Θάσος | Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα

Θάσος | Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα0 0 ψήφοι
Article Rating

4.000 δενδρύλλια μαύρου πεύκου φυτεύτηκαν το Σαββατοκύριακο σε περιοχές της Θάσου. Η δεντροφύτευση, που γίνεται για πρώτη φορά σε συνεργασία με το Ελληνο – Αμερικανικό Ίδρυμα «Φύτεψε τις Ρίζες στου στην Ελλάδα», με έδρα το Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών, κατάφερε να συσπειρώσει μαθητές και κοινωνικούς φορείς της Θάσου, σε μία προσπάθεια να δώσουν και πάλι ζωή σε περιοχές, όπου και σήμερα είναι εμφανή τα σημάδια των φονικών πυρκαγιών, που έπληξαν τη νότια πλευρά της νήσου το 1990 και το 1991.

Στη Θάσο υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αναδάσωση, δεδομένων των καταστροφών, που προκάλεσαν οι πυρκαγιές του 1990-1991, σε πολλά και διάφορα σημεία του νησιού, ειδικότερα στη νότια πλευρά του, που έχει πληγεί βάναυσα από τη φωτιά.

Τέτοιες περιοχές είναι οι Καλιράχη, Μαριές, Λιμενάρια, Θεολόγος, Ποτός, Κοίνυρα και Αλυκές. Τα 4.000 δενδρύλλια, μαύρου πεύκου φυτεύτηκαν στην περιοχή μεταξύ των Λιμεναρίων και του Ποτού, γνωστή ως Πευκάρι, όπου κατασκευάστηκε πρόσφατα ένα πεζόδρομος που προσφέρεται για περίπατο, και ήδη προσελκύει τους τουρίστες, αλλά και τους ντόπιους.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Φέτος, ο πεζόδρομος θα φωταγωγηθεί, ώστε να έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση οι επισκέπτες. Άλλα 500 δενδρύλλια θα φυτευτούν στην ορεινή περιοχή στο χωριό Θεολόγος. Στη δεντροφύτευση έλαβαν μέρος, με μεγάλη προθυμία, το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο των Λιμεναρίων, η Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου, και οι Εθελοντές Δασοπυροσβέστες. Μαζί με αυτούς και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και προσωπικό του Δήμου Θάσου.


Εξάλλου, το ποσό της χορηγίας, της τάξεως των 10.000 δολαρίων, θα διατεθεί για ιδιαίτερες ανάγκες σχολείων της Θάσου.

http://www.goodchannel.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x