ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΟΙΤΗ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΟΙΤΗ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ


0 0 ψήφοι
Article Rating

Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα βρέθηκαν πριν από λίγα χρόνια στην κοίτη του ποταμού Ξηριά, λίγο έξω από τον Τύρναβο, στον νομό της Λάρισας. Ήταν μια τυχαία ανακάλυψη από συνεργεία του οικείου δήμου, που πραγματοποιούσαν χωματουργικά έργα στην κοίτη του ποταμού. Αρκετά από τα ευρήματα μεταφέρθηκαν σε ειδικά φυλασσόμενο χώρο του δήμου, ενώ τα περισσότερα παραμένουν στο σημείο που ανακαλύφθηκαν. Δυστυχώς σήμερα, λόγω των παρατεταμένων φετεινών βροχοπτώσεων, τα ευρήματα έχουν καλυφθεί από τα νερά  του ποταμού, αφού η στάθμη του δεν έχει κατέβει ακόμη.


Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που συλλέξαμε, τα αρχαιολογικά ευρήματα πιθανόν να είναι υπολείμματα  του πρώτου μαντείου της Δωδώνης, ενώ το εκπληκτικότερο εύρημα, αφορά μια μαρμάρινη γέφυρα, την μεγαλύτερη ίσως που έχει ανακαλυφθεί στην Ελλάδα.

«Φυσικά» για μια ακόμη φορά, η επίσημη πολιτεία λάμπει δια της απουσίας της, παρά τις συνεχείς οχλήσεις του δήμου, που αναγκάστηκε να ξανασκεπάσει την γέφυρα για τον φόβο των αρχαιοκάπηλων.

Θα παρακολουθούμε το θέμα και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε, ενώ σύντομα θα σας έχουμε αποκλειστικές φωτό και βίντεο και από άλλες εγκαταλελειμμένες αρχαιολογικές περιοχές.Πηγή: Περίεργα – PERIERGAA: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!! ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΟΙΤΗ ΠΟΤΑΜΟΥ!!


.-
0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x