Το περίεργο πετρογλυφικό στην ζούγκλα του Περού

Το περίεργο πετρογλυφικό στην ζούγκλα του Περού

Μοιραστείτε το άρθρο:

Μοιάζει εκπληκτικά με κεφάλι δεινοσαύρου

Το τέρας Canuja ή ο μονόλιθος El Toro είναι το μοναδικό πετρογλυφικό στην ζούγκλα που βρίσκεται στην επαρχία Satipo, στο κέντρο του Περού.

Περιγράφηκε για πρώτη φορά στον δυτικό κόσμο από τον Federico Kauffman το 1993. Το πετρόγλυφο ανήκει στους προ-ισπανικούς χρόνους του Αμαζονίου, και είναι αφιερωμένο ως λατρεία στο νερό.

Το τέρας που απεικονίζεται στον βράχο έχει να κάνει με τους αρχαίους πολιτισμούς των Incas και preincas. Τα μάτια, η μύτη, στο σώμα δεν έχουν ακόμα αποκρυπτογραφηθεί. Γύρω από τον μονόλιθο δεν υπάρχει άλλος βράχος του ίδιου μεγέθους, ούτε με τα ίδια χαρακτηριστικά.


Το 1995 αυτή η πέτρα απέκτησε μεγάλη σημασία όταν την επισκέφθηκε ο Περουβιανός ιστορικός, αρχαιολόγος και ανθρωπολόγος Federico Kauffman, μαζί με άλλους εθνικούς και ξένους μελετητές, οι οποίοι επιβεβαίωσαν την Προ-Ινκαϊκή καταγωγή της.

Σύμφωνα με τον Φεντερίκο Κάουφμαν Ντόιγκ (Federico Kauffmann Doig) που έχει συμβάλει σημαντικά στη μελέτη των πολιτισμών του Αρχαίου Περού, ιδιαίτερα στον πολιτισμό Chavín και τον πολιτισμό Chachapoya, ο μονόλιθος έχει χαραχτεί από κάποια αρχαία εθνότητα του Αμαζονίου, πιθανότατα από τους Chavín.

Πηγή …

close

ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΕΣT ΓΙΑ COVID-19

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου


Μοιραστείτε το άρθρο: