Τι σημαίνει ‘Σεισάχθεια’0 0 ψήφοι
Article Rating

Σεισάχθεια δεν είναι κανενός είδους ευεργετικό φιλολαϊκό μέτρο που θα πρέπει να αναμένεται από οποιεσδήποτε κυβερνήσεις.

Σεισάχθεια
, δεν είναι κανενός είδους κοινωνική βοήθεια που μπορεί να προέλθει από εξαρτημένα κέντρα επίφασης εξουσίας, που ενεργούν με βάση θεατρικά πρότυπα μέσα σε παρακμιακό πολιτικό περιβάλλον.

Σεισάχθεια
είναι η πολεμική κραυγή του λαού καθώς αντιπαρατάσσεται ενάντια στην οργανωμένη οικονομική κατάρρευση, που προσχεδιάστηκε με σκοπό την περαιτέρω εξαθλίωση του, μέσα από τη δημιουργία ακόμα μεγαλυτέρων χρεών.


Σεισάχθεια
είναι η έκφραση της οργής των απανταχού δανειοληπτών που αναλογίζονται το μέγεθος της αδικίας που υφίστανται, και αρχίζουν να συνειδητοποιούν την προέλευση του αιτίου που την προκαλεί.

Σεισάχθεια αντιπροσωπεύει την κοινή νόμιμη δράση αυτών που έχουν συνειδητοποιήσει ότι η συσσώρευση των χρεών τους είναι αποτέλεσμα μιας εξαπάτησης σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς οι θεσμικοί δανειστές τους τα τελευταία χρόνια ποτέ δεν διέθεταν ισάξιο αντίκρισμα για το σύνολο των αξιών που υποτίθεται ότι δάνειζαν με τη μορφή χρήματος, την κάθε χρονική στιγμή.

Σεισάχθεια απετέλεσε το σύνθημα μιας παλαιότερης  εποχής που απελευθέρωσε όλους όσους είχαν γίνει δούλοι των δανειστών τους λόγω των χρεών τους.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Σεισάχθεια σήμερα σημαίνει συνειδητοποιώ ότι μετά από χιλιάδες χρόνια, το ίδιο σύνθημα, προερχόμενο από τον ίδιο λαό, μπορεί να επιφέρει ανάλογο αποτέλεσμα, έστω και αν οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές.


Σεισάχθεια είναι μια λαϊκή απαίτηση που μπορεί να σημάνει την αρχή της κατάρρευσης αυτών που σχεδιάζουν οικονομικές  καταστροφές τέτοιας κλίμακας όπως η σημερινή…

Σεισάχθεια σημαίνει αντιλαμβάνομαι ότι το κράτος που τυπικά με αντιπροσωπεύει, δεν θα μπορέσει ποτέ να εξοφλήσει τα δάνεια που λαμβάνει στο όνομα μου καθώς ο αρχικός δανειστής που παράγει το χρήμα δεν είναι κρατικός,  αλλά ένας ιδιωτικός κερδοσκοπικός επενδυτής ο οποίος προσχεδιασμένα φροντίζει να υπονομεύσει με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο, κάθε δυνατότητα να αποπληρωθεί το δάνειο αυτό, αποζητώντας  την πλήρη εξαθλίωση μου και προσφέροντας ως μόνο αντάλλαγμα μια σύντομη παράταση της περιόδου απόλυτης εξάρτησης μου.

Σεισάχθεια σημαίνει συνειδητοποιώ ότι ο σκοπός του ιδιώτη-δανειστή δεν θα μπορούσε ποτέ να ήταν μια επανάκτηση του
δικού του συμβατικού προϊόντος (χρήματος ) το οποίο ο ίδιος ανέξοδα παράγει και διανέμει, (εκδίδοντας τραπεζογραμμάτια άνευ αντικρίσματος και εγγράφοντας πλασματικά ποσά σε λογαριασμούς) αλλά μόνο η υποταγή του δανειολήπτη που η συναλλαγή αυτή
του αποφέρει.

Σεισάχθεια σημαίνει συνειδητοποίηση ότι το πιστωτικό υποκατάστατο που ο αρχικός δανειστής παράγει δίκην ενός ιδιότυπου προϊόντος (π.χ. δολάριο),  εφ' όσον αυτό  δεν αντιστοιχεί σε ισάξια αποθέματα κάποιας άλλης αναγνωρισμένης υλικής αξίας (π.χ. χρυσός), στερείται κάθε αντιπροσωπευτικής ιδιότητος άρα και αξίας και δεν μπορεί να αποτελεί ταυτόχρονα και μέσο εντόκου αποπληρωμής του ιδίου αυτού προϊόντος, διότι πέραν των άλλων παραδοξοτήτων που σχηματίζονται, η αποκλειστικότητα της παραγωγής του (ακόμα και αν αυτό έπρεπε να νοηθεί ως ένα είδος ιδιωτικού προϊόντος κοινώς αναγνωρισμένης αξίας)θα καταστρατηγούσε τον νόμο περί ελέγχου μονοπωλίων, εφ' όσον δεν είναι κρατικό.

Σεισάχθεια σημαίνει αρνούμαι να ανταλλάξω την πραγματική αξία που αντιπροσωπεύει ο ιδρώτας του προσώπου μου με την απατηλή υπόσχεση αξίας που αντιπροσωπεύει η άνευ αντικρίσματος  και  ουσιαστικού περιεχομένου «πίστωση»  που καταχωρείται στο όνομα μου.

Σεισάχθεια συνιστά το σύνθημα για την ενεργοποίηση των κοινωνικών δυνάμεων  και την αφύπνιση των συνειδήσεων όπου ο καθένας ξεχωριστά -στο μερίδιο που του αναλογεί- σταματά την οικονομική αιμορραγία που υφίσταται το σώμα της κοινωνίας μέσα στην οποία ζει, αρνούμενος να προσφέρει  το ίδιο του το αίμα, όταν αυτό  συγκεντρώνεται στις ιδιωτικές δεξαμενές του δανειστή του  με προφανή σκοπό να εξοικονομηθεί μια ανέξοδη μέθοδος για τον δικό του πνιγμό.

Σεισάχθεια σημαίνει την νόμιμη απαίτηση για παραγραφή -οριστικά και αμετάκλητα- κάθε χρέους που δημιουργήθηκε με δόλο και βασίστηκε στην μαζική εξαπάτηση, διότι δεν νοείται αποπληρωμή χρέους μιας οποιασδήποτε αξίας  προς κάποιον που δεν την κατείχε ποτέ, άρα δεν εδικαιούτο και να την δανείσει, – πόσο μάλλον με υψηλό τόκο.

Σεισάχθεια είναι ένα διαχρονικό και υπερτοπικό προγονικό παράγγελμα των Ελλήνων, που όταν η βάναυση και αντικοινωνική οικονομική  πολιτική το ενεργοποιήσει και το κάνει να ακούγεται ξανά παντού, αυτό θα αποτελέσει τον οιωνό που θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους μιας θλιβερής εποχής.

Κώστας Σκανδάλης
Απλός Πολίτης


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x