Το crowd-funding επιλέγει ομάδα Ελλήνων καλλιτεχνών για την παραγωγή ταινίας

Το crowd-funding επιλέγει ομάδα Ελλήνων καλλιτεχνών για την παραγωγή ταινίας


0 0 ψήφοι
Article Rating

Σήμερα Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου ξεκινά η πρώτη καμπάνια crowd-funding (χρηματοδότηση από το κοινό) για ταινία μεγάλου μήκους στην Ελλάδα -και μόλις η δεύτερη στην Ευρώπη.

Μια ομάδα καλλιτεχνών, αναζητώντας εναλλακτικούς τρόπους παραγωγής και διανομής, αποφάσισε να γυρίσει μια ταινία μεγάλου μήκους με τους δικούς της όρους

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Τα μέλη της ομάδας δηλώνουν ανεξάρτητοι και τονίζουν ότι εφαρμόζουν την απόλυτη καλλιτεχνική ελευθερία για το πρότζεκτ.

«Θέλουμε να ανακτήσουμε το δικαίωμα να δημιουργούμε χωρίς να μας φιμώνουν, να μας πατρονάρουν ή να μας καθοδηγούν απρόσωπες επιχειρήσεις και επιχειρηματικά μοντέλα δράσης» λέει η ομάδα.

Η ταινία που γυρίζουν έχει τίτλο «Α»

και είναι εμπνευσμένη από τον μύθο της Αντιγόνης.

Εκτυλίσσεται σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, με κεντρικά πρόσωπα μια συμβιβασμένη αστή, την Άλφα, και τον τρομοκράτη -όπως τον ονομάζει το κράτος- Φυγά.

Ο Φυγάς απευθύνεται στην Άλφα για να ζητήσει καταφύγιο, εκείνη όμως αρνείται να του παρέχει βοήθεια επειδή φοβάται ότι θα θέσει την ελεγχόμενη ζωή της σε κίνδυνο. Τα πράγματα θα εξελιχθούν άσχημα και για τους δύο, αφού ο Φυγάς εντοπίζεται και εκτελείται, ενώ η Άλφα συλλαμβάνεται.

Εκείνη οδηγείται στο δάσος, όπου οι Αρχές εγκαταλείπουν τους φυγάδες και τους καταδικασμένους. Πρέπει να παραμείνει εκεί με τον κρεμασμένο Φυγά, έως ότου οι Αρχές αποφασίσουν ότι έχει τιμωρηθεί αρκετά.

Η ομάδα προσκαλεί φοιτητές Φωτογραφίας, Κινηματογραφικών Σπουδών, Σκηνοθεσίας, Μοντάζ και Σχεδίου να δουλέψουν στην ταινία, ενώ ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ θα δημιουργηθεί από μια ομάδα νεαρών επαγγελματιών, το οποίο θα αποτυπώνει όλη τη διαδικασία.

Το ντοκιμαντέρ θα μπορεί να κινηθεί ανεξάρτητα, λειτουργώντας ως αυτόνομη ταινία και συμμετέχοντας σε κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Όσον αφορά τη διανομή, η ομάδα έχει αποφασίσει την προβολή της ταινίας σε κινηματογραφικά Φεστιβάλ, καθώς και σε αρχαία θέατρα, αλλά και σε σύγχρονους χώρους τέχνης, κέντρα πολιτισμού και εναλλακτικούς χώρους.

Παράλληλα, ποικίλες μορφές παράλληλων καλλιτεχνικών δράσεων και εκθέσεων κάτω από την ίδια στέγη (video art, γλυπτική, φωτογραφία, ζωγραφική, new media, graphic design, graffiti) εμπνευσμένες από τον μύθο, θα μυήσουν το κοινό στον κόσμο της ταινίας.

Στόχος των καλλιτεχνών είναι να ανακαλυφθούν νέοι τρόποι χρηματοδότησης-παραγωγής-διανομής που θα ξεφεύγουν από τις παραδοσιακές μεθόδους.

«Δεν θεωρούμε την ταινία μια μοναδική εμπειρία που ξεθωριάζει αμέσως μόλις προβληθεί, αλλά μια αφορμή, ένα έναυσμα, μια αιτία να ενεργοποιηθεί ένας διάλογος κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά, μέσω άλλων τρόπων καλλιτεχνικής έκφρασης και διαλόγου» δηλώνουν οι ίδιοι.

  • Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του πρότζεκτ

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x