ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΜΕ ΤΗ ΜΙΚΡΟΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΜΕ ΤΗ ΜΙΚΡΟΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ


0 0 ψήφοι
Article Rating

Οριστική και αναίμακτη λύση στα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης δίνει η μικροεπεμβατική. Το 95% των ασθενών με τη βοήθεια της μικροεπεμβατικής χειρουργικής θεραπεύτηκαν και αυθημερόν επέστρεψαν στο σπίτι τους. Η δισκοπλαστική, δηλαδή η έγχυση του ενδοδισκικού gel, είναι μία μέθοδος που πραγματοποιείται και στην Ελλάδα τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη εφαρμόζεται περίπου 7 χρόνια. Η μέθοδος αυτή έχει καθιερωθεί στην Ελλάδα από την επιστημονική ομάδα του ορθοπαιδικού χειρουργού σπονδυλικής στήλης Νικολάου Μπενάρ  ου, που διαθέτει το μεγαλύτερο αριθμό και εμπειρία στη δισκοπλαστική, σύμφωνα και με την πρώτη ελληνική μελέτη που παρουσιάστηκε πρόσφατα από την ομάδα του Νικολάου Μπενάρδου.

Όπως σε όλους τους χειρουργικούς τομείς του ανθρωπίνου σώματος έτσι και η σπονδυλική στήλη χειρουργείται πια μικροεπεμβατικά. Το κεντρικό νόημα της μικροεπεμβατικής χειρουργικής φιλοσοφίας της σπονδυλικής στήλης είναι ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ – ΜΕΓΙΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Οι τεχνικές αυτές, όπως για παράδειγμα η δισκοπλαστική, η ενδοσκοπική χειρουργική και η μεγάλη καινοτομία της χειρουργικής της σπονδυλικής στήλης, δηλαδή η μικροεπεμβατική σπονδυλοδεσία (TLIF), έχουν καταστήσει τα χειρουργεία της σπονδυλικής στήλης υποθέσεις ημέρας (day cases). Ο ασθενής λοιπόν εξέρχεται του νοσοκομείου την ίδια μέρα ή κατά μέσο όρο σε 40 ώρες.

Η μεγάλη καινοτομία της μικροεπεμβατικής χειρουργικής είναι οι μικροεπεμβατικές σπονδυλοδεσίες (TLIF, XLIF, AXIA-LIF), που κατέστησαν τη σπονδυλοδεσία χειρουργείο ημέρας. Ο ασθενής περπατάει λίγες ώρες μετά το χειρουργείο και σε 48 ώρες επιστρέφει στο σπίτι του πλήρως θεραπευμένος. Με αυτές τις τεχνικές οι ασθενείς που χειρουργούνται από τους Έλληνες χειρουργούς σπονδυλικής στήλης, οι οποίοι έχουν θέσει τις σωστές ενδείξεις, πηγαίνουν το ίδιο καλά με τους Αμερικανούς ομοίους τους. Στην Αμερική οι πιο ευτυχισμένοι  ασθενείς είναι αυτοί που έχ  υν υποβληθεί σε ολική αρθροπλαστική ισχίου ή σπονδυλοδεσία.

Πηγή: ηλ.τα. (ARIS )


Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών
0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x