ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΛΑΝΗΤΩΝ

ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΛΑΝΗΤΩΝ


0 0 ψήφοι
Article Rating

Οι πλανήτες Ουρανός και , περιμένουν δισεκατομμύρια χρόνια για να λάβουν επίσημη ονομασία και στα Εβραϊκά (ή τουλάχιστον μερικές χιλιάδες χρόνια, από τότε άρχισε ο Εβραϊσμός) και τώρα – προς τιμήν του Διεθνούς Έτους της UNESCO της ς – οι Ισραηλινοί έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν για τις προτιμήσεις τους.

Ο Ουρανός (αριστερά) και ο σύντομα θα πάρουν… εβραϊκά ονόματα.

Η ψηφοφορία μέσω Διαδικτύου, διοργανώνεται από την εβραϊκή Ακαδημία ς και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου.

Όσοι θέλουν να ψηφίσουν μπορεί να μεταβούν στο Εβραιόγλωσσο site http://www.astronomy2009.org.il/ και να επιλέξουν δύο από τα τέσσερα ονόματα των φιναλίστ, που επιλέχθηκαν από 650 προτεινόμενα ονόματα.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Οι ιεραρχικώς ανώτεροι ερευνητές αστρονομίας και ακαδημαϊκοί γλωσσολόγοι, διερεύνησαν τις προτάσεις και κατέληξαν στα ονόματα Oron (μικρό φως) και Shahak (ουρανό) για τον Ουρανό, και Rahav (του ηγεμόνα της θάλασσας) ή Tarshish (το όνομα για τη θάλασσα στην εβραϊκή λογοτεχνία) για Ποσειδώνα.

Ο Πλούτωνας, φερ' ειπείν, επίσης, παραμένει χωρίς όνομα στα εβραϊκά, αλλά τα τελευταία χρόνια, έχει υποβαθμιστεί από έναν πλανήτη σε ένα λιγότερο σημαντικό ουράνιο σώμα.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν σε ειδική τελετή, τον Δεκέμβριο του θα σημάνει τη λήξη του Διεθνούς Έτους της ς.


, , , και ο ήταν γνωστοί από την ανθρωπότητα από την αρχή και είχαν ως εκ τούτου τα ονόματα των ελληνικών και ρωμαϊκών θεών. Στα εβραϊκά έχουν τα ονόματα Hama (ή Kochav), Noga, Ma'adim, Tzedek και Shabtai, αντίστοιχα.

Το όνομα της Γης είναι Eretz.

Ο Ουρανός και έχουν εξερευνηθεί μετά την εφεύρεση του τηλεσκοπίου, και τώρα ήρθε η σειρά τους για ένα όνομα στα Εβραϊκά.

Οι ψηφοφόροι χρειάζονται μόνο να δώσουν τα ονόματά τους στα εβραϊκά και τον αριθμό ταυτότητά τους, καθώς και να πληκτρολογούν έναν τυχαίο κωδικό, που παρουσιάζεται με μεγάλους χαρακτήρες, για να αποτραπεί η αυτόματη μαζική ψηφοφορία.

Πηγή: http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1256037270042&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

Η ψηφοφορία: http://translate.google.com/translate?hl=el&sl=iw&tl=el&u=http%3A%2F%2Fwww.astronomy2009.org.il%2F

Ιάμβλιχος Σ.

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x