Το Χαμόγελο του Παιδιού Κοντά στα παιδιά των δρόμων

Το Χαμόγελο του Παιδιού Κοντά στα παιδιά των δρόμων


0 0 ψήφοι
Article Rating

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την ίδρυση του, έχει ξεκίνησε και συνεχίζει μια συντονισμένη προσπάθεια, μέσω των δράσεων του, για την καταπολέμηση του φαινομένου εκμετάλλευσης των παιδιών τα οποία εξαναγκάζονται να επαιτούν, αντιμετωπίζοντας ωστόσο «καθ΄ οδόν» αρκετές δυσκολίες και αντιξοότητες.

Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με την κακοποίηση που υφίστανται τα παιδιά που επαιτούν στους δρόμους, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα ήθελε να απευθύνει έκκληση σε όλους όσοι είναι μάρτυρες τέτοιων περιστατικών να καλούν την ίδια στιγμή στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 του οργανισμού, καταγγέλλοντας το γεγονός ανώνυμα ή επώνυμα.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η Εθνική Τηλεφωνική

Γραμμή SOS 1056 στελεχώνεται από Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, λειτουργεί 365 ημέρες το χρόνο, 7 ημέρες την εβδομάδα και όλο το 24ωρο.

Για κάθε καταγγελία ενημερώνονται ΑΜΕΣΑ οι αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές. Παράλληλα, Κοινωνικός Λειτουργός ή Ψυχολόγος του οργανισμού σπεύδει στο σημείο για να βρεθεί δίπλα στο παιδί. Επόμενο βήμα είναι η ενημέρωση του αρμόδιου Εισαγγελέα και τελικά η μεταφορά του παιδιού στο πλησιέστερο Νοσοκομείο Παίδων για προσωρινή διαμονή και πραγματοποίηση των απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παραμένει δίπλα στο παιδί και οι εθελοντές του οργανισμού παρέχουν στο παιδί τη φροντίδα που χρειάζεται.

Δυστυχώς οι τεράστιες ελλείψεις του συστήματος Πρόνοιας οδηγούν σε αδιέξοδο. Τα παιδιά τις περισσότερες φορές επιστρέφουν στο δρόμο, οι «κηδεμόνες» κυκλοφορούν ελεύθεροι και έτσι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Παρόλα αυτά, πολλά είναι τα παιδιά που μέσα από την κινητοποίηση ευαισθητοποιημένων πολιτών έχουν βρει λύση και είναι πλέον ασφαλή και προστατευμένα.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία του σε εθνικό καθώς και διεθνές επίπεδο, έχει επανειλημμένως καταθέσει προτάσεις ενεργειών και διαδικασιών σε φορείς και κράτος για την αντιμετώπιση του έντονου αυτού προβλήματος. Στο πλαίσιο αυτό για μία ακόμα φορά καλούμε τους συμπολίτες μας να καταγγέλλουν τα περιστατικά αυτά!

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναφορά με τα παιδιά που επαιτούν στους δρόμους διαβάστε εδώ http://www.hamogelo.gr/24-1/1061/Poidia-se-dromoys-poy-odhgoyn-se-adiexodo

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Τηλ. 2103306140 – 2103306170
e-mail: [email protected]  – [email protected]

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x