Ανακαλύφθηκε ελληνικό ψηφιδωτό 1.700 πχ στην Αμάσεια της Τουρκίας

Ανακαλύφθηκε ελληνικό ψηφιδωτό 1.700 πχ στην Αμάσεια της Τουρκίας0 0 ψήφοι
Article Rating
 
Στην κεντρική
επαρχία της Ανατολίας, Αμάσεια, ανακαλύφθηκε τυχαία ένα ελληνικό ψηφιδωτό που απεικονίζει την Κτήσις και τοποθετείται χρονικά 1.700 έτη μακριά από την εποχή μας. Το ψηφιδωτό υπολογίζεται πως είναι μεγέθους 80 τετραγωνικών μέτρων και οι εντόπιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως κατά πάσα πιθανότητα ήταν το δάπεδο ενός αρχαίου κτηρίου του Δήμου για συνεδριάσεις… 
Η Αμάσεια γεωγραφικά βρίσκεται στα βουνά της ακτής της Μαύρης Θάλασσας, σε μία στενού μεγέθους κοιλάδα στις όχθες του αρχαίου ποταμού Ίρις, η οποία θεωρείται ως πατρίδα του γεωγράφου Στράβωνα.

 
Το γεγονός πως η τοποθεσία που βρέθηκε το ψηφιδωτό  βρίσκεται σε ένα οχυρωμένο όρος, ήταν καθοριστικό, έχοντας ως αποτέλεσμα να διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση και να μην έχει υποστεί υλικές ή ανθρώπινες φθορές.
 
Ο διευθυντής του Ιστορικού Μουσείου της Αμάσειας, Celal Ozdemir, δήλωσε ότι είναι το δεύτερο μωσαϊκό που βρέθηκε στην περιοχή και εμπλουτίζει την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης, ενώ ο κυβερνήτης της Αμάσειας, Halil Comaktekin δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να μετακινήσει το μωσαϊκό και θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του ώστε να κερδίσει τουρίστες η πόλη.
 

Πηγή: mythiki-anazitisi

Link…


Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών
0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x