Ανοιχτή ποδηλατοδρομία και σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στο ΑΠΘ

Ανοιχτή ποδηλατοδρομία και σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στο ΑΠΘ


0 0 ψήφοι
Article Rating

Ανοιχτή ποδηλατοδρομία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης διοργανώνει την Πέμπτη 10 Μαΐου το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζοντας με τον τρόπο αυτό το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων που δημιούργησε για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων, που ξεκίνησε τη λειτουργία του αυτή την εβδομάδα, με συμβολικό αντίτιμο, έχει στόχο μεταξύ άλλων τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στους χώρους της πανεπιστημιούπολης και τη μείωση του αριθμού των αυτοκινήτων στο χώρο του πανεπιστημίου.

Καθημερινά διατίθενται 60 ποδήλατα, που βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έξω από την Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα μέλη του πανεπιστημίου για αστικές και περιαστικές μετακινήσεις. Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του συστήματος (έως την Κυριακή 13 Μαΐου) τα ποδήλατα θα διατίθενται δωρεάν τις πρωινές ώρες (9:00 – 13:00).

Εργαστήρια Κυριαρχίας Θεών

Στο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων θα εργάζονται 10 φοιτητές σε θέσεις μερικής απασχόλησης, ενώ τα έσοδα που θα προκύψουν θα χρησιμοποιηθούν για τη συντήρηση και την επέκταση του συστήματος.

Πηγή: Καλά Νέα … Υπάρχουν κι αυτά

Σύνδεσμος στην Πηγή…


0 0 ψήφοι
Article Rating

Συνδρομή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
0
Θα θέλαμε τις σκέψεις σας, σχολιάστε.x