Κεραυνοί, ήλιος και γη, επισήμως… θεότητες!

Κεραυνοί, ήλιος και γη, επισήμως… θεότητες!


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ο δρυϊδισμός, το κέλτικο θρησκευτικό, παγανιστικό δόγμα που τιμά τη και τα φαινόμενα ως θεότητες, αναγνωρίστηκε στη Βρετανία ως θρήσκευμα, ανακοίνωσε η επιτροπή Φιλανθρωπικών Οργανώσεων.

Η Επιτροπή στην απόφασή της εκτιμά ότι «το Δίκτυο Δρυϊδών ιδρύθηκε επί τη βάσει αποκλειστικώς των αγαθοεργών σκοπών υπέρ της προώθησης της θρησκείας και εντός του πλαισίου του γενικού συμφέροντος». Με αυτή την απόφαση το Δίκτυο μπορεί εφεξής να χαίρει προνομιακού φορολογικού καθεστώτος.

Ο Δρυϊδισμός διδάσκει την αρμονία ανάμεσα στον άνθρωπο και τη . Τιμά ως θεότητες φυσικά φαινόμενα όπως ο κεραυνός, η βροχή κτλ, αναγνωρίζει ως ζωντανές οντότητες τη Γη, τον  Ήλιο και όλους τους πλανήτες, καθώς και λατρεύει τα πνεύματα που κατοικούν στα βουνά, στα ποτάμια, στα δάση κτλ…

Παρόλα αυτά η αναγνώρισή του ως «θρησκεία» στη Μ. Βρετανία συναντά την αντίδραση ορισμένων πιστών, που προτιμούν τον όρο «πνευματικότητα».

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Τo κίνημα έχει εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες, πλην της Ιρλανδίας και της Βρετανίας και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον ανθρώπων που αγαπούν την οικολογία και που αποξενώνονται από τις παραδοσιακές θρησκείες. Στη δε Βρετανία σύμφωνα με τους πιστούς του δρυϊδισμού, ποτέ δεν ήταν πιο δημοφιλής από την επικράτηση του χριστιανισμού στη χώρα.

Το newsbomb.gr επικοινώνησε με τον δρ θεολογίας και θρησκειολογίας Αλέξανδρο Καριώτογλου, ο οποίος σχολίασε χαρακτηριστικά: «είναι μια τάση της σύγχρονης εποχής επιστροφής στις αρχαίες θρησκείες και παραδόσεις, επιστροφής και ταύτισης με την . Και Οι οπαδοί αυτών των παγανιστικών θρησκευμάτων υποστηρίζουν ότι οι μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες είναι η αιτία που εκατοντάδες χρόνια παρέμεναν στην αφάνεια. Δεν συμβαίνει όμως έτσι με τον χριστιανισμό. Αρκεί να σκεφτούμε ότι τα μοναστήρια χτίζονταν σε πανέμορφα μέρη, μοναδικού φυσικού κάλους, γιατί ακριβώς η σχέση με τη φύση είναι απαραίτητη για τον πιστό. Η χριστιανική παράδοση μιλάει για τον θαυμασμό των έργων του θεού. Άλλωστε σε πολλές γιορτές όπως του Σταυρού, στον Επιτάφιο, των Βαϊων μοιράζει η εκκλησία λουλούδια… γιατί απλά ο Θεός είναι ο δημιουργός του πλανήτη. Σε πολλά σημεία της λειτουργίας υπάρχουν επικλήσεις προς το Θεό για ευλογία της φύσης».

Μάθετε για τους δρυϊδες στο παρακάτω video και διαβάστε περισότερα θέματα στο  www.newsbomb.gr:


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x