31 Μαρτίου – 9 Απριλίου – 10ημερη εκδρομή στην Νότια Ιταλία


Ποσειδωνία – Ρήγιο – Παλέρμο – Εγέστα – Έρικε – Σελινούς – Ακράγας – Συρακούσες Κατάνια – Αίτνα – Ταορμίνα – Τζιαρντίνι Νάξος – Μεσσήνη

Την ώρα κατά την οποία ο φορέας εκπροσώπησης των σύγχρονων Ελλήνων που ακολουθούν την Ελληνική Εθνική Θρησκεία, το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ), είναι υποχρεωμένο να επαναδιεκδικεί από το ορθόδοξο χριστιανικό κράτος (που ωστόσο αρέσκεται να ονομάζεται «Ελληνικό») το στοιχειώδες δικαίωμα της πρόσβασης σε πατρώα Ιερά για λατρευτικούς σκοπούς, ένα δικαίωμα που εγγράφως είχε κατοχυρώσει ήδη από το 2004 μέχρι τον Ιανουάριο του 2007, οπότε και του αφαιρέθηκε με μία περίεργη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (με πρόσχημα τις αυθαιρεσίες μίας μικρο-ομάδας αυτο-ονομαζόμενων «αρχαιοθρήσκων»), μέλη του ΥΣΕΕ και φίλων του, που περιηγήθηκαν προ ολίγων ημερών στην Κάτω Ιταλία, δεν συνάντησαν κανένα απολύτως πρόβλημα όταν θέλησαν να τελέσουν, και τέλεσαν, 4 ιεροπραξίες σε 4 διαφορετικούς αρχαιολογικούς χώρους της Σικελίας και μάλιστα ΜΕΣΑ σε Αρχαίους Ναούς.


Μετά από το γεγονός αυτό γίνεται ολοφάνερο πια ότι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ Ελλάδος και Ιταλίας στο ζήτημα των αρχαίων Ναών είναι τελικά αποκλειστικά και μόνο η θεοκρατική φύση του κράτους της πρώτης, όπου οι απαιτήσεις των ορθόδοξων θεοκρατών, πρώτη αγωνία των οποίων είναι να αποτρέψουν την περαιτέρω αφύπνιση των Ελλήνων, καταλήγουν τελικά να παίρνουν την μορφή… δήθεν αποφάσεων του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, το οποίο κόπτεται τάχα μήπως «αλλοιωθεί» ο «αρχαιολογικός» χαρακτήρας των Εθνικών μας λατρευτικών χώρων και γίνουν αυτό που ήταν, είναι και θα είναι, δηλαδή όντως λατρευτικοί!

Η παραφροσύνη σε όλο της το μεγαλείο! (καθώς μάλιστα το υπόδουλο στην Εκκλησία κράτος έχει παραχωρήσει κατ’ επανάληψη και εξακολουθεί να παραχωρεί τους ίδιους χώρους στην αλλότρια χριστιανική λατρεία (βλ. λειτουργίες του Χριστόδουλου στον Άρειο Πάγο) ή για μουσικές εκδηλώσεις (βλ. συναυλία Βαγγέλη Παπαθανασίου στο Ολυμπιείον, κ.λπ.).

Ο αγώνας για τα θρησκευτικά, και πολιτικά εν τέλει, δικαιώματα των Ελλήνων Εθνικών συνεχίζεται. Καμία μείωσή του δεν θα υπάρξει, μέχρι τελικής δικαίωσης.

Φωτογραφικό υλικό
http://www.ysee.gr/index.php?type=d&f=sikelia07

Εκδηλώσεις με την Ρέα Καραγιάννη