Το ΣτΕ επιτρέπει την κατάχωση του Βωμού των 12 Θεών

Το ΣτΕ επιτρέπει την κατάχωση του Βωμού των 12 Θεών


0 0 ψήφοι
Article Rating

Πράσινο φως για τη συνέχιση των έργων στο Μοναστηράκι


«Ναι» στη συνέχιση των εργασιών στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι ,που ισοδυναμεί με την κατάχωση του Βωμού των 12 Θεών, είπε με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) .

Η απόφαση εκδόθηκε ύστερα από προσφυγή του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας, του Σωματείου Ελλήνων Αρχαιοθρήσκων και 16 πολιτών που ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Πολιτισμού που αφορά την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι με την κατάχωση των αρχαιοτήτων κατά παράβαση των συνταγματικών επιταγών που κατοχυρώνουν το πολιτιστικό περιβάλλον θα στερηθούν την πρόσβαση στα μνημεία αυτά.

Οι δικαστές, αποδεχόμενοι την τεχνική έκθεση τάχθηκαν ι υπέρ της κατάχωσης του Βωμού των 12 θεωρώντας ότι οι επίμαχες αρχαιότητες θα διατηρηθούν καλύτερα από ότι εάν παραμείνουν ελεύθερες σε μη οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Συγκεκριμένα, οι ανώτατοι δικαστές τονίζουν ότι «η παραμονή των μνημείων στο φως υπό συνθήκες μη οργανωμένου αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος θα εξασφάλιζε στη διοίκηση τη δυνατότητα ελέγχου, προστασίας, φύλαξης και συντήρησής τους εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους υποβάθμισης και καταστροφής τους (πιθανή ρηγμάτωση και απότμηση τμημάτων τους, των κινδύνων της όξινης βροχής, αλλά και βανδαλισμών π.χ. graffiti, οι οποίοι δεν θα μπορούν να αντιμετωπιστούν ακριβώς διότι τα μνημεία δεν θα ευρίσκονται σε οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο».

Πηγή…


.-
0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x