ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ – Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ

ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ – Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ


0 0 ψήφοι
Article Rating

Το ΙΔΕΟ-ΘΕΑΤΡΟΝ του Ραδάμανθυ Αναστασάκη θα παρουσιάσει στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Τιμοκρέοντος 6 Α Ν. Κόσμος στις  2 Οκτωβρίου 8.30 μ.μ.  την νέα θεατρική παραγωγή του, ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ του Αισχύλου.

Η μετάφραση, σκηνοθεσία, επιμέλεια μουσικής είναι του Ρ. Αναστασάκη, τα σκηνικά του Δ. Μωραϊτίδη, τα κοστούμια του Φρ. Κολέτση, χορογραφία Μ. Ασημακοπούλου και οι μάσκες του Τ. Αμπατζή. Τα μουσικά θέματα της παράστασης είναι από το έργο PROMETHEUS του KARL ORF.

Τα πρόσωπα του κοσμογονικού δράματος ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: : Ραδάμανθυς Αναστασάκης, Ιώ: Στέλλα Μιχαήλ, Κράτος – Βία: Αλκιμέδη Γεωργοπούλου, ΄Ηφαιστος – Ωκεανός: Αχιλλέας Νέστωρ, : Ηφαιστίων Βαξεβανέρης, στο χορό συμμετέχουν: Βαξεβανέρη, Χρυσηίς Χατζητζάνου, Θεονόη Μακριδάκη, Αλκιμέδη Γεωργοπούλου,

Η παράσταση προκρίνει τον λόγο για την κατανόηση της μυθικής υποθέσεως, φωτίζοντας έτσι το ήθος αλλά και τις πνευματικές ιδέες των θεών που λαμβάνουν μέρος στην δραματική πράξη. Η σκηνοθεσία, η όψις και η υπόκρισις των ηθοποιών, οι μουσικές επιλογές  και η μετάφραση υπηρετούν την ψυχή της Αισχυλικής τραγωδίας, τον Προμηθεϊκό μύθο.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Είναι ένας ύμνος στην ανθρώπινη θέληση η οποία ορθώνεται ενάντια στην εξουσία για να απαιτήσει  ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ. Ο ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ. ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ. O σύνδεσμος γης και ουρανού, παρέχοντας το πνευματικό πυρ στον άνθρωπο, καθιστώντας τον έτσι εν δυνάμει θεό. Μεταφορέας του πυρός από την εστία του, εκφράζει διαχρονικά τον έλληνα λόγο, τον ελληνικό πολιτισμό που, αιώνες, μεταλαμπαδεύεται από την μητρόπολη – Ελλάδα, στα πέρατα του κόσμου από την αρχαιότητα έως σήμερα, μέσω των παροικιών, των διανοουμένων και των, όπου γης, ελλήνων οικιστών. Ο αρχαίος ελληνικός κόσμος, η PAX HELLENIKA και η Ελληνική συνιστούν το στερεότερο βάθρο για την ανοικοδόμηση της ανθρωπότητας αλλά και του Νέου Κόσμου και την αληθινή μεταμόρφωση του συμβόλου του αγάλματος της ελευθερίας του, για μια οικουμενικότητα αξιών και όχι για μια παγκοσμιοποίηση αγορών. Ο Πυρφόρος και πολλάκις Δεσμώτης Ελλην Λόγος ήρθε ο καιρός να καταστεί Λυόμενος, απελευθερώνοντας από τα δεσμά του Μεγάλου Αδελφού την οικουμένη.

παραστάσεως 120΄. Τιμές εισιτηρίων 16 Ε, Φοιτ.: 10 Ε.

Η παράσταση πραγματοποιείται με την συνεργασία του τμήματος ΑΧΕΠΑ Αττικής <<Περικλής>> και την συνδρομή του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων.


Πληροφορίες: Ραδάμανθυς Αναστασάκης ΙΔΕΟ-ΘΕΑΤΡΟΝ, Στουρνάρη 57
τηλ: 210-52.37.543, 6937.392.566 – e-mail: [email protected]

0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Περισσότερο ψηφισμένο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x