Πύλη Ιάσωνος και Ρέας

  • Greek
  • English (United Kingdom)

ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ;Magna Grecia

Αυτό το σύμβολο (τρίποδας μέσα σε στεφάνι) ίσως μας απασχολήσει στο μέλλον. Ίσως αποδειχτεί το σύμβολο του Ελληνισμού στο μέλλον. Γιατί; Γιατί πρόκειται για το σύμβολο μιας κίνησης συνεργασίας ανάμεσα στην Μεγάλη Ελλάδα (Σικελία, Νότια Ιταλία), Ελλάδα και Κύπρο.
Οι περιοχές αυτές που στο παρελθόν είχαν κοινό πολιτισμό για αιώνες (Αρχαία Ελλάδα και Βυζάντιο) φαίνεται ότι θα έχουν και κοινό μέλλον. Αυτό δείχνει η όλο και αυξανόμενη τάση ανεξαρτησίας των κατοίκων της Σικελίας και της Νότιας Ιταλίας. Το Παλέρμο και η Νάπολη έχουν αρχίσει να προσμένουν τη στιγμή που θα είναι ανεξάρτητες από την Ιταλία, μια Ιταλία που τους κατέκτησε βιαίως το 1861 με τις ορδές του Τζιουζέππε Γκαριμπάλντι, προκαλώντας εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς στο πάλαι ποτέ Βασίλειο των Δύο Σικελιών (το οποίο ταυτιζόταν εδαφικά με την περιοχή της Μεγάλης Ελλάδας). 
Βασιλικάτα, Απουλία, Σικελία, Καμπανία, Αμπρούτσο, Μολίζε και Καλαβρία είναι οι περιοχές που αγωνίζονται για την Ανεξαρτησία.
Το σύμβολο του τρίποδα μέσα σε στεφάνι, αποτελεί γνωστή αρχαιοελληνική τυπολογία η οποία συναντάται σε όλο τον Αρχαίο Ελληνικό Κόσμο, και στη Μεγάλη Ελλάδα.  Έχει επίσης βρεθεί και σε νομίσματα (στη Σικελία, την Καλαβρία, την Πελοπόννησο, την Μακεδονία, την Ιωνία κλπ). Το σύμβολο του τρίποδα επελέγη για να εκφράσει την Ενότητα του Ελληνισμού ακριβώς γιατί το κάθε πόδι του τρίποδα εκφράζει και μια περιοχή του Ελληνισμού: Τον Ελληνισμό της Δύσης (Σικελία και Νότια Ιταλία), τον Ελληνισμό της Βαλκανικής χερσονήσουκαι τον Ελληνισμό της Ανατολής (Κύπρος, Μικρά Ασία, κλπ)
Το κίνημα που εκφράζει την ανάγκη συνεργασίας στο μέλλον των περιοχών του Ελληνισμού, διατηρεί σελίδα στο facebook με τον τίτλο «Magna Grecia Commonwealth» Οι διαχειριστές της σελίδας είναι από τη Νάπολη (Καμπανία), την Αθήνα, το Παλέρμο (Σικελία), τον Τάραντα (Απουλία), τις Συρακούσες (Σικελία), την Τρίπολη (Αρκαδία), το Πιστίτσι (Βασιλικάτα) και τη Σκαλέα (Καλαβρία).
Είναι σημαντικό να βοηθήσουμε τη σελίδα τους, προτείνοντάς τη στο διαδίκτυο, σε σελίδες συζητήσεων, και οπωσδήποτε καλώντας Συνέλληνες να την γνωρίσουν και να την στηρίξουν.
Είναι στο χέρι μας να κάνουμε τον Ελληνισμό ισχυρή δύναμη στο κέντρο της Μεσογείου όπως ήταν κάποτε!
 
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥΣ καλώντας Συνέλληνες να την γνωρίσουν:
 
 
Β.Α.


Σχόλια (0)
Για την ανάρτηση σχολίων πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Ιστοχώρου.
Τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη κάντε απλά την Είσοδο σας στον Ιστοχώρο.
Για την σωστή αναγραφή του πλήρους ονόματος σας επεξεργαστείτε το Προφίλ Χρήστη.
Τα σχόλια θα εξετάζονται από τον διαχειριστή πριν την δημοσίευση τους ως προς την τήρηση των Όρων Λειτουργίας του Ιστοχώρου.
comments
 

Τελευταίες Συζητήσεις στο Βουλευτήριο "ΠΝΥΞ"

Περισσότερες Συζητήσεις...


Newsletters

Κατάλογοι Ενημέρωσης με email (Newsletters):
Τα στοιχεία που δίνετε είναι για αποκλειστική χρήση του schizas.com και δεν δίνονται σε κανέναν άλλο φορέα ή πρόσωπο.

Στην ίδια Κατηγορία

Ελλάς

Συνδεθείτε Εύκολα!

Συνδεθείτε εύκολα με τα Κοινωνικά σας Δίκτυα:

Powered by OneAll Social Login

Ενισχύστε την Πύλη Ιάσωνος

Στηρίξτε τον Ιστοχώρο και Τηλεόραση schizas.com. Η δική σας ενίσχυση είναι απαραίτητη.

Δωρίστε:
Νόμισμα
 EUR
Ποσό