Θεσσαλονίκη Ξεκίνησε τη λειτουργία του το “Φιλοξενείο”για τους άστεγους

Θεσσαλονίκη Ξεκίνησε τη λειτουργία του το “Φιλοξενείο”για τους άστεγους


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ξεκίνησε τη λειτουργία του, εδώ και δέκα ημέρες, το «Φιλοξενείο» επί της οδού Γρ. Λαμπράκη, παρέχοντας φιλοξενία κατά τη διάρκεια της νύχτας σε αστέγους της Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα.

Μετά την αποκατάσταση ενός μεγάλου μέρους του κτιρίου του «Φιλοξενείου», που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή των υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης, λειτουργεί πλέον ως υπνωτήριο, από τις 20:30, με δυνατότητα φιλοξενίας 50 αστέγων ατόμων, κατά τους χειμερινούς μήνες του 2013.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επισήμανε την συνδρομή του Παπάφειου Ιδρύματος που παραχώρησε το χώρο και την συνεργασία με τις ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ» και

«PRAKSIS» και τον ΟΚΑΝΑ προκειμένου να αντιμετωπιστούν θέματα στέγασης και οι φιλοξενούμενοι να τύχουν της καλύτερης δυνατής φροντίδας.

Η διαδικασία για τον εντοπισμό και στήριξη των αστέγων γίνεται μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ., ενώ το συντονισμό έχει Κοινωνική Λειτουργός του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Πρόκειται για μια σημαντική πιλοτική εφαρμογή στη Θεσσαλονίκη που πραγματοποιείται με τη σύμπραξη του Παπάφειου Ιδρύματος και του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη συνεργασία των ΜΚΟ και αποτελεί μια από τις βασικές δράσεις της Κοινωνικής μας ς. Στην περίοδο οικονομικής κρίσης, που διανύουμε ο Δήμος Θεσσαλονίκης με δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι κοντά στους συμπολίτες μας που πλήττονται από αυτήν», ανέφερε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα.


http://tvxs.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x