5 τρόποι να περιορίσεις τα περιττά (και να εστιάσεις στα όνειρά σου)

5 τρόποι να περιορίσεις τα περιττά (και να εστιάσεις στα όνειρά σου)


0 0 ψήφοι
Article Rating

διαβάζουμε στο zenhabits.gr

Ως γνωστόν, ένα από τα αγαθά που δεν μπορείς να έχεις παραπάνω, όσο και να το θέλεις, είναι ο χρόνος. Αυτό είναι και δεν είναι αλήθεια – μπορείς να βρεις αρκετό επιπλέον χρόνο αν ψάξεις στα σωστά μέρη. Θέλεις παραπάνω χρόνο να περνάς με την οικογένεια σου, να ασκείσαι, να κυνηγήσεις τα όνειρα σου? Θέλεις περισσότερο χρόνο για να βγάλεις κι άλλα χρήματα ή να φτιάξεις τον κήπο σου ή απλά να διαβάσεις και να χαλαρώσεις?

Τον έχεις αυτό το χρόνο, απλά έχεις συνηθίσει να τον μοιράζεις σε πολλά πράγματα και πρέπει να τον απαιτήσεις πίσω. Σκέψου πρώτα πόσες ώρες περνάς αυτές τις μέρες στο Internet.

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Υπάρχουν ένας σωρός τρόποι που ο κόσμος ξοδεύει το χρόνο του online: emails, RSS feeds, facebook, twitter, blogs, forum, youtube… και η λίστα δεν τελειώνει. Ποια από αυτά τρώνε τον περισσότερο από το χρόνο σου? Μπορεί και να εκπλαγείς αν μια φορά καθίσεις να μετρήσεις το χρόνο που ξοδεύεις σε αυτά.

Και σκέψου λίγο, πόση αξία πραγματικά σου δίνουν όλα αυτά. Αυτό είναι που θέλεις να κάνεις με τη ζωή σου? Ή είναι κι άλλα πράγματα, σημαντικότερα για σένα, που θα άξιζε να ασχοληθείς, και που εύχεσαι να μπορούσες να κάνεις αλλά δεν έχεις χρόνο? Απαίτησε αυτό το χρόνο – σχεδίασε τη ζωή σου ξανά, βρίσκοντας χρόνο γι' αυτά τα πράγματα.

Να πώς:

  1. Σχεδίασε μια τέλεια μέρα! Πρώτα, σβήσε τα πάντα από το πρόγραμμα σου. Άδειασε το τελείως. Ωραία! Σχεδίασε τώρα την τέλεια μέρα για σένα: τι θα περιλάμβανε? Τι θα έκανες το πρωί, το απόγευμα, το βράδυ? Τι ωραίες δραστηριότητες θα έβαζες που να σε γεμίζουν, να δώσουν αξία στη μέρα σου? Δεν υπάρχουν όρια! Βάλε στο πρόγραμμα σου αυτά που θέλεις εσύ: άσκηση, χαλάρωση, εκπαίδευση, στιγμές με τους αγαπημένους σου, δουλειά, το νέο σου blog, οτιδήποτε!
  2. Τώρα βρες το χρόνο. Ποιες δραστηριότητες θα μπορούσες να κόψεις για να βρεις χρόνο και να κάνεις πραγματικότητα αυτή την ιδανική μέρα? Πολύ πιθανόν, κόβοντας τις ώρες που είσαι στο Internet και την τηλεόραση, να έχεις ελευθερώσει όλο τον έξτρα χρόνο που χρειάζεσαι. Όσο για τις ώρες που περνάς δουλεύοντας, βεβαιώσου ότι επικεντρώνεσαι στις πιο σημαντικές δουλειές που έχεις να κάνεις – όχι σε όλες. σε σε εκείνες που θα σου δώσουν τα μεγαλύτερα οφέλη, και όχι σε όσες σε κρατούν να δουλεύεις όλη μέρα, φέρνοντας σου στο τέλος ελάχιστα αποτελέσματα.
  3. Κάνε τη δίαιτα του email. Θα μπορούσες να ελευθερώσεις απίστευτο χρόνο αν σταματούσες να είσαι συνέχεια συνδεδεμένος με τα πάντα, και επέτρεπες σε λιγότερα πράγματα να σου αποσπούν την προσοχή. Αντί να ελέγχεις το email σου 20-30 φορές τη μέρα, και να έχεις Facebook και Twitter συνέχεια ανοιχτά, κλείστα και τσέκαρε το email σου και τα υπόλοιπα 2 φορές τη μέρα. Όρισε συγκεκριμένα διαστήματα, και άσε τον κόσμο να ξέρει ότι αυτές είναι οι ώρες που απαντάς στα emails σου. Μπορεί να μη σου είναι εύκολο στην αρχή, αλλά αν συγκεντρώσεις την ενέργεια σου και επικεντρωθείς στο να αλλάξεις τις ιντερνετικές σου συνήθειες, θα μπορέσεις να το κάνεις. Επικεντρώσου σε αυτά που θέλεις να κάνεις. Μην αφήνεις τον εαυτό σου να βγαίνει από το δρόμο του. Αυτή η δίαιτα των emails, μπορεί να γίνει και σε οτιδήποτε άλλο σου ροκανίζει το χρόνο σου, είτε είναι στο Internet είτε όχι. Δώστου να καταλάβει!
  4. Κάνε τα όνειρα σου πραγματικότητα. Με τον ελεύθερο χρόνο που βρήκες, τώρα έχεις χρόνο να κάνεις την ιδανική σου μέρα πραγματικότητα, και να κυνηγήσεις το πάθος σου και τα όνειρα σου. Μείνε στο πρόγραμμα σου, ξόδευε λιγότερες ώρες online, δούλευε λιγότερο κάνοντας πιο παραγωγικά πράγματα, και θα έχεις χρόνο να κάνεις όλα όσα πάντα ήθελες. Στην ουσία, με αυτό το σχέδιο, μπορείς να είσαι πολύ πιο παραγωγικός δουλεύοντας λιγότερες ώρες!
  5. σε στις μεγάλες δουλειές. Πραγματικά εστίασε! Βλέποντας ποιες δουλειές φέρνουν το μεγαλύτερο εισόδημα ή τα μεγαλύτερα οφέλη για σένα, αποφάσισε να δουλέψεις περισσότερο αυτές από οποιεσδήποτε άλλες. Οι πιο πολλές από τις υπόλοιπες δουλειές που έχεις στη λίστα σου και νιώθεις ότι πρέπει να κάνεις, πίστεψε με, δεν είναι απαραίτητες. Άφησε τις ή ανάθεσε τις σε άλλους. Και όταν πιάνεις να δουλέψεις αυτές τις μεγάλες δουλειές, κάντο με όλη σου την προσοχή εκεί. Άφησε απ' έξω οτιδήποτε σε αποσπά, και μην επιτρέπεις στον εαυτό σου να πηγαίνει από τη μια δουλειά στην άλλη. Μην κάνεις όλες τις δουλειές μαζί – δούλευε εστιασμένος και θα μπορείς να τελειώνεις τις δουλειές σου γρηγορότερα.

Τα όνειρα σου μπορούν να γίνουν πραγματικότητα αν μπορείς και περιορίζεις όσα δεν είναι απαραίτητα και ασχολείσαι με τα σημαντικά. Αυτό σημαίνει ότι ώρες και στιγμές θα υποφέρεις προσπαθώντας να κόψεις κακές συνήθειες, αλλά πίστεψε με, θα ανταμειφθείς με το παραπάνω!

Πηγή: Καλά Νέα

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x