Ξεκίνησε η  λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου στην Τρίπολη

Ξεκίνησε η λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου στην Τρίπολη


0 0 ψήφοι
Article Rating

Από τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου ξεκίνησε και επίσημα η λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου σε χώρο του Δημαρχείου Τριπόλεως, όπου θα εξυπηρετεί απόρους και ανασφάλιστους πολίτες.

Η εντεταλμένη σύμβουλος κ Μαρία Εικοσιδέκα δήλωσε: «Ο δήμος προτάσσει στο σχεδιασμό του τα κοινωνικά θέματα και είναι δίπλα στις ευαίσθητες και ευάλωτες ομάδες των συμπολιτών μας, μέσω των κοινωνικών δομών.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Μια λοιπόν από αυτές τις κοινωνικές δομές που έχει δημιουργήσει ο δήμος για εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας είναι η δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου.

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι είμαστε έτοιμοι και ότι θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το

Κοινωνικό Ιατρείο από την επόμενη εβδομάδα.

Εκείνο το οποίο θέλω να επισημάνω και να ενημερώσω τους συμπολίτες μας είναι το εξής: Πρέπει να έρθουν στο τμήμα της Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου να πάρουν μια αίτηση και τι παραστατικά χρειάζονται, και να τα προσκομίσουν στο τμήμα ώστε να εκδώσουμε μια κάρτα με την οποία θα έχουν πρόσβαση στο Κοινωνικό Ιατρείο.


Τα παραστατικά τα οποία θα χρειαστούν εκτός από την αίτηση είναι ένα εκκαθαριστικό της εφορίας, την ταυτότητα τους, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και μια βεβαίωση ότι δεν είναι ασφαλισμένοι σε κανένα φορέα, ΟΓΑ, ΤΕΒΕ κ.τ.λ..

Το Κοινωνικό ιατρείο απευθύνεται σε άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας, σε όσους δεν έχουν πρόσβαση στο ΕΣΥ, σε όσους δεν έχουν βιβλιάριο ή έχουν χάσει την εργασία τους και δεν έχουν πρόσβαση στο ΕΣΥ και θα προσφέρει πρωτοβάθμια κοινωνική περίθαλψη.

Ήδη έχουμε έρθει σε επαφή με όλους τους φορείς, με ιατρούς, φυσιοθεραπευτές, εθελοντές , νοσηλευτές και με όλους τους απλούς πολίτες και είναι στην υπηρεσία του Κοινωνικού Ιατρείου, όπως επίσης έχει γίνει ένα πρόγραμμα για τις μέρες και ώρες που θα εξυπηρετείται το κοινό.

Το Κοινωνικό Ιατρείο για να λειτουργεί σωστά και να προσφέρει υπηρεσίες δεν χρειάζεται μόνο επιστημονικό προσωπικό αλλά και βοηθητικό όπως και διοικητικό προσωπικό και εμείς φροντίσαμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες.

Αυτή τη στιγμή έχουμε γύρω στις 10 αιτήσεις συμπολιτών μας για το Κοινωνικό Ιατρείο. Βέβαια ο κόσμος δεν είχε ενημερωθεί για την έναρξη λειτουργίας και αυτό το σκοπό έχει η σημερινή συνέντευξη να ενημερωθεί και να έρθει στο Δήμο μας να πάρει την αίτηση του και να την υποβάλλει.

Για τον εξοπλισμό του ιατρείου ήρθαμε σε επαφή με διαφόρους φορείς και βρήκαμε ανταπόκριση από το Διοικητή της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Περιφέρειας Αθηνών τον κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη τον οποίο και ευχαριστούμε δημόσια καθώς ήρθε σε επαφή με μια εταιρεία η οποία και μας προσέφερε τον μισό εξοπλισμό . Τον υπόλοιπο εξοπλισμό μας τον παραχώρησε το Διοικητικό συμβούλιο του Πίτερ Ορφανός που επίσης ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια τους. Σκοπός μας είναι στο μέλλον να δημιουργήσουμε και Κοινωνικό φαρμακείο».

Άννα Μορφούλη για το zougla.gr

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x