Το νερό τρέχει ξανά από την κρήνη στα αρχαία Κίβυρα

Το νερό τρέχει ξανά από την κρήνη στα αρχαία Κίβυρα


5 1 ψήφος
Article Rating

Κίβυρα – αρχαία πόλη, η εντυπωσιακή Κρήνη.

Στη νοτιοδυτική Τουρκία, βρίσκονται τα ερείπια μίας αρχαίας Ελληνικής πόλης: της Κίβυρας ή των Κιβύρων.

Μαζί με τις παρακείμενες πόλεις Βουβώνα, Βάλβουρα και Οινόανδα, συγκροτούσαν τη λεγόμενη «Κιβυριακήν Τετράπολιν».

Ο Θόλος του Νυμφαίου στα Κίβυρα αποκαταστάθηκε και συμπληρώθηκε με νερό μετά από 13 αιώνες.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Η εν λόγω μνημειακή κρήνη κατασκευάστηκε, μετά τον μεγάλο σεισμό που έγινε στα Κίβυρα το 23 μ.Χ., σε ένα στάδιο όπου η πόλη επανασχεδιάστηκε και ιδρύθηκε.

«Το νερό διανεμήθηκε σε τέσσερις διαφορετικές κατευθύνσεις της πόλης από δύο δεξαμενές κυκλικής μορφής. Όπως και στην αρχαιότητα, το νερό θα κυλάει στις πισίνες του Νυμφαίου από τα στόματα των αγαλμάτων του λιονταριού της λεοντής του Ηρακλή και του πάνθηρα πάνω στο οποίο βρισκόταν ο , ο θεός του κρασιού».

@archaiaellinika

Κίβυρα – αρχαία πόλη Η αρχαία Ελληνική «πόλη των μονομάχων». Το εντυπωσιακό στάδιο και η κρήνη. Στη νοτιοδυτική Τουρκία, βρίσκονται τα ερείπια μίας αρχαίας Ελληνικής πόλης: της Κίβυρας ή των Κιβύρων. Μαζί με τις παρακείμενες πόλεις Βουβώνα, Βάλβουρα και Οινόανδα, συγκροτούσαν τη λεγόμενη «Κιβυριακήν Τετράπολιν». Ο Θόλος του Νυμφαίου στα Κίβυρα αποκαταστάθηκε και συμπληρώθηκε με νερό μετά από 13 αιώνες. Η εν λόγω μνημειακή κρήνη κατασκευάστηκε, μετά τον μεγάλο σεισμό που έγινε στα Κίβυρα το 23 μ.Χ., σε ένα στάδιο όπου η πόλη επανασχεδιάστηκε και ιδρύθηκε. «Το νερό διανεμήθηκε σε τέσσερις διαφορετικές κατευθύνσεις της πόλης από δύο δεξαμενές κυκλικής μορφής. Όπως και στην αρχαιότητα, το νερό θα κυλάει στις πισίνες του Νυμφαίου από τα στόματα των αγαλμάτων του λιονταριού της λεοντής του Ηρακλή και του πάνθηρα πάνω στο οποίο βρισκόταν ο , ο θεός του κρασιού». . . . #arkeoloji #ancientgreece #archeology #kibyra #kibyraantikkenti #burdur #antikkentler #ancientcity #travelphotography #travel #anadolugram #gezilecekyerler #status #roma #nymphaion #archeologylovers #photography

♬ πρωτότυπος ήχος – Ancient Greece


Πηγή …


5 1 ψήφος
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x