Νέο Θερινό σινεμά στα Βοτσαλάκια και αναψυκτήριο στη Φρεαττύδα

Νέο Θερινό σινεμά στα Βοτσαλάκια και αναψυκτήριο στη Φρεαττύδα


0 0 ψήφοι
Article Rating

Θερινός κινηματογράφο 248 θέσεων με κυλικείο και οργανωμένο πάρκινγκ πρόκειται να δημιουργηθεί στα Βοτσαλάκια της Καστέλλας, μία από τις λίγες ελεύθερες παραλίες του Πειραιά.

Αλλά και στην Φρεαττύδα της Πειραϊκής ακτής, όπου βρίσκονται τα κατάλοιπα του Κονώνειου τείχους πρόκειται να κατασκευασθεί αναψυκτήριο και πάρκινγκ.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) έλαβε τις αποφάσεις, με γνώμονα να είναι αυτές αναστρέψιμες, σε περίπτωση που υπάρξει στο μέλλον ένα συνολικό και υπεύθυνο πρόγραμμα ανάδειξης των ακτών να μπορεί να εφαρμοστεί.

Στα Βοτσαλάκια βρίσκονται σήμερα ένα κολυμβητήριο, ένα μικρό μικρό γήπεδο τένις και ένα αναψυκτήριο 60 τ.μ. Το τελευταίο είναι ένα

αυθαίρετο κτίσμα του δήμου, ο οποίος μάλιστα ζητούσε και άδεια για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε ημιστεγασμένο χώρο. Το αίτημα του δήμου απορρίφθηκε, επιτράπηκε όμως η χρήση ενός χώρου στην παραλία προκειμένου να τοποθετηθούν ομπρέλες καθώς η λειτουργία κέτερινγκ στο άνδηρο του κολυμβητηρίου, αλλά χωρίς να υπάρξει η άλλη νέα εγκατάσταση.

Στην Φρεαττύδα, από την άλλη, εγκρίθηκε η δημιουργία αναψυκτηρίου 30 τ.μ. με επιπλέον 30 τ.μ. υπαίθριου χώρου για τραπεζοκαθίσματα, καθώς και η λειτουργία οργανωμένου πάρκινγκ 250 τ.μ. Αυστηρή εντολή δόθηκε για την απομάκρυνση των τεράστιων κάδων απορριμάτων που υποβιβάζουν το χώρο αλλά και για την κατεδάφιση όλων των παραπηγμάτων που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή από διάφορους συλλόγους συντελώντας σε μία εικόνα υποθάθμισης. Όπως τονίζει το ΚΑΣ, για την άσχημη εικόνα που δίνει σήμερα η περιοχή θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν τόσο ο δήμος όσο και οι αστυνομικές αρχές εφ΄ όσον υπάρχουν παραβάσεις.


http://news.in.gr/

 

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x