θέσης που απαιτούνται για ακριβέστερες προσγειώσεις, λιγότερες καθυστερήσεις και εκτροπές πτήσεων.

Πηγή...Σχόλια (0)
Για την ανάρτηση σχολίων πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Ιστοχώρου.
Τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη κάντε απλά την Είσοδο σας στον Ιστοχώρο.
Για την σωστή αναγραφή του πλήρους ονόματος σας επεξεργαστείτε το Προφίλ Χρήστη.
Τα σχόλια θα εξετάζονται από τον διαχειριστή πριν την δημοσίευση τους ως προς την τήρηση των Όρων Λειτουργίας του Ιστοχώρου.
comments
 

Τελευταίες Συζητήσεις στο Βουλευτήριο "ΠΝΥΞ"

Περισσότερες Συζητήσεις...


Newsletters

Κατάλογοι Ενημέρωσης με email (Newsletters):
Τα στοιχεία που δίνετε είναι για αποκλειστική χρήση του schizas.com και δεν δίνονται σε κανέναν άλλο φορέα ή πρόσωπο.

Στην ίδια Κατηγορία

Επιχειρήσεις

Συνδεθείτε Εύκολα!

Συνδεθείτε εύκολα με τα Κοινωνικά σας Δίκτυα:

Powered by OneAll Social Login

Ενισχύστε την Πύλη Ιάσωνος

Στηρίξτε τον Ιστοχώρο και Τηλεόραση schizas.com. Η δική σας ενίσχυση είναι απαραίτητη.

Δωρίστε:
Νόμισμα
 EUR
Ποσό