ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 4 ΜΗΝΕΣ ΣΤΟ 23% ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 4 ΜΗΝΕΣ ΣΤΟ 23% ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ0 0 ψήφοι
Article Rating

Η ιστορία της αυξήσεως του ΦΠΑ ξεκίνησε πριν από 3 περίπου χρόνια επί κυβερνήσεως ΝΔ.Συγκεκριμένα από την Ημερησία διαβάζαμε στις 16/10/2007:

«Ο κύβος ερρίφθη. Η κυβέρνηση, ένα μήνα μετά τις εκλογές και παρά τις διαβεβαιώσεις που έδινε κατά την προεκλογική περίοδο σχεδιάζει την αύξηση κατά μια ή δύο ποσοστιαίες μονάδες των συντελεστών ΦΠΑ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα αδιέξοδα του προϋπολογισμού και της δημοσιονομικής «εξυγίανσης» και να βάλει στα ταμεία του κράτους περίπου 1 έως 2 δισ. ευρώ.»Τότε δεν προχώρησαν στην αύξηση, για λόγους που γνωρίζουν μόνον αυτοί.

Ως γνωστόν τον Μάρτιο του 2010, ήρθε αυτή η αύξηση, κατά δύο μονάδες ανεβάζοντας το ΦΠΑ στο 21%. Τώρα μετά από μόλις 4 μήνες αυξάνουν το ΦΠΑ κατά 2 ακόμη μονάδες φθάνοντας στο 23%. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα σταματήσουν εκεί.

Μάλλον όχι. Όπως διαβάζουμε στο isthmos.gr στις 30/4/2010: «Μέτρα σοκ: Αύξηση του ΦΠΑ έως 25%, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, έπονται κι άλλα – Στα 135 δις. ευρώ το ελληνικό «πακέτο»!»Προφανώς απώτερος στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να φθάσουμε στο 25%, συμπαρασύροντας βέβαια και τους υπόλοιπους συντελεστές. Μία πρόβλεψη είναι ότι η επόμενη αύξηση θα μας έρθει μέσα στο Φθινόπωρο.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Σε αυτό το σημείο ας θυμηθούμε κάποιες δηλώσεις του Γιωργάκη:
10-9-2009 Πρέπει να συγκρίνετε δύο πολιτικές : Μία που μιλά για πάγωμα των μισθών και μία για αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό.Λεφτά υπάρχουν
12-9-2009 Αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη, θα βαθύνουμε την ύφεση και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης. Δέσμευσή μας: κανένα νέο φορολογικό βάρος στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.
13-9-2009 Εγώ δεν θα μιλήσω αύριο με τη Ε.Ε., έχω μιλήσει χθες. Δεν θα αυξήσουμε το ΦΠΑ, ούτε και τα όρια ηλικίας στις συντάξεις.
27-9-2009 Το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ θα εφαρμοσθεί ακόμη και με μεγαλύτερο έλλειμμα. Θα γίνει δεκτό από την Ε.Ε., γιατί είναι αξιόπιστο.
4-10-2009 Οι αυξήσεις των έμμεσων φόρων ήταν η συνήθης μορφή φορολογικής αφαίμαξης που εφάρμοσε η ΝΔ. Εμείς έχουμε άλλη πολιτική.

Μιλάμε για ΤΗΝ κοροϊδία Με ποια επίθετα πρέπει λοιπόν να αναφερόμαστε σε κάποιον που εν γνώση του μας κοροϊδεύει; Μερικά που μας έρχονται στο μυαλό είναι ΨΕΥΤΗΣ, ΑΛΗΤΗΣ, ΛΑΜΟΓΙΟ, ΚΑΘΑΡΜΑ, ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ, ΔΟΛΟΠΛΟΚΟΣ… Στην περίπτωση που δεν ήξερε τι έλεγε και τι υποσχόταν, ποια θα μπορούσαν να είναι τα επίθετα; Μερικά που σκεφτόμαστε είναι ΒΛΑΚΑΣ, ΗΛΙΘΙΟΣ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ, ΒΛΑΝΟΣ, ΑΧΡΗΣΤΟΣ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΧΑΖΟΣ, ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ, ΜΑΛ..ΚΑΣ και όλα τα παράγωγα….. Φυσικά δεν αποκλείεται να ισχύουν και οι δύο περιπτώσεις. Δηλαδή να είναι και Βλάκας και Απατεώνας αυτός ο κάποιος.


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x