Σύγχρονο πολεμικό υλικό ξεφορτώνει ο Αττίλας στην Αμμόχωστο

Σύγχρονο πολεμικό υλικό ξεφορτώνει ο Αττίλας στην Αμμόχωστο


0 0 ψήφοι
Article Rating

Η Κυπριακή εφημερίδα «ΣΗΜΕΡΙΝΗ», στο προχθεσινό κύριο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της με τίτλο «Μεγάλες ανησυχίες για την ικανότητα της Εθνικής Φρουράς» και υπέρτιτλο «Ενώ ο Αττίλας ξεφορτώνει συνεχώς πολεμικό υλικό» το οποίο συνεχίζεται στις εσωτερικές σελίδες υπογραφόμενο από τον Άδωνη Παλληκαρίδη με τίτλο «Η Βουλή ζητά εξηγήσεις για την άμυνα», αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ανώτατοι επιτελείς παραπονούνται ότι έχουν ανασταλεί σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα, κάτι που εμφανίζει γυμνή την κυπριακή άμυνα μπροστά στον Αττίλα. Την ίδια ώρα που γίνονται περικοπές κονδυλίων που αφορούν την αμυντική αναβάθμιση, ο Αττίλας συνεχίζει να ξεφορτώνει από το κατεχόμενο Λιμάνι της Αμμοχώστου πολεμικό υλικό.

Ο περιορισμός στα αναλώσιμα της Ε.Φ. έχει περιορίσει και τις ασκήσεις που διεξάγονται στο μίνιμουμ, παραπονούνται μέλη της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής. Για το λόγο αυτό, κλήθηκαν την ερχόμενη Πέμπτη ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς και ο Υπουργός Άμυνας να δώσουν εξηγήσεις για το τι γίνεται. Όπως επισημαίνουν επιτελείς, που επέλεξαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους για ευνόητους λόγους, μέσα από τις ασκήσεις αναπτύσσεται η αποτρεπτική ικανότητα.
Μέσα από τις ασκήσεις με πραγματικά αν είναι δυνατόν πυρά, σφυρηλατείται η καλή εκπαίδευση και υπάρχει ανάλογη απόδοση στο πεδίο της μάχης. Την ίδια ώρα που στην Κύπρο και την Ελλάδα υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, και η άμυνα καθίσταται το πρώτο θύμα, ο Αττίλας συνεχίζει να ασκείται κανονικά. Στο δάσος του Διόριος, όπου εδρεύει μεγάλο μέρος του αρματικού δυναμικού του εχθρού, έχουν παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες κινήσεις αρμάτων, που εμπίπτουν σε ασκήσεις μικρής κλίμακας. Οι Αττίλες έχουν προβεί και σε αντικαταστάσεις υλικού, επιλέγοντας να κρατούν το στρατό κατοχής στο καλύτερο δυνατό επίπεδο εξοπλισμού

.

Την ίδια ώρα της αμυντικής υποβάθμισης, η Κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να υποβάλει αίτηση ένταξης στο Συνεταιρισμό για την . Η κυβέρνηση Χριστόφια θεωρεί το Συνεταιρισμό για την ως προθάλαμο του NATO και δεν θέλει να έχει καμία σχέση. Στο τελευταίο Εθνικό Συμβούλιο, Γιαννάκης Ομήρου και Νίκος Αναστασιάδης έθεσαν ξεκάθαρα στον Πρόεδρο ότι η χώρα μας ζημιώνεται, γιατί απουσιάζει από αυτόν τον πυλώνα του Ευρωπαϊκού Αμυντικού γίγνεσθαι. […]

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου εκφράζει ανησυχία για όλα όσα ακούγονται για την Εθνική Φουρά από στελέχη που υπηρετούν στο στράτευμα. Ζητήσαμε εξηγήσεις, δηλώνει, και αναμένουμε τον υπουργό Άμυνας στην Επιτροπή για να μας πει τι ακριβώς συμβαίνει. Το κλίμα είναι βαρύ από όλα τα μέλη της Επιτροπής γιατί φαίνεται να απουσιάζει το όραμα και να υπάρχουν πολλές καθυστερήσεις για σοβαρά θέματα. Ζητήθηκαν με δημόσια δήλωση εξηγήσεις για την αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς, για τις κρίσεις και το φαινόμενο της φυγοστρατίας. Δεν περιοριζόμαστε εδώ, ζητούμε ενημέρωση και για τη μαχητική ικανότητα της Εθνικής Φρουράς, για τα παράπονα που ακούγονται, για το χειρισμό των εφέδρων και των κληρωτών. Είναι φανερό ότι, χωρίς ισχυρό στρατό, δεν μπορεί να υπάρξει αντίβαρο στον Αττίλα […]».

Το ρεπορτάζ της ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ δίνει ανάγλυφα το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν η Ελλάδα και η Κύπρος, που την ίδια ώρα βομβαρδίζονται με προκλητικές τουρκικές ανακοινώσεις περί «μείωσης των εξοπλισμών». Δεν απέχει η Αθήνα παρά πέντε ημέρες πριν ο Ερντογάν σταθεί μπροστά μας, κάτω από την και επαναλάβει τα περί «μείωσης των εξοπλισμών», δηλαδή των δικών μας, για να ενισχύσουμε την οικονομία μας. Αυτό που συμβαίνει όμως στην Κύπρο, συμβαίνει κι αλλού. Εννοούμε τις Μικρασιατικές ακτές όπου η Άγκυρα έχει αναβαθμίσει ιδιαίτερα τις στρατιωτικές δυνάμεις, με μονάδες επιθετικών κινήσεων, νέα αεροδρόμια και μικρές βάσεις ναυτικού ανεφοδιασμού, που βέβαια δεν αποσκοπούν, όπως λένε, στην αντιμετώπιση του … κινδύνου εξ Ανατολών, εννοώντας το ΡΚΚ!


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x