Ξεκινούν τα μαθήματα φιλοζωίας στα σχολεία της Αθήνας

Ξεκινούν τα μαθήματα φιλοζωίας στα σχολεία της Αθήνας


0 0 ψήφοι
Article Rating

Από σήμερα Τρίτη  ξεκινάει το πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με τα ζώα της πόλης, με σκοπό την ανάπτυξη σωστής ζωοφιλίας που προωθεί ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία (Ε.Κ.Ε.). Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο μάθημα φιλοζωίας έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου ς, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Μάλιστα στις 17 Ιανουαρίου εθελοντές κτηνίατροι – μέλη της Ε.Κ.Ε. –  σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Αθηναίων, Άγγελο Αντωνόπουλο, και με υπαλλήλους του δήμου, παρουσίασαν το ενημερωτικό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί για την ευαισθητοποίηση των παιδιών.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Το πρόγραμμα ξεκινάει

σήμερα και οι μαθητές 165 σχολείων της πρωτεύουσας θα το παρακολουθήσουν.

Αυτός άλλωστε είναι ο μόνος τρόπος, ώστε η επόμενη γενιά να βάλει τέλος στα εγκλήματα εις βάρος των ζώων, που γίνονται παντού στον τόπο μας. Να διδαχτούν οι νέοι άνθρωποι να τα αγαπούν από την παιδική τους ηλικία, να αντιληφθούν νωρίς το μεγαλείο των άλλων ειδών, τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους. Να καταλάβουν ότι δεν είναι όντα κατώτερα από τους ανθρώπους αλλά διαφορετικά, με ανάγκες, αισθήσεις και δικαιώματα.

Ο ρόλος του σχολείου στην εκπαίδευση και στην καλλιέργεια του ανθρώπου είναι εξαιρετικά σημαντικός ειδικά αν η οικογένεια στην οποία μεγαλώνει ένα παιδί αδυνατεί – για ποικίλους λόγους – να το καθοδηγήσει.

Zoosos.gr via http://www.protothema.gr


Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x